Reklama

Reklama

Kancelář Blaník

(seriál)
Trailer
Česko, (2014–2018), 10 h 11 min (Minutáž: 4–11 min)

Hudba:

Midi Lidi

Hrají:

Marek Daniel, Halka Jeřábek Třešňáková, Michal Dalecký, Sandra Nováková, Tomáš Matonoha, Ivana Chýlková, Jan Hřebejk, Ladislav Hampl, Vlastimil Třešňák (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(77)

Obsahy(1)

Politický sitkom režiséra Marka Najbrta humorně reflektuje dění na české politické scéně. Hlavní hrdina, majitel PR a lobbingové agentury Blaník, se s každým zná a snaží se tak trochu řídit svět. Politická satira, kterou si oblíbí především fanoušci britského humoru a seriálů tamní produkce. Humorné glosy doplňuje Tonda Blaníka i na twitteru. (StreamCZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Čtyři hvězdy pro něco takového? Bohužel, níž se jít nedá, i kdybych se stavěl na hlavu. Substance všech čtyř viděných (konzistentních) dílů je simplexně komplexní až k závrati, takže se každý nechá vidět i vícekrát. Jakoby legendární Česká soda porodila bastarda, který se zřekl matčiny tvůrčí metody programové trapnosti a teatrálnosti a přiklonil se (v tématickém zúžení) k pofidérnímu ideálu adekvátního zrcadlení. Častá přílišná loženost a bulvární prohumorné přehanění nijak nepřekážejíí tématicky přiměřené formální dokonalosti ani obsahové výstižnosti. PR tah na branku odzbrojující, detaily epesně přísné. Drobnosti jako preludace Krylova Anděla jsou neuvěřitelné, ale naprosto sednoucí - česká bramboračka posledních 24 let v kostce. Na Streamu nyní figurují 3 epizody, ale ještě jedna jiná je zde: http://www.youtube.com/watch?v=xDWlOECjfQs. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Velice nevyrovnané díly (i humor?), fantasticky Marek Daniel (i zbytek kanclu), sebeparodické cameo role (o ničem nebudete rozhodovat, jen se budete hezky tvářit) a aktuálnost, která je na jednu stranu skvělá a pobaví, na druhou je zase problémem do budoucna (kdo si bude za rok dva pamatovat nějaký článek a další souvislosti? Ztrácí se tím univerzální nadčasovost -> chápu, nebyla záměrem;-). Tak jako tak je to počin, který v ČR nemá obdoby a to nejen kvalitou, ale i přímočarostí. ()

Reklama

wooozie 

všechny recenze uživatele

Už jsem tomu přestával věřit, ale tvůrcům Blaníku se podařilo téměř nemožné, dokázali zaplnit díru, co díru, přímo kráter, který v televizi zůstal po konci České sody a přišli s nejlepší možnou politickou satirou. Naštěstí si uvědomili, v čem tkví hlavní problém - současná televize, které vládne cenzura v plné palbě a tudíž si zvolili volnější prostředí internetu i za cenu marketingové masáže Seznamu. Pakliže to budete ignorovat, čeká vás ta největší česká pecka nejenom tohoto roku plná luxusních hlášek. Navíc tvůrci se nebojí ničeho, šijí do všech stran a s velkou dávkou humoru a sarkasmu ukazují, "jak to asi doopravdy bylo". Opravdu dlouho jsem se u žádného jiného seriálu tak moc netěšil na nové díly, palec nahoru! ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

Jako každý seriál, i Kancelář má některé díly skvělé, kdy se smějete nahlas, a jiné slabší, které prostě tak nějak uplynou. Hodnocení po první sérii: 70%. Druhá série začíná dost strašně, ale pak se začne strmě zvedat. Z Blaníku se najednou stává kultovní seriál. Hodnocení po druhé sérii: 80%. Další epizody kráčí ve stopách dobře našlápnutých dvou sérií. Místy už trochu nudí ohrané záběry a opakující se hlášky. Chce to určitě přijít i s něčím novým, aby Kanceláři nedošel střelný prach. 80%. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

5* už pár let občas sleduju tento streamový satiristický pořad, který trefně a vtipně (i když pro někoho už nevybíravým způsobem) paroduje kauzy, kterých je pořád dost a dost ... bohužel. Není vždy dokonalý, ale za to, že něco podobného v dnešní době existuje si nakonec plný počet lobbista Tonda Blaník zaslouží [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Galerie (11)

Zajímavosti (24)

  • Písnička, která hraje ke konci epizody, je „Raindrops Keep Fallin' On My Head“ od B. J. Thomas. (Duoscop)
  • Po odvysílání epizody "Biobabiš" zavítali do televize Stream.cz lidé z Agrofertu, aby předali dárkový košík s jejich biopotravinami. (P. J. D.)
  • Blaníkova (Marek Daniel) kancelář ve skutečnosti je kanceláří bratrů Cabanů, kteří ji tvůrcům seriálu pronajímají za minimální peníze. (JoranProvenzano)

Související novinky

26. Český lev – výsledky

26. Český lev – výsledky

23.03.2019

Letošní 26. ročník cen České filmové a televizní akademie Český lev se tradičně udílel v pražském Rudolfinu. Večer plný největších hvězd českého filmu moderoval herec Václav Kopta, a to poprvé pod… (více)

23. Český lev - výsledky

23. Český lev - výsledky

05.03.2016

Filmovým králem Českých lvů za rok 2015 se stává film Kobry a užovky. Film si přímo z vyhlašování ocenění odnesl šest sošek Českých lvů. Za nejlepší film si cenu převzali producenti Jan Prušinovský a… (více)

Reklama

Reklama