Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendární závoďák Blesk McQueen z ničeho nic zjistí, že ho nová generace závodních aut poslala mimo závodní dráhu, kterou nade vše miluje. Zpátky do hry mu může pomoci pouze mladá automechanička Cruz Ramirezová, která však sama pomýšlí na vítězství a inspirace od Doktora Hudsona Horneta. Slavný závoďák s číslem 95 musí ve Zlatém pístu všem dokázat, že nepatří do starého železa. (Falcon)

(více)

Videa (37)

Trailer 8

Recenze (264)

Laxik 

všechny recenze uživatele

Rocky 3 napumpovanej benzínem aneb je to sice zajímavej film o comebacku, ale je to "jen další film o comebacku". Dvojka jako by nikdy nevznika, VÍC ZÁVODĚNÍ NEŽ V JEDNIČCE A DVOJCE DOHROMADY. Ale taky dost repetitivních replik o srdci závodníka, rychlosti a generační výměně. Místy to nudí, místy to otravuje. Všehovšuy je to ale zajímavej film a Pixar zase jednou ukázal, že kvalitě jejich serverů se vyrovná maximálně NASA. Tomu říkám vizuální pošušňání. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Kvalitatívne lepší diel ako bola pomerne nevydarená dvojka. Je tu mierne znížený, no i tak krásny a luxusný rozpočet, ktorý bolo určite vidno. Vizuálne veľmi vydarené. 3D síce o niečo slabšie, ale aj tak je na čo pozerať. Dejovo pomerne fajn. Decká budú mať radosť, no vážnejšie reči v niektorých scénach len ťažko strávia. K lepšiemu hodnoteniu mi niečo predsa chýba, takže ostávam pri priemernom hodnotení. 65% ()

Reklama

Nevka 

všechny recenze uživatele

Auta si odbyla svou poslední štaci (snad) a rozloučila se se ctí. Stylově se trojka více blíží prvnímu dílu. Ubylo humoru, více se řeší existenciální krize a povaha Bleska, který se ještě necítí na to, aby končil. Atmosféra filmu může někdy působit až ponuře a Blesk ve své animaci (i když vypadá stále stejně), působí vysloužilým dojmem a divák se s jeho situací celkem dokáže ztotožnit. Burák se ve filmu téměř neobjeví a hlavní roli tak přebírá Cruz, které člověk zvládne bez problémů fandit. Animace je opět dokonalá (například lesy nedaleko Hudsonovi dráhy, či detail na závodní dráhu jsou dokonalé). Tempo je však celkem pomalé a dětskému divákovi asi vyhovovat moc nebude - dvojka měla holt větší "drive". Ve finále však Auta dospělého potěší (hlavně narážky na české reálie - Hanka Zagorová, lehce CD Kryštof) a na 4 hvězdičky stačí. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Po katastrofální dvojce jsem se tohohle pokračování bál, nicméně Pixar opět převládl nad zasraným Disneym a dal nám příběh, na jaký jsme zvyklí. Jedničce se to sice rovnat nemůže, ale pořád jsou v tom dobré emoce, dokonalý vizuál a kvalitní vtipy. K tomu to mělo zajímavý přesah, takže dohromady moc pěkné. 85% ()

Danny F. 

všechny recenze uživatele

Jako druhé pokračování by to bylo perfektní. Jako první film je i tento plný emocí, asfaltových, kamenných i písečných dráh, příjemného humoru, rychlých vozů i starších veteránů a příběhem rovný realitě. Jde o zralejší pokračování co se opravdu povedlo. Až na změnu dabingu u určitých postav. 90% ()

Galerie (73)

Zajímavosti (19)

  • V mnoha scénách, jako například při odvozu Bleska do nového centra Nerezky, nebo při zkoušení rychlostní jízdy na pláži, nesedí stínová kompozice, stíny zde buď chybí, nebo jsou v každém záběru z jiného směru. (PAULOO)
  • Na autosalóne v americkom Detroite, spoločnosť Pixar odhalila auto Bleska McQueena v životnej veľkosti. (MikaelSVK)
  • Ve filmu se objevily nové postavy ztvárněné dalšími auty. Smokey, učitel a trenér starého doktora Hudsona je ztvárněn Hudsonem Pickup z roku 1946. Bývalá závodnice Piston Cupu Louise Nas je ztvárněna Nashem Ambassador z roku 1949. Natalie Certain, pracovnice Racing Sport Network je zase moderní Tesla Model S. Zlý školní autobus Miss Fritter na demoliční derby je zase ztvárněn modelem International Harvester Loadstar z roku 1967 (Martin_Happy)

Související novinky

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

Toy Story 4 dorazí v létě 2017

Toy Story 4 dorazí v létě 2017

07.11.2014

Pixar nám příští rok nabídne hned dva originální filmy. V hlavě bude příběhem pěti emocí malé holčičky a The Good Dinosaur nám představí apatosaura s dobrým srdcem. Od roku 2016 se ale Disneym… (více)

Reklama

Reklama