Reklama

Reklama

Aféra

(seriál)
  • USA The Affair
Trailer
Drama / Psychologický
USA, (2014–2019), 52 h 36 min (Minutáž: 52–90 min)

Hrají:

Ruth Wilson, Dominic West, Joshua Jackson, Maura Tierney, Leya Catlett, Carolina Ravassa, Julia Goldani Telles, Rebecca Rittenhouse, Stephen Kunken (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(53)

Seriál AFÉRA zkoumá citové a psychologické důsledky mimomanželského vztahu Noaha Sollowaye a Alison Lockhartové, kteří se potkají v letovisku Montauk na Long Islandu. Noah je newyorský učitel a absolvent Williams College, který jednu knihu vydal a s obtížemi se snaží napsat další. Je šťastně ženatý a má čtyři děti, ale nenávidí svou závislost na bohatém tchánovi. Alison je mladá servírka, která se po náhlé smrti dítěte snaží dát znovu dohromady svůj život i manželství. Provokativní drama se odvíjí zvlášť z Noahova a Alisonina úhlu pohledu a k vyprávění příběhu používá subjektivně ovlivněné vzpomínky obou postav. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele bearmeedek k tomuto seriálu (3)

Série 1 (2014) (S01) 

Jak to popsat? Je to své. A to už je plus. První dvě epizody tak normálně upoutají. Další dvě slabé a může dojít i k odchodu jinam. Od páté dochází ke zlepšení, které postupně vydrží až do konce. Hlavní dvě postavy: Noah - je to chlap, působí staře a moc sympatický mě nebyl. Alison - zajímavý typ. Chvilku vypadá hezká, chvíli ani ne. To samé platí o sympatii. Epizody rozděleny na dva úhly pohledu. Někdy zajímavé, někdy zbytečné. Hlavně to vyplňuje čas. Není to žádná pecka, ale zatím mě to vůbec nevypadlo z hlavy. Zkusím dál. ()

Série 2 (2015) (S02) 

Tak se vrátím k první řadě. Té lepší. Byl to prostě příběh na dané téma. O nevěře, o zamilovanosti, to vše s postupným vývojem. A nějaká ta rodinná dramata. Druhá řada už toto nemá. Nevěra byla vyřešena zveřejněním a teď se všichni nějak plácají v životě. Přidány dvě epizody a přidána i nudná vata. Více než půlhodinové sezení chlápka u psycholožky, s jeho monologem,  jsem opravdu nedával a posunoval jsem to dál. Obě série prolíná vyšetřování vraždy nebo nehody. Na konci této série se vše objasní a je to opravdu překvapivé i originální. A to, na koho padne trest je taky překvápko. Takže valuty tady jsou, ale ze dvou sérií se dala udělat jedna a možná i kratší. Bojím se, čím budou krmit dál. ()

Série 3 (2016) (S03) 

Další pokles. S původním dějem má společné už jen postavy. