Reklama

Reklama

Backcountry

Trailer

Obsahy(1)

Na první pohled obyčejný výlet do nedotčené přírody se pro mladý pár změní v noční můru. Zpočátku vše vypadalo skvěle. Alex, který je na výpravy do přírody zvyklý, přesvědčí přítelkyni, která má raději město, aby s ním vyrazila do Provincial Parku, konkrétně do odlehlé oblasti Blackfoot Trail. Jenže to, co na první pohled vypadalo jako skvělý nápad, se postupně mění v jednu katastrofu za druhou. Nedotčená příroda totiž nemá jen svoje krásy, ale i nebezpečí, mezi které patří jak nelítostné přírodní podmínky, tak divoké šelmy. Tento výlet se tak stane největší zkouškou jejich vztahu. (topr harley)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (264)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Další medvědí horor a opět docela povedený. Narozdíl od relativně slušně financovaného Grizzlyho se museli tvůrci omezit na minimalističtější formu, co se medvěda týče, ale jinak to byl velmi solidní survival v nádherné přírodě s poměrně sympatickou dvojicí, ačkoliv mužská část páru mi občas lezla na nervy. Ovšem ta cesta na Golgotu, která se odehrávala v závěrečné třetině, byla drsná a útrpná. To se povedlo. Škoda toho pomalejšího rozjezdu, ale i tak u mě vládne převážně spokojenost. 65% ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Stokrát videný rozbeh - debil v hlavnej úlohe a silnejšia nežnejšia polovička, ktorá to nakoniec s odretými ušami (a snáď poučená pri výbere nového partnera) dá... pozrel som bez problémov, správanie šelmy dávalo význam (to ma pri týchto filmoch "na základe skutočných udalostí" zaujíma najviac), ale v rovine vývoja a spracovania zápletky nezaujímavá zívačka... aha, pardón, zabudol som napísať že SPOILERRR!!! :D [50%] ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Kapku syrovější než Grizzly, zejména ranní útok mlsného baribala na stan nezodpovědných výletníků je naprosto úžasný a s ničím takovým se v jinak bombastičtějším bratříčkovi nepotkáte. Jenže před a vlastně i po útoku je Backcountry vcelku o ničem. Dva lehkomyslní mladí lidé na výletě, lehce mrazivá scéna s cizincem a spousta chození lesem. Na oba hlavní hrdiny se vcelku v pohodě kouká, ale několikrát si řeknete, tak, jdou spát a teď to přijde a pak nic, dokonce ani laciná sexuální scéna se nedostaví! Medvěda se sice nakonec dočkáme a jeho vystoupení stojí za to , ale po něm a snad to nebude takový spoiler, už jen několik minut lehkého survivalu a konec. Docela málo. Těsná čtyřka. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Opravdu milé překvapení se vylouplo z tohoto medvědího thrilleru. Film se může pyšnit především výborným budováním atmosféry. Není tu tolik opravdové akce, ale to vůbec nevadí. V první polovině musím pochválit to, jak se autoři snažili zmást diváka, no a v té druhé to už je chytlavý lesní survival. 70% ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Velmi realisticky a minimalisticky pojatý survival, scénář musel mít tak maximálně pět stránek. Pokud by se dva lidé ztratili při kempování v divočině, přičemž cestou zpět by na ně zaútočil medvěd, věřím, že by to vypadalo nějak takhle. Míra uvěřitelnosti a syrovosti je v Backcountry velmi vysoká, včetně té "hlavní" scény, kdy se medvídek napapá. Je to tedy úplně jinde (pojetím, ambicemi) než letošní Grizzly, nutno říct, že pro mě rozhodně naštěstí. Škoda jen dost samoúčelné a zbytečné epizody s cizincem a také toho, že ta "ostrá" survivalová část začne až poměrně pozdě. Edit: I po roce si na film občas vzpomenu a ta zásadní útoková scéna je ve vzpomínkách úplně živá. Kvalitka. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (8)

  • Film bol natočený za 16 dní. (Grims)
  • Film bol inšpirovaný na základe skutočného príbehu Jacqueline Perryovej a Marka Jordana, ktorých v roku 2005 napadol medveď v kempe v provinčnom parku Missinaibi Lake asi 80 kilometrov severne od Chapleau v kanadskom Ontáriu. (MikaelSVK)
  • Natáčelo se pouze v kanadských lokacích, jmenovitě jsou to North Bay, Powassan a Restoule provincial park. (herr_carter)

Reklama

Reklama