Reklama

Reklama

Galavant

(seriál)
Trailer
USA, (2015–2016), 6 h 26 min (Minutáž: 21–22 min)

Tvůrci:

Dan Fogelman

Hrají:

Joshua Sasse, Timothy Omundson, Vinnie Jones, Karen David, Luke Youngblood, Mallory Jansen, Julian Seager, Sophie McShera, Hugh Bonneville, John Stamos (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Tam kde většina pohádek končí, tahle teprve začíná. Hrdinný rek Galavant, slovutný to chrabrý rytíř, bojuje o srdce své vyvolené, která na piedestalu zájmu cloumá jak s city všemi opěvovaného Galavanta, tak i zlého krále Richarda. (geklon)

Videa (7)

Trailer

Recenze (82)

sirien 

všechny recenze uživatele

Takhle si představuju "jednoduchý" humor udělaný dobře a nelacině - popravdě to je místy tak britské, až se nechce věřit, že to dělali amíci. Trefně parodovaná žánrová klišé, pop kulturní narážky, sebeironcký přístup, výborné guest stars a to celé zasazené do příjemného 20 minutového formátu a s čestně zakončeným příběhem - výborně sem se bavil a docela lituju, že to bylo ukončené tak brzo - myslím, že ještě tak dvě série z toho padnout mohly docela rozumně. ()

Anchi 

všechny recenze uživatele

Galavant je sice super, ale zženštilý/dětinský Richard si scénu ukradl během pár dílů víceméně hlavně pro sebe. První díl mě neodradil, u 2. jsem brečela smíchy (legendární joust) a u posledního jsem plakala už doopravdy, převážně proto, že 3. série nebude. A to se tam zrovna skoro objevil drak! Galavant měl všechno. Bitches. Zombie. Gaye. Rickyho Gervaise. Prostě fakt všechno. ()

Reklama

Lhurgoyf 

všechny recenze uživatele

Na každú vec, ktorú Galavant robí správne, pripadá vec, ktorá absolútne nefunguje. Fantastický Timothy Omudson (PSYCH) single-handidly zachraňuje celý seriál, ktorý naopak topí mdlé, nezaujimavé trio hlavných hrdinov (+zle obsadený Vinnie Jones). Zápletka je veľmi chabá a humor vo väčšej časti nefunguje (knock knock a yo mama vtipy v roku 2015?!?) Hlavným ťahákom seriálu je hudba legendárneho disneyovského dvorného skladateľa Alana Menkena (THE LITTLE MERMAID, BEAUTY AND THE BEAST) v spolupráci Christopherom Lennertzom (videohry GUN a MEDAL OF HONOR: PACIFIC ASSAULT) a textárom Glenom Slaterom (TANGLED). Výborne skomponovanú, plne orchestrálnu hudbu však likvidujé hrozný televízny mix zvuku. Zvukový inžinier by zaslúžil zavrieť všetky prsty do škripca - hudba postráda akúkoľvek dynamiku (všetok zvuk je ako keby normalizovaný na jednej úrovni - tento problém je vďakabohu vyriešený na vydanom soundtracku!). Galavant by sa chcel rovnať chytrej PRINCESS BRIDE alebo Pythonovskému SPAMELOTu, ale skôr sa približuje k nevydarenému seriálu KRÖD MANDOON AND THE FLAMING SWORD OF FIRE. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Po prvních dvou dílech, které jsem strávila v křečích z toho smíchu, musím říct, že jsem zvědavá, co bude dál. Jakože pilot, který začal ve středověké době zpěvem opěvujícího Galavanta s dalšími a dalšími songy a opravdu nečekaným komickým zvratem a dalšími hláškami a vtipy.. no prostě zatím je to na 5*, ale já hodnotím vždy nejdříve po 4. díle, protože nikdy nevíte, co scénáristi poserou. Ale ty songy jsou až moc chytlavé, že pak uvíznou v hlavě na celý den a tolik humoru jsem už dlouho nenašla v žádném komediálním seriálu, na které se dívám.... snad naposledy v prvních sériích himym nebo tbbt a to už je ukrutně dávno.. slušných 7 let řekla bych. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

8/18 Za časů dávných bohů, hrdinných náčelníků a králů si Timothy Omundson zahrál svatého muže Eliho. O několik století později, přesněji ve století 13., se vrátil do srdcí milionů xenitů a herculeanů jako Galavantův zženštilý král Richard. Ty tam byly časy, ve kterých si nikdo na conu nechtěl koupit ani jeho fotku z podpisem. Protože Won't That Be Devine? 2.3 ()

Galerie (509)

Zajímavosti (7)

  • V hospůdce v magickém lese na začátku druhé série Galavant (Joshua Sasse) říká: "Thank you for not feeding us to the Bear" ("Díky, že jste s námi nenakrmili medvěda"), což je odkaz na Cancelation Bear - maskota webu TVByTheNumbers, který žere seriály, které nenatočí další řadu. (Tom:))
  • V 7. epizodě 2. série "Love and Death", když se Roberta (Clare Foster) pokouší vyznat Richardovi (Timothy Omundson) lásku, říká: "Jsem jen holka, která stojí před klukem vedle mrtvoly a žádá ho aby ji měl rád." Původně velmi podobná věta ("Ale taky jsem jenom holka, která stojí před klukem a žádá ho, aby ji miloval.") zazněla z úst Julie Roberts ve filmu Notting Hill (1999). (Tom:))
  • Skladatel Menken si dělá legraci ze známých, ale i svých písní. V 7. epizodě 1. serie říká sluha Galavantu: "Kiss the girl". To je jinak pobídka, která zazněla v Disneyho pohádce Malá mořská víla (1989), kdy rak a opatrovník Ariel našeptává princi Erikovi, aby v loďce políbil tu dívku. Právě v tu chvíli zazní pár tónu z oné zamilované písně od Menkena. (Gig)

Reklama

Reklama