Reklama

Reklama

Daredevil - Season 1

(série)
Akční / Krimi / Mysteriózní / Fantasy / Sci-Fi / Thriller
USA, 2015, 11 h 53 min (Minutáž: 49–60 min)

Tvůrci:

Drew Goddard

Předloha:

Stan Lee (komiks)

Hudba:

John Paesano

Hrají:

Charlie Cox, Deborah Ann Woll, Elden Henson, Toby Leonard Moore, Bob Gunton, Vincent D'Onofrio, Peter McRobbie, Nikolai Nikolaeff, Gideon Emery (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Matt Murdock přišel jako malý kluk o zrak. Nyní bojuje s nespravedlností za dne coby právník a v noci jako superhrdina Daredevil v newyorské čtvrti Hell's Kitchen. (Netflix)

Recenze (94)

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série je za mnou. Určitě nejsem zklamaný, ale rozhodně nejsem tak nadšený, jak jsou ostatní. Občas se hodně tahalo za čas a lehce nastavovala kaše. Ne že by to bylo vyložené mínus a nějak otravné, ale nějaké to procentíčko to ubralo. Celkově je příběh fajn a utíká to. Co mě ale zklamalo bylo finále. Čekal jsem něco epického a přišlo takové střízlivé zakončení. Každopádně pokud první série má být jen úvod do světa D a představení figurek, tak to funguje. Pokud to mělo být něco víc, tak budu zklamaný. To se ale dozvím časem. 75 procent. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Komentář píšu jako člověk v podstatě nijak zasažený Daredevilovským komiksem a do této chvíle jsem se s ním poprvé a naposled setkal jen díky Affleckovi. Od té doby jsem jen věděl, že je Daredevil slepý právník, jehož smysly jsou velmi vytříbené a kope do zadku zlouny. O tom, že tady skvělý Vincent D'Onofrio vlastně ztvárňuje Kingpina, o nějž jsem jen také věděl, že je zloun, ale ani jsem netušil, že patří do světa Daredevila, jsem se dozvěděl až od kolegy v práci :) Teprve od té chvíle mi totiž začal seriál dávat smysl - nikde jsem totiž nepochytil tu poměrně důležitou informaci, že jde o jakýsi origin, tedy zobrazení zrodu Daredevila a Kingpina. Asi bych pak vnímal seriál trochu jinak. Bohužel do 10. dílu jsem tohle netušil a značně se tedy nudil a říkal si, co je tohle zase za televizní pitomost. Hrdina má nějaký laciný černý obleček, permanentně dostává na držku (začínalo mi to spíše připomínat Kick-Ass v amatérštině Daredevilova konání), hrabe se ve své minulosti a prožívá vnitřní boj "jsem dobrý x jsem zlý" - tyhle psychologický žvásty a rozpolcenost mi prostě do komiksových filmů nepasují a značně mě serou (štvaní je příliš mírné označení). Teprve tak od 10. nebo 11. dílu začíná mít seriál grády, něco se začíná dít. V celém seriálu je ale i tak nejlepší právě Fisk/Kingpin D'Onofrio, jednoznačně nejlepší herec a postava seriálu. Malé bezvýznamné plus také patří Netflixu, který vypustil první sérii najednou celou a velké díky patří všem, co se podíleli na titulcích. Muset na každý díl čekat vždy minimálně týden, sérii bych jednoznačně nedokoukal. Uvidíme, co pokračování. Dvě hvězdy na celou sérii, poslední díly byly značně lepší, ale tu většinu nudy a nezajímavosti převážit na *** nedokáží. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál, ktorému by svedčalo 10 častí. Nie 13. Je to miestami strašne rozťahané a uberá to tempo inak dobre premysleným scénam. Niektoré skvelé dialógy ( kňaz o zle, Wesleyho vyhrážanie Karen) idú tak v rámci nánosov potrebnej vaty do úzadia. Má to temný feeling, ale žiadny poriadny superhrdinský moment. Až na finále a potom super jednozáberovku v druhej časti. Daredevilovi chýba nadhľad. Chýba mu presah a chýba mu niečo čo by z neho robilo TEN seriál, ktorý by zarezonoval ( hoci hodnotenie tomu samozrejme nezodpovedá). Skvelý je tu záporák Fisk a ten to drží ťažko nad vodou. A potom vedľajšie postavičky ako Stick alebo pani Gao. Nie je to zlé. A ak sa správne nastavíte, dá sa to pozerať, hoci to pôsobí ťažkopádne. Dávam tomu šancu len kvôli The Punisherovi, ktorého považujem za najlepšiu vec od Marvelu. Každopádne dopozerané a viac menej spokojnosť. Hoci sú to 4 slabšie *.1.séria - 75% ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Detailně propracovaný origin jednoho z nejzajímavějších marvelovských hrdinů vnesl svěží vánek do rozrůstající se rodiny komiksových adaptací: semknutou "realističnost", ohraničené prostředí, právnickou civilnost, lidské problémy, špinavou bolestivost. Ovšem s vykreslením situace a charakterů si dával tolik na čas, že se dopředu zrovna hbitým tempem neposouval. Jinak řečeno, půda pro konflikt (a kostým) se připravovala opravdu až do poslední epizody. Což bylo sice super (a vynikajícně zahrané, napsané, natočené i (post)produkčně ošéfované), na vyšší rychlost se však přeřadilo příliš náhle a na krátko. Plus zatímco plány Kingpina se zdály jasné (téměř chvályhodné), umanutá snaha Matta a spol. mu v nich za každou cenu zabránit mi už tak pevně ukotvená nepřišla - já bych se na to v jejich situaci při první příležitosti vykvajz. :-) ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série dokonalá není, má slabší díly, místy slabší dej, ale jako celek funguje dokonale. Daredevil nadchne hlavně skvělou atmosférou, příběhem i skvělou hudbou, která je zvolená skvěle. V posledním díle s otevřenou pusou sledujete jízdu, která má rozměry letního bluckbusteru a máte chuť si díl pustit v kině. Zvolený záporák Fisk má charizma, které z něj dělají zrůdu, ale když se podíváte do jeho nitra, můžete ho začít i milovat. Připomínal mi záporáka jako v posledních dvou dílech Avengers nebo skvělého Toma Hardyho v Dark Knight. Jen málo špatného se dá na první sérii najít, převažují kladné pocity. 9/10 = 95% ()

Galerie (204)

Zajímavosti (20)

  • Hudba, která hraje během úvodní scény, kde Fisk (Vincent D'Onofrio) vaří, je J.S. Bach Cello Suite číslo 1 v G dur. (Epistemolog)
  • V tejto epizóde sa Matt odmietne predstaviť Claire a tá ho nazve menom jej bývalého priateľa - Mike. V skutočnosti ide o alter ego Matta z komiksov. Matt si vymyslel postavu Mikea Murdocka, jeho vidiaceho identického dvojčaťa, na ktorého sa vždy vyhováral, ak bola identita Daredevila prezradená. (lucia28)
  • Zbraň, kterou Nobu (Peter Shinkoda) používá v boji s Daredevilem (Charlie Cox), je Kyoketsu-shoge, ninja zbraň skládající se z čepele s dvojitým ostřím a další zakřivené čepele k ní připojené. Čepele jsou připevněny k dlouhému řetězu, který končí kovovým kroužkem. (Epistemolog)

Reklama

Reklama