Reklama

Reklama

Poslední samuraj

  • Česko Gohatto: Tabu samurajů (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Příběh samuraje pro všechny milovníky bojových umění a akčních filmů. V roce 1865, ve dnech blednoucí slávy japonských vládců, je ještě hodně mladíků v tradičních školách pro samuraje s tvrdou disciplínou. V tréninkových místnostech bojových umění i mimo ně se odehrává mnoho příběhů. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (53)

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Da se vubec natocit tragicky spatny film z nadherneho prostredi historickeho Japonska plny samuraju? Da a naprosto jednoduse, staci kdyz jsou vsichni ti samurajove kapku prihrati. Cely film pak podle toho vypada a cele je to ... no proste total GAY. Nejvetsi shit co jsem videl za posledni hodne dlouhou dobu. Bod zachrany davam ciste za vizualni aspekt. 1/10 ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Film uzavřený pevně jako škeble, jako duše chlapů vystavených na jedné straně mravům uvolněným tak, až je to našinci nepříjemné, a na druhé straně tuhému řádu, povinné sebekontrole a pózám, skrz které se nedostanou ani k tomu, aby pochopili sami sebe, natož pohnutky a činy ostatních. I my diváci se skutečný příběh „prokletého objektu touhy“ a jeho pravý význam, skrytý pod zdánlivě až příliš otevřeným povrchem, dozvídáme jen z druhé ruky, v náznacích, gestech, pohledech, kapitánových hypotézách a ke konci, když se škeble přece jen trochu otevře, v krátkých těžko dešifrovatelných prostřizích do vzpomínek/představ. To mi ovšem docházelo až postupně a zpětně, ze začátku převládal zmatek, na co že se to vlastně koukám; musím si dát někdy repete, teď už aspoň s jakousi představou, jak to vůbec celé číst. Zatím **** za neobvykle neprvoplánové vyjádření těžko vyslovitelného a schopnost vyvolat touhu, aby se k tomu člověk promyslel a provnímal. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Film z prostredia samurajskej školy, kde panujú pevne stanovené pravidlá. Napríklad najlepší nováčik má tú výsadu, že sa stáva katom nejakého hriešnika. No a hriešnikov tu bude za chvíľu skutočne neúrekom, keďže dotyčný mladík je sladký až to bolí a v niektorých samurajoch sa zrazu vyjavia ich homosexuálne chúťky. Keďže sme ale inštitúcii s tými spomínanými pravidlami, na programe dňa je vždy slušné množstvo intríg a tých hlavných ťahačov za nitky rozhodne nebude trápiť svedomie po nejakej tej podlosti, napríklad nejakej úkladnej vražde. V tých intrigách som sa trochu stratil, ale prišlo mi rozhodne zaujímavé, že sa niekto zameral na homosexualitu v komunite samurajov, kde to obvykle preteká testosterónom a film navyše slušne odsýpa. ()

Jeremiah 

všechny recenze uživatele

Tento film ukazuje na to, že i samurajové byli pouze lidé, a né jenom stroje na zabíjení. Měli svoje touhy, které museli často krotit díky psaným i nepsaný pravidlům. Byli to lidé, takže každý z nich byl originál. Za trochu odlišný, a zároveň odvážný pohled na kastu samurajů, za odkrytí jejich lidských stránek - slabší 3. Trochu spoiler: o hlavním hrdinovy je na konci filmu poznamenáno "byl krásný, ale zkažený". ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si přečetl vaše hodnocení a divím se jedné věci: vám vadí, že tam chybí emoce? Ale tohle není žádná telenovela. Samurajové svoje city nedávají najevo. Ti znají jenom kuchat kuchat, kamenná tvář. A že si navzájem neprojevovali lásku (krom toho mrdu), to asi těžko, když to bylo tenkrát tak trochu tabu. Tohle ožehavý téma homosexuálních samurajů mi přišlo jako originální nápad a nějaké souboje, to byl jen vedlejší produkt toho příběhu, protože se odehrával v prostředí samurajů (kuchat kuchat). Viděl jsem to se strašným slovenským dabingem, ale přesto jsem si film užil. - A jinak ten českej distribuční název taky nechápu. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama