Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmový debut divadelního režiséra a scénáristy Tomáše Svobody vypráví příběh čtyř přátel, vášnivých hráčů vodního póla, kteří společně provozují bazén. Ten jim jednoho dne jako nevyhovující vypustí hygiena a čtveřice se tak rázem ocitá doslova na dně. Jeden z nich pak na dně bazénu začne dokonce i bydlet, když se pohádá s manželkou a uražen odejde z domova. Z nedostatku příležitostí začnou chlapi podnikat jako „hodinoví manželé" a zakrátko si najdou klientelu mezi místními dámami. Každý z nich má svou pravidelnou zákaznici, ale ty mají kromě oprav často i velmi specifická přání a potřeby. To se však pomalu přestává líbit partnerkám a manželkám našich hrdinů... Takto rozehraný příběh pak graduje nečekanou cestou do Tater, kde se vše pořádně zamotá, aby nakonec vše dospělo do zdárného konce, který slibuje nejedno překvapení. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (475)

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Tak jsme po delší době zavítali v naší vísce do kina. Předem jsme se podívali na hodnocení, což už samo o sobě nás nalákalo, neboť český film s hodnocením nad 50 % se stává jevem nevídaným. Přivítalo nás více než z poloviny zaplněné kino, což jsme již také dlouho neviděli. Navíc, jednalo se u nás již o čtvrtou reprízu. Film začal, hezky ubíhal a překvapivě rychle skončil. Dobře jsme se při něm bavili, protože po delší době byla u nás natočena komedie, kde se člověk baví, směje a nemusí se vyrovnávat se smrtí některé z důležitých postav (tedy skoro :-). Příběh byl sice trochu roztříštěný do jednotlivých gagů, ale o humor jde především, takže v tom jsme byli spokojení - trochu více, než hlavní hrdinové, pro něž byl závěr filmu maličko trpčí. ()

Kosmik 

všechny recenze uživatele

50% Dobře rozjetá komedie, kterou osvěžují krásné symbolické vtípky. Vše ale zkazí úlitba generálnímu partnerovi filmu, jednomu obřímu turistickému resortu na Slovensku. Takže se hrdinové musí vydat do tohoto resortu, aby zde postupně prošli všechny turistické atrakce. Propagačnímu videu se tak podřizuje i veškerý děj. Dost hořké zklamání. Jinak by to mohlo být i za 70 až 80%. ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Českou scénu zas tolik nesleduju, ale vím, že mezi všemi kamennými pyčovřeskami se dá najít i celkem důstojnější počiny. Brouk pytlík AKA Hodinový manžel je nepochybně spíš z toho lepšího ranku, ale úplná hitparáda to také není. Film poněkud na Troškův způsob líčí české maloměsto, vykrášlené a plné všemožných archetypů, kteří ale ne zcela napodobují běžné Čechy. Celkově se to jaksi odehrává v jakémsi růžovém bezčasí, kde živnostníci jsou bezstarostní kumpáni, veselé kopy bez zábran, jímž kšefty padají do klína - a zákazníci rovněž pohodoví prima lidi. Zavání to růžovou blbostí a lá Rosamunde Pilcher, nebo snad dokonce i kulisovou šaškárnou střihnutou seriálovou dramaturgií, takže se vám před očima míhají postavy z ulice v růžové zahradě se směšnými, nikdy nikým nepoznanými, problémy, a vy se smějete, jelikož nic jiného neznáte - nebo já nevím. Něco vtipné skutečně je a dlužno dodat, že za to mohou herci svými výkony, ale mnohdy to sjíždí i k mírné rozpačitosti. Když si ale vezmu, že to má být film o balících pro balíky, tak budiž. V tomto smyslu je to velmi podařené. Film neurazí ani náročné, když na to přijde. Cizímu neštěstí se dá smát pořád, co by ne. A když nad tím dál přemýšlím, je to vlastně pohádka pro dospělé. Lidi se půjdou bavit a snít. Kdo má v těhlech sračkách čumět na nějaké existenční drama, he? Zvedám na čtyři hvězdy. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Celkově tři, ale v českém rybníčku lepší průměr. Něco se povedlo ("oni ale nevyhráli"), něco trapně ne (modrý pomocník), od road movie části scénář moc zběsilý. Příjemná hudba Kryštofa Michala. Vyhodit Lichýho a tu hloupu berličku na konci, šlo by to přeci i bez ní. Stryková jako kompars? :-) A Zahradnická nahoře bez. A co to tričko ČSFD? Zajímalo by mě, jestli si ho Babčačka nemusela od POMA koupit... Ale opice dobrá a úd taky pasoval. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Nemyslím si, že by "Hodinový Manžel" rozbil prekliatie posledných českých komédií, ktoré akosi nie a nie ma rozosmiať. Kde sú tie časy zo 70-tych a 80-tych rokov, kedy tvorcovia skutočne chceli napísať čo najlepšie scenáre, aby sme mali dobré príbehy s dobrým humorom a srdcom na správnom mieste? Kde sa stratili talenty českej kinematografie? Myslím si, že odpoveď vieme sami, no teraz si povedzme niečo o tomto filme. A začnime tým čo sa mi na filme páčilo. V prvom rade mám pocit, že Nina Divíšková je vtipná a kedykoľvek ju vidím, tak mi príde veľmi príjemná. Je to taký typ babičky, ktorú by človek chcel mať aj vo svojej rodine. A sem-tam sa vo filme nájde nejaká tá scénka, ktorá ma presvedčí, že to môže aj celkom fungovať. No tam by som s pozitívami skončil a pozrime sa na negatíva. V prvom rade som akosi nebral vôbec David Novotný v tejto role. Bol presne tak otravný a málo zaujímavý, že som chcel, aby odtiaľ vypadol. Matásek a Polívka sú podľa mňa okey a viac im v tejto role verím, no tiež si mohli dať viac záležať s lepšími scénkami. A čo sa týka Latináka, tak si myslím, že je tu trošku mix. Viem, že vie byť vtipný, no materiál, ktorý tu má mu nedáva moc priestoru. A akosi neviem ako sa do tejto zostavy dostal. Nebral som ani fakt, že sa stali absolútnymi expertami na všetko. Okey, niektoré problémy by som dokázal vyrirešiť asi aj ja, ale keď si to reálne vezmeme, na konci prídu opraviť lanovku. Ako vedia ako majú opraviť lanovku? A potom samozrejme love story. A reálny dôvod prečo sa celý tento film vlastne začne. Hlavná dejová línia je podľa mňa maximálne klišé, otravná, nezaujímavá a mne úplne ukradnutá, či to dopadne v prospech nášho hrdinu. Nemyslím si, že je to dobre napísané, zrežírované je to možno okey, no film ma nevedel moc rozosmiať. Miestami som skôr ostal zhrozený. A hoci tu nebolo nič bolestne zúfalé, tak tu rozhodne nebolo ani nič čo by bolo hodné vášho času. S výnimkou Niny Divíškovej. Hodnotenie: D+ ()

Galerie (30)

Zajímavosti (9)

  • Titulnú skladbu filmu "All those places" zložila a nahrala košická skupina Peter Bič Project. (De Large)
  • Firemní auto „Hodinového manžela“ je Subaru Libero. (ČSFD)
  • Rok pred vydaním snímky vznikol v Česku podobný amatérsky film, s rovnakým názvom – Hodinový manžel (2013). (PATWIST)

Reklama

Reklama