Reklama

Reklama

Boj o Hedvábnou stezku

  • Čína Tchien ťiang siung š' (více)
Trailer 1

Když zkorumpovaný římský vůdce Tiberius (Adrien Brody) přijíždí v čele obří armády, aby si nárokoval Hedvábnou stezku, Huo An (Jackie Chan) se skupinou zkušených bojovníků spojí síly s elitní legií zběhlých římských vojáků vedených generálem Luciem (John Cusack) a pokusí se zajistit křehkou rovnováhu sil v regionu. V touze ochránit svou zemi a své nové přátele shromáždí Huo An válečníky 36 etnik, kteří se postaví na odpor Tiberiovi v neskutečně velkolepé bitvě. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (160)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $65miliónovTržby USA $74,068Tržby Celosvetovo $121,540,000▐ veľmi rozpačito podané, raz sa to tvári uvoľnene potom až príliš krvavo vážne, moc nevyvážené, k tomu zlé obsadenie hlavne John Cusack a Adrien Brody sa dosť nehodili do daných úloh, Jackie Chan v jeho klasickej mentorskej polohe ešte ako tak ujde, súboje na tak veľkú výpravnosť neprinesú požadované veľkoleposť, zopár dobrých scén sa odohrá hlavne pri stavaní pevnosti ale ináč dosť nezvládnutý projekt, kde sa nezmyselne skáče medzi scénami, príbehom, až je z toho pekný guláš a to popri tom nemalo až tak zlú kostru príbehu /40%/ ()

kill-tec 

všechny recenze uživatele

Pro mě hodně rozporuplnej film. První půl hodinovku jsem myslel, že to ani nedokoukám. Nakonec jsem byl statečnej a dal to do konce. Potom se totiž začalo něco málo dít. Je tu však několik aspektů, které mě nenechávají klidným a neskutečně mě se*ou. Především nechápu smysl zpomalených záběrů a střih. Nechci se vytahovat, ale i já bych to dokázal líp ve Windows Movie Makeru! Scény se mezi sebou kolikrát prolínali tak, že jsem v tom měl nemalej zmatek (připomíná mi to 47 róninů). Další anomálií je výkon Johna Cusacka, který se tu tváří jak žák 1. třídy na zápisu. No a kamaráčov mezi Římany a ping-pongáčema? To by se Caesar obracel v hrobě. Brody se svým hárem, za který by se nemusel stydět ani člen Kelly Family, je tu taky jak pátý kolo u vozu. Prostě se do této role nehodí, přestože z něj ta svině přímo chrčí. Celý film tak drží jen šermující děda Jackie, kterej byl hlavním důvodem, proč jsem se na to vůbec díval. Ani nevím, proč to hodnotím tak vysoko. Přestože je to neskutečně špatně technicky odvedené, nějak mě nutí to tak nezatracovat. První část je na odpad, střed filmu na slabé 4* a "neočekávaný" konec na 2*. No, co víc dodat.. snad jen to že doufám, že nebude pokračování. Nebo? Možná by bylo fajn koukat jak se k nové Obranné jednotce připojí Vikingové a Apačové, aby bojovali proti zlým Maorům a Aztékům! Debilita by to byla stejná! ()

Reklama

BMW12 

všechny recenze uživatele

Výborný čínský historický film, tohle se opravdu povedlo. Příběh mě od začátku zaujal a byl napínavý až do konce. Hlavně tam byla spousta akce, spousta soubojů a hlavně Jackie Chan, který je fantastický, s ním mě baví každý film. Povedená byla i hudba ve filmu a hlavně ty písně, co zpívali bojovníci, ty se mi líbili. Drobné chybky byly vidět v režii a scénáři, ale celkově se jedná o kvalitní snímek. ()

Matli 

všechny recenze uživatele

Konečně film, který má srdce, alespoň na mě tak působil. Nechápu co proti tomu kdo má. Není to žádná čínská nebo Hollywoodská přiblblost, ale hodně kvalitně natočený film. Scénář, hudba, choreografie bojových i válečných scén, herecké výkony, vše na jedničku. Jackie byl neuvěřitelně vážný (kromě začátku) a že mu to sedlo, Cusack na jedničku a Brody jako záporák byl luxusní. Po ukápnuté druhé slze bylo rozhodnuto o páté hvězdičce :-) 90% ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Pseudohistorický akčňák s veľkopelým spracovaním i epickým dejom, ktorý je však aj veľmi patetický. Keď mnohotisícové armády vojakov ťahajú za jeden povražtek, hoc nepoznujú reč druhého, a spoločne stavajú pevnosť, spoločne spievajú (!) a vzdávajú úctu druhému národu, začínať byť toto multi-kulti otravné. Dokonca si jednu áriu zaspieva aj Džeky a oči sa mu počas deja zarosia od dojatia toľkokrát, že som to prestal počítať. Čínski tvorcovia tomu prepadli natoľko, že je podľa typu boja ťažko rozoznať, kto je Číňan a kto Riman. Keď šéf Rimanov (mimochodom nepresvdčivo obsadený Brodym) chytí vrhnutý meč jednou rukou a za čepel, niet sa čomu diviť, rovnako ako atakujúcou armádou orlov. Na státisícové armády som si v čínskej kinmatografii už zvykol, prekvapuje, že početná prevaha je v tomto filme na strane Eurošov a nie na strane domácich "kobyliek". Spracovanie, akcia, súboje či vojnové scény sú znamenité, len keby to všetko bolo s mierou, vrátane prvoplánového tlačenia na city. ()

Galerie (284)

Zajímavosti (11)

  • S rozpočtom 65 miliónov amerických dolárov ide o tretí najdrahší film v histórii čínskej kinematografie. (mh825)

Související novinky

10 nejlépe placených herců roku 2015

10 nejlépe placených herců roku 2015

06.08.2015

Časopis Forbes i letos vytáhl kalkulačku, aby dal nám na vědomí, kterým hereckým tvářím máme závidět výplatu za první polovinu roku. Kdo usedl na trůn? Podle očekávání Robert Downey Jr., který letos… (více)

Reklama

Reklama