Reklama

Reklama

Boj o Hedvábnou stezku

  • Čína Tchien ťiang siung š' (více)
Trailer 1

Když zkorumpovaný římský vůdce Tiberius (Adrien Brody) přijíždí v čele obří armády, aby si nárokoval Hedvábnou stezku, Huo An (Jackie Chan) se skupinou zkušených bojovníků spojí síly s elitní legií zběhlých římských vojáků vedených generálem Luciem (John Cusack) a pokusí se zajistit křehkou rovnováhu sil v regionu. V touze ochránit svou zemi a své nové přátele shromáždí Huo An válečníky 36 etnik, kteří se postaví na odpor Tiberiovi v neskutečně velkolepé bitvě. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (161)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

První polovina mirkodušínovsky naivní, místy trapná a ne moc koukatelná. Jackie je starý a vypadá příšerně. John Cusack je příšerný, ale má to právě to lehké naivní kouzlo. V polovině během pěvecké "soutěže" se takřka vše v lepší obrátí. Sice je Cusack i na smrtelné "posteli" pořád stejně zábavný, ale s rádoby démonickým Tiberiem v podání Adriena Brodyho přijde krev, hrdinské boje a umírání. Škoda že za louží jsou lepší herci a filmaři, protože parametry Hedvábná stezka měla na ještě větší podívanou. ()

fantasmic 

všechny recenze uživatele

Film pri ktorom by si asi každý historik vyškrabal oči. Príbeh je naivný a miestami nedáva zmysel, celkovo je to veľká blbosť ale od momentu kedy spolu začnú Rimania a Číňania opravovať mesto je to veľmi zábavná blbosť. Akčné scény sú celkom podarené a dôjde dokonca aj na niekoľko slušných bojov jeden na jedného. Pokiaľ od filmu nič nebudete čakať a zoberiete ho čisto ako historický fantasy úlet, tak sa možno zabavíte rovnako ako ja. ()

Reklama

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Dementní děj, který je navíc poněkud nesrozumitelně vyprávěný, což je možná pokus tu demenci trochu zastřít. Výsledkem je absence napětí a nulový vztah k postavám (nepočítám-li silnou averzi vůči postavě dítěte). Bojové scény většinou takový průměr, větší bitevní scény docela slabota a nuda. Což zřejmě souvisí s tím, že je člověku u prdele, kdo, proč a s kým bojuje. Přitroublé dialogy a monology také na kvalitě nepřidají. Jakž takž snesitelný je začátek filmu, kde mírový štváč Jackie Chan svede souboj s jakousi neznámou ženštinou a následně se skamarádí s bezprizorní římskou legií a (bůhvíproč) spolu postaví jakési město. Při výstavbě si zvládnou procvičit bojová umění a její dokončení oslaví zpěvem mírových písní. Za nepříliš šťastné považuju obsazení Adriena Brodyho do role hlavního záporáka, který vypadá spíše jako nějaký germánský náčelník než římský vojevůdce. Extrémně otravná je postava dítěte (SPOILER ALERT možná se tak snažili zajistit. aby lidem moc nevadilo, až konečně umře:-) ()

ti88na 

všechny recenze uživatele

Číňania sa celý čas snažia diváka presvečiť, že sa pozerá na historický príbeh jedného záhadného mesta, no tento naivný nezmysel, by asi uspel len ako rozprávka pre malé deti, ktoré si z nej môžu zobrať niekoľko morálnych hodnôt o priateľstve, o tom že v jednote je sila, a že dobro nakoniec zvíťazí. Cez dve hodiny trvajúci film strašne nudil, bol plný otravných a gýčovitých kecov, celý úsek obvnovy mesta, kde Rimania a Číňania družne stavaly opevnenie a prestávky si krátili bratskými súbojmi, som iba nechápavo krútila hlavou. Bitiek ale bolo celkovo málo, hlavne tých hromadných a trvaly krátko, väčšinou išlo o súboje jeden na jedného, ktoré sa mi celkom páčili. Jackie Chan s linkami okolo očí zvládol svoju vážnu úlohu priemerne, nerušil ale ani nijak zvlášť nevinikol. John Cusack bol maximálny klaďas, taktiež mi nevadil, ale Adrien Brody sa tam teda vôbec nehodil a zase raz musím skonštatovať, že nemá šťastnú ruku na projekty. Iné postavy ani netoja za zmienku. Dragon Blade je uchopený z celkom nesprávnej strany a zaslúži si, aby sa naň rýchlo zabudlo. ()

dee-key 

všechny recenze uživatele

Z filmu, na který jsem se relativně těšil a mohl být i docela dobrý, se vyklubalo zklamání roku. Příběh je v zásadě velice prostý, ohraný a nic moc originálního nepřináší. A ačkoli se trochu cítím jako pokrytec, když jsem ochotný čtyřkovat a pětkovat asijské řezničiny, kde mají vojáci zbraně o velikosti zahradního nábytku a tady bych měl kritizovat stylizaci Římanů, kteří vypadají spíš jako Imeprials ze Skyrimu nebo jiného divokého fantasy, ale je to tak. Zároveň celý běh filmu mi nebyl po chuti, protože vytváření multikulti utopie na hranici Asie a Evropy, kde každý ze smyšlených národů střídavě zpívá, tančí atd., aby ukázal svou svébytnost, podkreslené tklivou až smutnou hudbou, mi přišlo prostě naivní a nevhodné. Korunuje to otravný skrček v pozici následníka trůnu římské říše. Takže ač casting výborný a vcelku pěkná choreografie soubojů, Římani a další nedostatky mě bili do očí natolik, že o můžu ohodnotit maximálně jako zbytečná hloupost. ()

Galerie (284)

Zajímavosti (11)

  • Akční režii na filmu dělal Jackie Chan, byl také výkonným producentem a producentem. (Rominator)

Související novinky

10 nejlépe placených herců roku 2015

10 nejlépe placených herců roku 2015

06.08.2015

Časopis Forbes i letos vytáhl kalkulačku, aby dal nám na vědomí, kterým hereckým tvářím máme závidět výplatu za první polovinu roku. Kdo usedl na trůn? Podle očekávání Robert Downey Jr., který letos… (více)

Reklama

Reklama