Reklama

Reklama

iZombie

(seriál)
  • Austrálie iZombie
Trailer 2
USA, (2015–2019), 49 h 50 min (Minutáž: 41–43 min)

Hudba:

Josh Kramon

Hrají:

Rose McIver, Malcolm Goodwin, Rahul Kohli, Molly Hagan, Nick Purcha, David Anders, Bryce Hodgson, Robert Buckley, Nora Dunn, Jenna Berman, Elysia Rotaru (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(71)

Studentka medicíny, ze které se stává zombie, se snaží uchovat si svou lidskost tím, že jí mozky v márnici. Zjišťuje také, že má zvláštní nové nadání k řešení zločinů. (Netflix)

Videa (59)

Trailer 2

Recenze (110)

erased 

všechny recenze uživatele

iZombie není nijak napínavá, nijak zábavná, nijak kouzelná. Zajímavé téma totiž dotáhne příliš daleko na to aby se dalo brát vážně, zároveň ne dost daleko na to, aby se nad ním dalo zasmát, přitom zapadá do schématu nenáročného braku pro náctileté tak dokonale, že nemá ani čím učarovat. Dohromady ale do sebe jednotlivé nedomrlé součásti zapadají docela slušně a výsledek přinejmenším neurazí, alespoň ne tolik a dost často na to, aby to dokázalo přebít nenáročnou hloupoučkou pohodu. Přesto bych takto zajímavé téma asi raději viděl v lepším zpracování, a sympatickou herečku v titulní roli v nějakém lichotivějším projektu. Ačkoliv totiž měla hrát v každém díle někoho jiného, a přestože je motiv plný super nápadů, nakonec je to vše pořád dokola to samé v bledě krvavém. Jediným pamětihodným dojmem je tedy to, že byla iZombie slušnou kulisou. ()

ManOfPhoenix 

všechny recenze uživatele

iZombie mě překvapil. Má to skvělé postavy, dějové linky, a zvraty. Rose McIver hraje Liv a její osobnosti v jednotlivých epizodách úžasně, neztratí se i ostatní postavy, jako je komický Ravi (Rahul Kohli), detektiv Babineaux (Malcolm Goodwin), hlavně musím pochválit Davida Anderse jako Blaina, kterého jako záporáka ztvárnil skvěle, a taky se mi fakt líbil vývoj pro postavu Majora (Robert Buckley). A abych nezapomněl, hlavně se mi líbí začátky scén v komiksovém stylu. ()

Reklama

venalce 

všechny recenze uživatele

IZombie je seriál po všech stránkách sympatický, tuhle zombie nemůžete nemilovat. Jde o jednu z těch detektivek ozvláštněných fantasy prvkem s tím, že tady má fantasy prvek nad detektivkou lehce navrch. David Anders se pro roli veskrze slizkého záporáka snad narodil a Rahul Kohli jako Ravi je natolik sympatickou postavou, že si snad ani nezaslouží pouhou roli svádící k označení "sidekick". Problémy mám jen s Majorem, jehož dramatičnost mi brzy začala lézt krkem. Je to takový tragéd, že pořád doufám v jeho definitivní odpravení. Co se týče samotné Liv (Mohla by mít oživlá mrtvola stylovější jméno než "Liv Moore"?), obdivuji kreativitu jejího vaření. Někdy mám až pocit, že na nás některé epizody mávají absurditou a la "Pushing Daisies" (viz třeba 2x14 "Eternal Sunshine of the Caffeinated Mind"), za což jim patří můj neskonalý dík (Ano, pořád se mi po tom seriálu stýská.). Stále se pak ale nemohu zbavit dojmu, o kolik lepší by tenhle námět byl, kdyby se ho skutečně ujal Bryan Fuller. IZombie je vskutku osvěžením v současném seriálovém světě, ale pořád zůstává jen na půl cesty mezi realistickým pojetím a totálním úletem, osobnostní změny Liv pak působí zbytečné nereálným dojmem. Osobně si myslím, že by měli přitlačit na pilu v bizardnosti a stylizaci epizod, trocha šílenosti by tenhle seriál dovedla k úplné dokonalosti. ()

