Reklama

Reklama

V původním a velmi poutavém snímku, plném živých hudebních vystoupení, Streep ztvárňuje postavu Ricki Rendazzové, slavné kytaristky, která se ve snaze splnit si své sny o rockandrollové slávě dopustila nepřeberného množství životních chyb. Během návratu domů dostává tváří v tvář své rodině šanci tyto chyby napravit a změnit se. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (133)

emma53 

všechny recenze uživatele

Kašlu na scénář, tohle byla senzační hudební jízda Meryl Streep, Ricki, která už má nějaký ten pátek za sebou. Ne vždy žila tak, jak by se od ní očekávalo, projela spoustu času jedním kiksem za druhým. A najednou nastal zlom a její vnitřní hlas jí napověděl, že není všechno jak má být a co teď Ricki ? Myslím, že nakonec to poslepovali celkem v pohodě. Pro mě bylo podstatné, že Meryl byla vážně úžasná, ta zahraje skutečně cokoliv a dá do toho všechno a to se nedalo přehlédnout v žádném případě. Za druhé tam hrála její skutečná dcera a za třetí, jak je v zajímavostech, měla možnost hrát na kytaru Neila Younga. No tak to je jasný, že to nebudu pitvat. Bravo Meryl ! ()

Tosca 

všechny recenze uživatele

Meryl Streep jako obvykle skvělá herecky a zde i pěvecky a jako kytaristka - díky hudbě má ten film energii a šťávu, které jinak zoufale chybějí scénáři a celému příběhu. Co možností zůstalo nevyužito, až je mi to opravdu líto. Tak trochu mi to připomíná Železnou lady v tom smyslu, že skvělá Streep, ale celkově nijak zvlášť dobrý film a scénář. Pozitivní ovšem je, že navdory mnoha klišé se film vyhnul sladkobolnému happyendu. Když "zelenou" (ekologickou) svatbu Rickiina syna svým hudebním vystoupením naruší Ricki and the Flash, je to paráda! A bože, ten hrozný český název... ale že se zase divím... 70 % - hlavně díky Meryl a její dceři a té hudbě. /// Ke komentáři Fretakata: Není pravda, že se Streep a její dcera nesnášejí, naopak mají pěkný vztah, to režisér po nich chtěl, aby v čase natáčení spolu nemluvily a vzniklo tak odcizení, které se přenese i na plátno. Obě herečky pak říkaly, jak to pro ně bylo těžké, ale že to jejich rolím pomohlo... (Nevím, odkud se pak berou takové drby nebo zkreslení...) ()

Reklama

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Asi sú dva uhly pohľadu, ktorými sa dá film vnímať. Buďto odsúdiť matku za to, že opustila svoje deti a venovala sa tomu, čo považovala za svoju vášeň, alebo pochopiť, že každý z nás sme rozdielni a máme veľmi ďaleko k dokonalosti. Nechcem sa púšťať do psychologických rozborov, alebo moralizovania. Napíšem to jednoducho. Som taký ten zodpovedný typ, ktorý má celkom pevné zásady a veľmi dokladne usporiadaný rebríček hodnot. Podľa toho, by som mohla postavu Maryl odsúdiť k zatrateniu a pohŕdavo si odfrknúť nad tým, že predsa pár hodín snahy zďaleka nevynahradí roky tvrdej práce a obetavosti matky, ktorú jej deťom nahradila iná žena. Mala by som pravdu, ale... deti milujú svoje matky a nikto nie je dokonalý. Bolo by fajn, keby sme dokázali získať druhú šancu a príležitosť pochopiť a napraviť, aj keď len z malej časti, svoje chyby. Takto som film vnímala ja a poskytol mi krásny zážitok. Rčenie všetko zlé je na niečo dobré, platí aj obrátene.. ()

Mr.KarlAdler 

všechny recenze uživatele

Foken Rick Springfield - paradoxně to nejlepší na Ricky and the Flash, kdo by to byl řekl. Film o rodině, která si nemá co říct. To bývá obvykle legrace, jenže tady nemá moc co říct ani scénárista (jen tak mimochodem, Diablo Cody kdysi fakt získala oscara), a už vůbec ne režisér. Hlavně v první půlce se Jonathan Demme evidentně potil, jestli točí komedii nebo drama. No, nepřišel na to. Tak proč tři hvězdy? Protože foken Rick Springfield, protože Maryl Streep uhraje cokoliv a protože si dokážu živě představit ty napůl zhnusené a napůl zděšené pohledy všech hostů v restauracích nebo na svatbách, když vidí matku, která se rozhodla vydat tak trochu jiným směrem. No, a místy se ten (přehnaně dlouhý) soundtrack opravdu příjemně poslouchá. Nikdy není pozdě zahrát na synově upjaté svatbě trochu rock 'n' roll. 50% ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Opět člověk žasne nad neuvěřitelnou chameleónovitostí M. Streep, která zahraje opravdu všechno. Je taky to jediné , co posouvá film alespoň na střední laťku , protože jinak jde o tisíckrát viděné téma rozklížené rodiny. Ale najde se pár vtipných okamžiků , a potěšila hudba a nestárnoucí Rick Springfield. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (14)

  • Pieseň „American Girl“, ktorá zaznie na začiatku filmu, sa objavila aj vo filme Mlčanie jahniat (1991) od toho istého režiséra. (Lucjen)
  • Ve scéně u snídaně nosí Pete (Kevin Kline) třičko Indiana University. Kline na tuto školu skutečně chodil. (jezurka42)
  • Původně se ve filmu měly objevit pouze tři písně, ale Meryl Streep (Ricki) si vedla tak dobře, že se režisér snímku rozhodl dalších sedm písní přidat. (Streeper)

Reklama

Reklama