Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendární závoďák Blesk McQueen z ničeho nic zjistí, že ho nová generace závodních aut poslala mimo závodní dráhu, kterou nade vše miluje. Zpátky do hry mu může pomoci pouze mladá automechanička Cruz Ramirezová, která však sama pomýšlí na vítězství a inspirace od Doktora Hudsona Horneta. Slavný závoďák s číslem 95 musí ve Zlatém pístu všem dokázat, že nepatří do starého železa. (Falcon)

(více)

Videa (37)

Trailer 3

Recenze (265)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Je naozaj na počudovanie, že Pixar má najviac pokračovaní popri najlepšej tvorbe ( TOY STORY ), paradoxne v tej najhoršej ( AUTÁ ). Ale biznis je biznis. Je však otázne, či si detičky popri otravovaní rodičov kvôli zakúpeniu nejakého toho Autíčka, všimli aj príbeh, ktorý si myslím, že je morálny, poučný a korektný, ale asi veľmi nie pre prvý stupeň základnej školy. Myslím si. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Trochu rutinérské a hodně nostalgické, na úkor hravosti jedničky a akčnosti dvojky. Takové to nenadchne, ale ani neurazí. Což je pochopitelné pro společnosti, kde vítězí chladný kalkul nad ambicemi hledat nové cesty a posouvat se dopředu. U Pixaru jsme ale byli zvyklí, že takovou společností není, tak je někdo možná trochu zklamaný. Jenže na druhou stranu...aby mohl vzniknout nějaký riskantnější počin, je potřeba mít i projekty, kde to bude na jistotu. A takovým projektem Auta 3 jsou. Myslím, že tímto dílem to skončí a Blesk se objeví maximálně v nějaké týmovce, kde bude Prášek z Letadel, rakeťák Buzz a Baymax z Velké šestky. ()

Reklama

Darth_AK 

všechny recenze uživatele

No, no, no, no. Jsem velkým fanouškem Aut, vlastně hlavně 1. A ve 3 jsem věřil jako ve film, který se jedničkou bude inspirovat - podobně památné scény, skvělá hudba, zajímavé charaktery a celkově důraz na příběh, byť sebe víc dětinský nebo jednoduchý. A to se povedlo jen tak na půl. Prvních 10 minut filmu plně odpovídá mojí vizi - nahrazení starých závoďáku atp., smutek, Blesk jako poslední naděje - s přechodem do tréninkového centra se trochu ubere a nevím jestli to bylo to právě ořechové. Vyzdvihl bych ale část v Thomasvillu, obzvláště povídání o tom, jak si jeden starý závoďák ještě dokázal užít života, to mi skoro ukápla slza. Závěr je pro mě docela zklamáním, spíše jsem si to představoval víc klasičtější. Nová postava Cruz mi nepřišla dvakrát sympatická, možná proto to pro mě také drobně ztratilo, zbytek v pořádku - jen jsem si povšiml změn v českém dabingu - ve většině případů k horšímu, ale zase si překladatel víc pohrál s některými věcmi (Zátopek, Zagorová, Čeněk Urvalvejfuk) - takže svým způsobem se to vykompenzovalo. Hudba je docela zklamáním - převzaté motivy z Aut 1 fungují, ale nic moc nového na zapamatování se nevyskytuje. Celkem slabší 4* - zajímavý příběh a pasáž na začátku a v Thomasvillu super, jemné mínus za Cruz a trochu větší za slabší střední pasáž. Nakonec jsem rád že to dopadlo tak jak to dopadlo, ale smířen s tím nejsem. PS: Návštěva kina mě přesvědčila o tom, že pořád nevím co z těch malých harantů vyroste, v jedné "epické chvíli" se ozvalo asi 10x ty krávo, 10x ty kráso a 1x get rekt, no hrůza............."Sterlingu, nechcete se trochu projet, jako miliardář s miliardářem?"----"McQueene, kdyby jsi chtěl, tak okamžitě vyhodím Cala a vezmu tě do Dinoca." - "Uvědomujete si, že to slyším?" "Ano Cale, však se neboj, víš že jenom žertuji." .........."U nás v Dinocu jsme nikdy neměli špatného závodníka - snad kromě Cala." - "Pořád vás slyším." ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Návrat ke kořenům s důrazem na příběh s nádechem nostalgie. Třetí Auta sice dávkují humor po menších dávkách, ale o to více řeší otázku moderních technologií a dravého mládí v kontrastu se starou školou, což v jistých ohledech řipomíná sérii Rocky. Animace spolu se soundtrackem bere dech, ale to už je tak nějak standardem u Pixaru. Pro mě jednoznačně animák roku a doufám, že Blesk brzo přiveze do kin další pokračování. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Pro mě neumírající klasika. Auta ve mně od roku 2016 zanechali místo v srdci, které bude přetrvávat. Dvojka přišla lehce zvláštně. Průměrně, ale ve výsledku dobře. A zde máme plnohodnotné pokračování. Film se odvíjí vlastně tak jak by měl. Lehce dobré hlášky na klasické úrovni a pohodová suprová atmosféra. Problémem už spíše později je, že mi nesedí příběh. Sice dává smysl a i když vyvrcholení může být hezké a roztomilé, tak pro mě to spíše bylo lehce zavádějící a zklamalo mě to. Ale s tím asi nejde co dělat. Nejvíce mě spíše zaráží, že natož, že mělo jít vlastně o vyvrcholení celé "ságy" tak to tak moc nevypadalo. Lehce ano, ale opravdu čistě okrajově. To už i jednička udělala za sebou lepší tečku než toto. Jakožto obrovský fanda jedničky musím bohužel mluvit lehce o zklamání. Ale pořád to pro mě dost znamenalo a šlapalo to. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (19)

  • Na dveřích Sterlingovi kanceláře je vytištěný nápis „A113“ - jde o tradiční easter egg Pixaru, který tento kód schovává do všech svých filmů. (michal1279)
  • Jezdec Formule 1 Esteban Gutiérrez, velký fanda pixarovských filmů, nadaboval svou postavu ve filmu sám. (Gremmie)
  • Prvýkrát v sérii sa neobjaví v hlavnej roli protivníka automobil zelenej farby. (LuiCJ)

Související novinky

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

Toy Story 4 dorazí v létě 2017

Toy Story 4 dorazí v létě 2017

07.11.2014

Pixar nám příští rok nabídne hned dva originální filmy. V hlavě bude příběhem pěti emocí malé holčičky a The Good Dinosaur nám představí apatosaura s dobrým srdcem. Od roku 2016 se ale Disneym… (více)

Reklama

Reklama