jh666 

všechny recenze uživatele

iZombie skvěle překvapilo. Původně mě sice lákaly k vyzkoušení jen dvě věci. Je to podle komiksu a pak Rose McIver, kterou jsem si oblíbil už jako Tinkerbell v Once Upon a Time. A jsem rád, že jsem to zkusil. Liv More je naprosto úžasná. Neztratí se ani její dva parťáci, ale Liv je opravdu super. Velmi povedený byl ale i zbytek pilotu jako zpracování vizí nebo komiksové začátky scén. Nemůžu se dočkat dalších dílů. Po pilotu 82 % Edit Zbytek série se nese v podobném duchu. Oceňuji Rose za to, jak uvěřitelně zahrála všechny ty osobnosti, které vystřídala. Jinak je seriál skvělá kombinace vtipu, napětí, nadhledu a zombie, kteří nutně nemusí znamenat apokalypsu. Série 1 - 92 % Edit Druhá série víceméně pokračuje pokračuje ve schématu, který nastavila první série, přičemž jde ale u jednotlivých postav víc do hloubky. Opravdu všechny postavy se nějak posunou, ale Rose McIver stále všechny předhání. Za to jak dokáže každý díl zahrát nějak jinou osobnost si skutečně zaslouží uznání. Dokonce ani Major už není tak otravný. Ve skvělého záporáka se pak vyšvihl Vaughn du Clark, který by určitě mohl soupeřit o cenu nejhorší seriálový otec roku. Konec posledního dílu pak naznačuje, že v další sérii se máme skutečně, na co těšit. Série 2 - 100 % ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Po 9 dílech: Slušná oddychovka s neskutečně cute hlavní hrdinkou, která naštěstí ví o své tuposti a nebere se vůbec vážně. Hlášek je tu požehnaně, postavy jsou sympatické a dějové linky se nám začínají sympaticky přiostřovat. Jen ty epizodní kriminální případy a neskutečně necharismatický detektiv jsou tu zcela zbyteční a nemohu se stále zbavit dojmu, že se tohle téma dalo zpracovat ještě daleko odvážněji a šíleněji. Kvalita se ovšem každým dílem zvyšuje, takže uvidíme, jak moc se nakonec Rob Thomas a spol. utrhnou ze řetězu. 60% ()

Galerie (683)

Zajímavosti (17)

  • Dej seriálu sa odohráva v americkom meste Seattle. V skutočnosti sa však seriál natáčal v kanadskom Vancouveri. (Marceloo)
  • Herec Bradley James si musel kvůli své roli nechat po celou dobu barvit své přírodní světle plavé vlasy na tmavě hnědý odstín. (Lynette)

Související novinky

Kdo se vydá na Krypton?

Kdo se vydá na Krypton?

04.09.2016

Celovečeráky od DC teď možná trochu zaostávají za těmi od Marvelu, na malé obrazovce je ale situace opačná. Marvelu se daří jen u Netflixu a s Agent Carter a Agents of S.H.I.E.L.D zásadní úspěchy… (více)

Constantine definitivně končí

Constantine definitivně končí

08.06.2015

Americké televize zruší každý rok řadu seriálů, které si nenajdou fanouškovskou základnu. Obvykle jde o zcela originální projekty, o to podivnější je tedy osud seriálového Constantinea. Momentálně na… (více)

Televizi zatopí Lucifer

Televizi zatopí Lucifer

03.03.2015

Arrow, The Flash, Gotham, iZombie, Supergirl, Krypton, Titans... a teď Lucifer. Vydavatelství DC Comics možná prohrává bitvu o velké plátno, rozhodně vládne ale v televizi, kde se vysílá nebo chystá… (více)

Reklama

Reklama