Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmový debut divadelního režiséra a scénáristy Tomáše Svobody vypráví příběh čtyř přátel, vášnivých hráčů vodního póla, kteří společně provozují bazén. Ten jim jednoho dne jako nevyhovující vypustí hygiena a čtveřice se tak rázem ocitá doslova na dně. Jeden z nich pak na dně bazénu začne dokonce i bydlet, když se pohádá s manželkou a uražen odejde z domova. Z nedostatku příležitostí začnou chlapi podnikat jako „hodinoví manželé" a zakrátko si najdou klientelu mezi místními dámami. Každý z nich má svou pravidelnou zákaznici, ale ty mají kromě oprav často i velmi specifická přání a potřeby. To se však pomalu přestává líbit partnerkám a manželkám našich hrdinů... Takto rozehraný příběh pak graduje nečekanou cestou do Tater, kde se vše pořádně zamotá, aby nakonec vše dospělo do zdárného konce, který slibuje nejedno překvapení. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (475)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Tak strašne predvídateľné, až som zostal nemilo prekvapený. Už od samotného začiatku bolo jasné kam sa to celé bude uberať, a bohužiaľ, šablóna bola napokon aj dodržaná. K tomu pripočítam dávku nelogickosti, ktorá ma vo filmoch vždy dokáže znechutiť, a máme na svete tuctový ničím výnimočný film. Teda námet bol ako tak originálny, ale scenár a spád boli hnusná šablóna. Aspoň že hudba bola celkom fajn, a sem tam aj niektoré scény. ()

evanka 

všechny recenze uživatele

Manželé, zjistěte, jaké to je, když se k vám opačné pohlaví chová jako k domácímu spotřebiči. David Novotný se dostane do finančních potíží a jeho parta kamarádů se mu rozhodne společně s dluhy pomoci zavedením služby Hodinový manžel. Ústřední postavou je David Novotný a hlavním příběhem je ,kromě snahy zachránit zadlužený bazén, krize Davidova manželství. Ostatní postavy jsou ve filmu jen okrajově a jejich charaktery nejsou moc propracované. Nenáročná česká komedie, která neurazí a místy pobaví. Příběh je sestaven jednoduše, žádné složité dialogy ani zápletky. Čekejte happy end ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Teda riadne trapenie sa novych ceskych filmov, uz som im pomaly prestal davat sancu po hrozach ako Gympl /2007/, Babovredy a Zakazane Uvolneni /2014/ a vidim, ze trapenie sa pokracuje. Namet je slaby, nestrhne, a zase sa dostavil dostatok nudy, fakt nechapem, naco sa este taketo nudne zvachance natacaju a hlavne komu? Hatsepsovetzial moja milovana ceska kinematografia ide od 10-ich k 5 -im, skoda. 15 % ()

zette 

všechny recenze uživatele

Dalsi z nekonecne rady ceskych komedii, u ktere mi pri sledovani beha mraz po zadech. Bohuzel mrazi z naproste zoufalosti a trapnosti... Nechapu, proc zrovna tento film ma od uzivatelu takove relativne dobre hodnoceni. Asi jen za slusne herecke obsazeni. Osobne me nejvice pobavila "stupnice mrduchtivosti", kterou jsem ve svem zivote taky nejednou pouzil:-). ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Českou scénu zas tolik nesleduju, ale vím, že mezi všemi kamennými pyčovřeskami se dá najít i celkem důstojnější počiny. Brouk pytlík AKA Hodinový manžel je nepochybně spíš z toho lepšího ranku, ale úplná hitparáda to také není. Film poněkud na Troškův způsob líčí české maloměsto, vykrášlené a plné všemožných archetypů, kteří ale ne zcela napodobují běžné Čechy. Celkově se to jaksi odehrává v jakémsi růžovém bezčasí, kde živnostníci jsou bezstarostní kumpáni, veselé kopy bez zábran, jímž kšefty padají do klína - a zákazníci rovněž pohodoví prima lidi. Zavání to růžovou blbostí a lá Rosamunde Pilcher, nebo snad dokonce i kulisovou šaškárnou střihnutou seriálovou dramaturgií, takže se vám před očima míhají postavy z ulice v růžové zahradě se směšnými, nikdy nikým nepoznanými, problémy, a vy se smějete, jelikož nic jiného neznáte - nebo já nevím. Něco vtipné skutečně je a dlužno dodat, že za to mohou herci svými výkony, ale mnohdy to sjíždí i k mírné rozpačitosti. Když si ale vezmu, že to má být film o balících pro balíky, tak budiž. V tomto smyslu je to velmi podařené. Film neurazí ani náročné, když na to přijde. Cizímu neštěstí se dá smát pořád, co by ne. A když nad tím dál přemýšlím, je to vlastně pohádka pro dospělé. Lidi se půjdou bavit a snít. Kdo má v těhlech sračkách čumět na nějaké existenční drama, he? Zvedám na čtyři hvězdy. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (9)

  • Autobusová zastávka u restaurace UGregorů, kde se scházeli hlavní protagonisté filmu, byla pouze kulisa, ve skutečnosti zde autobusy nejezdí. (M.B)
  • Filmaři pro film hledali nejhorší bazén. Nakonec byl vybrán bazén v Nymburce. (aporve)
  • Firemní auto „Hodinového manžela“ je Subaru Libero. (ČSFD)

Reklama

Reklama