Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zak a Kvák jsou dva nerozluční kamarádi, kteří zažívají spoustu vzrušujících dobrodružství v kouzelném světě papírové knihy. (Česká televize)

Recenze (5)

pippi001 

všechny recenze uživatele

Milujem trojrozmerné knižky od decka, dokázala som si ich pozerať znova a znova. Toto je dokonca zanimovaná celá knižka - prečo nie? ()

Reklama

dogrose 

všechny recenze uživatele

Výtvarně nápaditý atraktivní seriál pro nejmenší děti ve srozumitelném překladu pro děti české. Dějištěm je obrázková knížka, v níž se rozkládají hýbací obrázky (pamatuju takové knížky z dětství), postavičky jsou 3D animované papírové vystřihovánky. Příběhy jsou jednoduché, pomalu ubíhají, aby je děti dokázaly vnímat. Příběh vtahuje děti do děje a udržuje tak jejich pozornost (klade otázky, hledá správné odpovědi, dává dětem čas na rozmyšlenou, některé prvky opakuje). Na seriálu se dá dále stavět v práci s dětmi ve školce či ve škole, nebo i doma při výtvarných činnostech. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Zack A Kvák jsou animovaný seriál, který staví na nápadu vybudovat celý svůj svět v knize papírových skládaček ("pop-up" book) - a naštěstí, na rozdíl od jiných podobných produktů, které měly originální nápad, pokud jde o vlastní svět (viz třeba Rytíř Zrezlík), ho také umí využít. Jednotlivé epizody ve svých příbězích naplno pracují jednak s estetikou, jednak s podstatou tvorby skládaček, takže se běžně problémy řeší tím, že se něco nějak nově poskládá a podobně. Je to vlastně něco na principu Lego Movie, ale s papírem:) Co se týká "ideové náplně", je to dětská klasika, která neuráží ani dospělého diváka, a zaslouží si ocenění, že to o něčem je a dává to smysl (protože to už bohužel není u tvorby pro děti pravidlem:P). Jo a taky to má slušnou úvodní písničku, jejíž kousky mám pak půl dne problém dostat z hlavy:) 80% ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

Z výtvarného hlediska pecka. Ale chápu, že to neosloví každého. Vsadím boty, že tvůrci by to rádi udělali klasickou animační technikou, ale nakonec vsadili na 3D. ()

Galerie (87)

Reklama

Reklama