Reklama

Reklama

Poslední samuraj

  • Česko Gohatto: Tabu samurajů (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh samuraje pro všechny milovníky bojových umění a akčních filmů. V roce 1865, ve dnech blednoucí slávy japonských vládců, je ještě hodně mladíků v tradičních školách pro samuraje s tvrdou disciplínou. V tréninkových místnostech bojových umění i mimo ně se odehrává mnoho příběhů. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (53)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Film z prostredia samurajskej školy, kde panujú pevne stanovené pravidlá. Napríklad najlepší nováčik má tú výsadu, že sa stáva katom nejakého hriešnika. No a hriešnikov tu bude za chvíľu skutočne neúrekom, keďže dotyčný mladík je sladký až to bolí a v niektorých samurajoch sa zrazu vyjavia ich homosexuálne chúťky. Keďže sme ale inštitúcii s tými spomínanými pravidlami, na programe dňa je vždy slušné množstvo intríg a tých hlavných ťahačov za nitky rozhodne nebude trápiť svedomie po nejakej tej podlosti, napríklad nejakej úkladnej vražde. V tých intrigách som sa trochu stratil, ale prišlo mi rozhodne zaujímavé, že sa niekto zameral na homosexualitu v komunite samurajov, kde to obvykle preteká testosterónom a film navyše slušne odsýpa. ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Pro mě to vůbec nebyl film typu konzumního "Béčka". Navíc je si potřeba uvědomit japonskou kulturu a pro mě přínosné bylo to, že vztah mezi muži byl v minulých japonských dobách tolerován a i kolikrát vyhledáván! Podpořeno solidním českým dabingem. Film doporučuji hlavně těm, kteří jsou schopni pochopit odlišnou mentalitu a vnímání světa země vycházejícího slunce tehdejší doby... 8787 ()

Reklama

Jeremiah 

všechny recenze uživatele

Tento film ukazuje na to, že i samurajové byli pouze lidé, a né jenom stroje na zabíjení. Měli svoje touhy, které museli často krotit díky psaným i nepsaný pravidlům. Byli to lidé, takže každý z nich byl originál. Za trochu odlišný, a zároveň odvážný pohled na kastu samurajů, za odkrytí jejich lidských stránek - slabší 3. Trochu spoiler: o hlavním hrdinovy je na konci filmu poznamenáno "byl krásný, ale zkažený". ()

pijavica 

všechny recenze uživatele

7,0/10 Zvláštny filmový hybrid - podľa úvodných scén by malo ísť o jeden z ďalších samurajských filmov, ktorý sa však postupne mení na ľúbostnú drámu (so štipkou komédie) a ku koncu sa zvrhne na (nedopovedaný) detektívny thriller. Čo je však najdôležitejšie, žánrové zmeny sú úplne plynulé. Formálna a aj vizuálna stránka je na veľmi slušnej úrovni. Záhadou je pre mňa český distribučný názov "Posledný samuraj", ktorý nemá s príbehom absolútne nič spoločné - pokiaľ viem,v zahraničí sa používa "Tabu" (čo by mal byť viac-menej doslovný preklad). ()

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

60% - Musím čtenáře varovat před koupí tohoto DVD od HCE. Nekvalitní české titulky a rádoby dabing (ve skutečnosti velmi tupé čtení oněch titulků, kde pouze viditelné gramatické chyby střídá slyšitelná neznalost výslovnosti) mě jako diváka při sledování zrovna nepotěšily. O velmi nelogickém českém názvu filmu raději pomlčím. Gohatto je film o homosexualitě v samurajském "dojo". Je udělán velmi poutavě a k celkově přesvědčivé atmosféře velkou měrou přispívá i pěkná Sakamotova hudba. Styl vyprávění je však poněkud chaotický, a divák se s žádnou postavou pořádně neseznámí. Těžko říci, zda-li je to chladnou povahou dané kultury, nebo umělecký nezájem o propracování postav. Každopádně zde určitá hloubka, vzhledem k citovým ambicím filmu, dost chybí. Pro milovníky digitálního sekání asi málo krvavé, a pro milovníky ostrých emocionálních gulášů zase příliš povrchní... Gohatto má však parádní dynamiku, kratší epizody si navzájem pěkně kontrastují, a vůbec se na to "dobře kouká". S lepšími titulky bych asi hodnotil lépe. Pointa závěru mi totiž, přiznám se, docela unikla… ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama