Reklama

Reklama

Pod zemí

  • USA As Above, So Below (více)
Trailer 1

Vydali se do míst, kam živí nepatří. V pařížských katakombách se ukrývá zcela neznámý prostor, lákající mnoho průzkumníků a badatelů ze všech koutů světa. Vstoupit lze zdarma, ale nakonec můžete zaplatit i cenu nejvyšší. Scarlett Marlowe (Perdita Weeks) studuje na univerzitě obor Městská archeologie a Paříž je pro ni z tohoto pohledu pravý ráj. V podzemí se tu vinou stovky kilometrů chodeb, v nichž je vepsaná historie města. Při studiu starých map narazí na záznamy o tajemné podzemní místnosti, kterou se rozhodne najít a prozkoumat. Své nadšení a odhodlání nakonec přenese i na partu speleologů a dobrodruhů. Přemluví je, aby ji do „dolní" Paříže doprovodili. Hned na začátku cesty míjejí nápis s varováním, že vstupují do říše mrtvých, bohužel ho ještě neberou vážně. O pár hodin později už ale všichni na vlastní kůži poznají, že se smrtí není radno si zahrávat, protože vás taková hra může stát i život. Na výpravě krvavou pařížskou historií je začnou pronásledovat jejich vlastní tragické prožitky a traumata, která jsou v těchto ponurých místech až příliš reálná. Vrátit se nemohou, cesta zpět je zatarasená, a pokud si chtějí uchovat alespoň teoretickou naději na přežití, musí postupovat labyrintem chodeb a tunelů níž a níž, do míst, kde na ně čekají výjevy mnohem děsivější než ty, které zůstaly za jejich zády. Jenže kam hlouběji lze dojít z podsvětí? Ano, tušíte správně... (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (606)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý začiatok, mizerný koniec. Pokial za to držalo pri zemi ma to bavilo. Slušný začiatok, zaujímavé a miestami až strašidelné chodbičky/katakomby a príbeh za pokladom si držali moju pozornosť. Ako náhle sa tam začalo diať všetko možné bez vysvetlenia, som bol čoraz viac nasraný. Vlastne ani sa nedivím, prečo nám tvorcovia nič dokopy nevysvetlili. Očividne sa v tom všetkom stratili rovnako, ako hlavný aktéri. 60% - 3* ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Pokud je Pod zemí remake Katakomb, tak o třídu lepší. Srovnávat se tyto dva horory dají jen těžko a to už kvůli kameře. Pod zemí je found footage a to přesně v tomto případě bylo to pravé ořechové. Pomohlo to atmosféře a hlavně dost dobře zvládnutým lekačkám. Nejvíce ze všeho jsem byl unesený z hudby, která všemu dávala daleko lepší nádech a to hlavně v závěrečné půlhodině. Těch záporů nenajdu tolik, abych mohl s hodnocením jít níže, z kina si odnáším velmi příjemný zážitek .. 7/10 = 79% ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

"Underground Horrors" miluju a na As Above, So Below jsem se hodně těšila. Námět v sobě skýtal velké možnosti a je proto velká škoda, že jich využil pouze tak z poloviny. Nekonečné a neprobádané temné a děsivé katakomby Paříže jsou už samy o sobě místem, které v sobě má patřičnou "hrůznou" atmosféru. Atmosféru se daří budovat i ve filmu, ale samotný příběh mi přišel jaksi... nedotažený, rozkouskovaný, neúplný. Místy mi přišlo, jako by si tvůrci řekli, točíme horor odehrávající se v podzemí, tak tam narveme všechno možné, hlavně, aby to budilo hrůzu a zapůsobilo to na lidi. Nějak jsem tam neviděla nějakou jasnou vizi toho, co se to v katakombách vlastně nachází. Ale i tak, dialogy slušné, obsazení též. Rozhodně zdařilý příspěvek do žánru, který však nedokázal využít veškerý svůj potenciál a možnosti a raději zůstal jen u jednoduché formy, do které naházel všechny osvědčené ingredience, které ve výsledku působily však jaksi přeplácaně. ()

kiddo 

všechny recenze uživatele

Nepříliš skrytá kopírka Pádu do tmy s logicky nepospojovatelnou zápletkou, dírama, jimiž by projela obézní Mařena na bagru, a kdybych to bývala viděla v kině, byl by kvůli roztřesené kameře počet vylévaných kyblíků s blitíčkem ještě větší než u Maniaka, ale to je celkem jedno, protože ve srovnání s typickými hovny, která si říkají současný horor, má Pod zemí emocionální a myšlenkové jádro, jednu jedinou (!) skutečně píčoidní lekačku a, světe div se, stále ještě kompletně nevydojený nápad, který ne zrovna nenápadně odkazuje na jedno klasické dílo evropského kánonu. Plus způsob, jakým je v závěrečné třetině ztvárněno jisté specifické prostředí, směle konkuruje i proslulým pojetím z Horizontu události a Hellraisera, což podělávce mého typu ke štěstí bohatě stačí. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Robert Langdon v sukni pátrá v indianajonesovském stylu v pařížských katakombách po tajemné komnatě s kamenem mudrců. Na rovinu - ačkoli v sobě As Above, So Below míchá přesně ty motivy (podzemí, stará tajemství, démoni, mystika, historie), které mě baví, výsledek příliš přesvědčivý není a John Erick Dowdle své Poughkeepsie Tapes stále nepřekonal. Může za to hlavně scénář, který je opravdu strašně slabý. Postavy jsou apatické, vůbec adekvátně nereagují na ty srance, které se jim po cestě přihodí. Něco se stane - "musíme pokračovat dál" - stane se ještě něco horšího - "musíme pokračovat dál" - něco se stane - "jejda, zabilo nám to kamaráda, brek brek, no ale neva, musíme jít dál". A takhle to jde v podstatě celou dobu. Plus kopa nedořečeností, samoúčelně tajuplných zbytečností či nesmyslů k tomu (Kdo vlastě byl ten mysteriózně zmiznuvší týpek, který je při turistické prohlídce odkázal na Papillona? Ta mysteriózní dívčina odcházející z klubu měla jiný účel, než pak v podzemí spolu s dalšími divnými lidmi divně zpívat?) Někdy to vyloženě bije do očí - proč třeba ten fejkovej kouzelnej kámen poprvý, když uzdravovali zranění té holce, fungoval? Dávný alchymista musel provést asi takovýhle myšlenkový pochod: "tak já vyrobim beta verzi kamene mudrců, takovou jednorázovou, kdyby chtěl nálezce zjistit, jestli funguje. Tak ho pěkně převezu a až potom když chudák zloděj vyleze na povrch, tak zjistí, že si přinesl jen bezcenné šméčko, muhaha". Jednotlivé strašidelné výjevy jsou ale zrealizovány docela funkčně, tempo je vysoké, takže nuda nehrozí a člověka to těch 90 minut celkem baví (řešení rébusů naopak skoro vždycky působí až příliš uspěchaně). Celkově není film ničím víc než pouhým řetězením tu slabších, tu silnějších hororových atrakcí, kdy jediný lehce ambicióznější motiv se smýváním svých hříchů je osekaný až na kost a zcela nefunkční, protože chybí pouto k postavám. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (9)

  • Herec Ben Feldman v skutočnom živote trpí klaustrofóbiou, preto musel častejšie využívať prestávky pri natáčaní. (BoredKid)
  • Natáčení probíhalo v pařížských katakombách a v kostele svatého Eustacha. Jedná se o první film, u něhož francouzská vláda svolila z natáčením v katakombách. (Terva)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 78. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama