Reklama

Reklama

Poslední nás zachrání

  • USA The Final Girls (více)
Trailer

Mladá dívka jménem Max (Taissa Farmiga) jde se svými kamarády (např. Alexander Ludwig) do kina na hororovou klasiku 80. let. Připomíná si tak každoročně výročí smrti své matky, která zde hraje jednu z hlavních postav. Při požáru, který v kině vypukne, se všichni záhadně přenesou přímo do filmu, tedy k jezernímu kempu, kde má řezničina vypuknout. Nejprve si užívají pocit toho být ve filmu, potkávat postavy, které ještě nedávno znali jen z plátna a smát se všemu tomu klišé, které dnes tento horor připomíná. Zanedlouho však zjistí, že legrace musí stranou, protože tady jde skutečně o život. Spojením sil všech přátel i zdejších postav včetně Maxiny matky musí zabijáka porazit a dostat se z filmu pryč. (Bohnice05)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (181)

rollman1 

všechny recenze uživatele

Mnou jeden z neočekávanějších hororů za poslední dekádu. Můžu napsat jen to, že jsem spokojen. Final Girls už od začátku hraje hlavně na zábavnou a originalní notu. Jak po příběhové stránce, která je velice povedená a umí zahrát i na dramatickou strunu, tak po stránce kamerové, kde kamera litá celkem nevídanými úhly a taktéž potěší celková barevnost celého snímku. Film je hravý, vtipný, zajímavě natočený a nepotřebuje k tomu ani stříkance krve, střeva či vysoký bodycount. Stačí forma, kterou je představen a zahrán. Pár scén mě upřímně dostalo a takovej Crazy dialog s borkou na práškách je pro mě Top flmu. Je to PG-13 takže s kozičkami nepočítejte uchyláci. Kdo má rád, staré slasher klasiky jako Pátek 13 či Burning, tohle je přesně ten film, který těmto flickům vzdává úctu v tom nejlepším světle ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Ani nevím, jak film vnímat- jestli jako horor/ komedii a nebo přímo parodii na Pátek třináctého a podobné filmy. To jsem si říkal aspoň ze začátku. Film našteští nemá žádné velké ambice a je z něj cítit taková ta typická “přiblblost parodií”, ale co je největším mínusem filmu je to, že má daleko k hororu a kvůli obrovské absenci vtipů, hlášek a fun scén to má daleko taky ke komedii, takže víceméně nepasuje nikam. První půlka filmu byla taková průměrná, ale druhá už dost nudila a nic nepřinesla. Bohužel ani skvělí herci jako Nina Dobrev, Alexander Ludwig, Adam Devine a krásná a sympatická Taissa Farmiga tento film naplno neutáhli, ale díky nim je to aspoň koukatelné. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No sláva! Poslední možnej film zachránil aspoň částečně letošní opravdu extrémně mizernej hororovej rok. Na tohle jsem se opravdu těšil a jsem rád, že jsem se tentokrát nespálil. Upřímná pocta osmdesátkovým slasherům se všemi pravidly naprosto typickými pro tento subžánr. Pravda možná to někdy až moc tlačí na komediální notu, ale já se upřímně bavil. Zabiják je nepokrytě inspirovanej Jasonem, jenom škoda tý trapný masky. Nevím proč už nemohl mít rovnou hokejovou, když je jinak v jeho postavě nespočet Jasonovských trademarků, akorát, že se tentokrát jmenuje Billy. Jinak final girl je neskutečně luxusní holčička a bejt s ní v tom filmu, tak jí hned odpaním, ale to by bylo vlastně na hovno, protože podle pravidel bych pak musel chcípnout a ona by nemohla eliminovat toho tupce z mačetou. Jo jo nedá se svítit sex, kozy, chlast a jointy rovnají se smrt. Fakt škoda, že takhle nemohl vypadat ultra trapnej remake Pátku třináctýho. Sice je tohle možná víc komedie než horor, ale nevadí já se letos konečně v žánru pobavil a můžu dát z čistým svědomím víc než 3* a dávám 75% ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Taissa, vy dve s Emmou R. by ste sa mali čo najskôr vysrať na všetky seriózne projekty a pokračovať s hororom. Už takto ste lepšie jak Vaši slávni príbuzní a viete moc pekne kričať. Malin mala na začiatku filmu pravdu; Jak začneš kariéru slasherom, máš nálepku. Keď ich ale hráš furt, môžeš byť kráľovná. Kozy stačí nabudúce ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Urobilo mi to celkom radost. Nevyuziva to sice ten obrovsky potencial, ale fajn sa na to pozera, su tam cool napady a prekvapivo to funguje aj emocne. Myslim, ze by to bol idealny film na festivalove polnocky. Dvojke sa nebranim, akurat by to chcelo nabuduce viac brutality, koz a podvratnosti. Slabsich 7/10 ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

  • Vicky (Nina Dobrev) navrhne a později zrealizuje výrobu dřevěných kolíků, které jsou známou zbraní proti upírům. Jedná se o odkaz na nejznámější roli herečky, postavu Eleny v Upířích denících (od r. 2009). (hansel97)
  • Všechny záběry nebe byly digitálně upravovány. (hansel97)

Reklama

Reklama