Reklama

Reklama

V původním a velmi poutavém snímku, plném živých hudebních vystoupení, Streep ztvárňuje postavu Ricki Rendazzové, slavné kytaristky, která se ve snaze splnit si své sny o rockandrollové slávě dopustila nepřeberného množství životních chyb. Během návratu domů dostává tváří v tvář své rodině šanci tyto chyby napravit a změnit se. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (133)

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Asi sú dva uhly pohľadu, ktorými sa dá film vnímať. Buďto odsúdiť matku za to, že opustila svoje deti a venovala sa tomu, čo považovala za svoju vášeň, alebo pochopiť, že každý z nás sme rozdielni a máme veľmi ďaleko k dokonalosti. Nechcem sa púšťať do psychologických rozborov, alebo moralizovania. Napíšem to jednoducho. Som taký ten zodpovedný typ, ktorý má celkom pevné zásady a veľmi dokladne usporiadaný rebríček hodnot. Podľa toho, by som mohla postavu Maryl odsúdiť k zatrateniu a pohŕdavo si odfrknúť nad tým, že predsa pár hodín snahy zďaleka nevynahradí roky tvrdej práce a obetavosti matky, ktorú jej deťom nahradila iná žena. Mala by som pravdu, ale... deti milujú svoje matky a nikto nie je dokonalý. Bolo by fajn, keby sme dokázali získať druhú šancu a príležitosť pochopiť a napraviť, aj keď len z malej časti, svoje chyby. Takto som film vnímala ja a poskytol mi krásny zážitok. Rčenie všetko zlé je na niečo dobré, platí aj obrátene.. ()

ibeh 

všechny recenze uživatele

Film jsem dodívala jenom kvůli Meryl, na kterou jsem byla zvědavá, jak si s rolí poradila. Celkem to šlo, zpívala pěkně, ale jinak průměr. Ostatní mě herecky vůbec nepřesvědčili, nedokázala jsem jim jejich postavy věřit. Děj byl jednoduchý, slátaný a konec hrozný. Už od začátku na mě špatně působila věta v popisku, že rocková hvězda má kvůli rodině šanci se napravit a změnit - a to v americkém podání :) ()

Reklama

jezurka42 

všechny recenze uživatele

You think because you screwed up once, you don’t get a second chance? Přesně tenhle typ filmu je důvodem, proč mám Meryl Streep tak ráda. Věřím jí. Věřím jí, že je Ricki Rendazzo, šílená ženská, která to dokáže parádně rozjet na kytaru, baba, která si nebere servítky a všechno podá na rovinu. Věřím jí, že je i Linda Brummel, křehká, nerozhodná, strachující se matka, která kvůli svému snu přišla o mnoho věcí, o své zázemí a především o rodinu. Tyhle dvě podoby jedné ženy mísí se ve filmu, který možná není dokonalý jako všechny ty oscarové bijáky, ale zůstává ve mne déle a obohacuje mne napořád. Život je o druhých šancích a je jen na nás, jestli je včas chytíme. Ricki, Greg i Julie první krok udělali a život sám jim dal možnost začít odznova. Naposled. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Rockenrollová babička Streepová to fajne rozbalila. Mne ale osobne tie pesničky prišli zbytočné, bolo ich veľa a predlžilo to film. Bolo to dobré, dobre sa to počúvalo, ale chápete. Dejovo veľmi podarené, s dobrým obsadením. Síce predvídateľné, s postavami, pri ktorých dopredu ako dopadnú a ani vás veľmi nezaujímajú. Ale feeling a energia sa tomu ubrať nedá a to asi jediné robí tento film pozeratelným až dokonca. 3 z 5 ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

O Meryl se není třeba bavit, to je, jak známo tak kreativní herečka, která zahraje všechno. Dalo se jí proto věřit, že je tou pravověrnou rockerkou, i když tu kytaru držela, jak prase kost. Já jsem si tímto filmem jen potvrdil to, co vím už dávno. Rocková muzika sbližuje lidi a prolamuje ledy, tam kde je třeba. Viděl jsem lepší filmy s Meryl, než je tento o navázání zpřetrhaných rodinných vztahů, ale i tak jsem spokojen a při závěrečné, svatební scéně jsem byl na měkko. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (14)

  • Scenáristka filmu Diablo Cody se objeví v malém cameu jako jedna z tančících žen na svatbě při písni „I Still Haven't Found What I'm Looking For.“ (jezurka42)
  • Meryl Streep (Ricki) za celé natáčení nepromluvila se svou dcerou Mamie Gummer (Julie), požádal jí o to režisér filmu Jonathan Demme, ale její dceři se o tom nezmínil, protože chtěl aby mezi nimi bylo napětí. (Streeper)
  • Pieseň „American Girl“, ktorá zaznie na začiatku filmu, sa objavila aj vo filme Mlčanie jahniat (1991) od toho istého režiséra. (Lucjen)

Reklama

Reklama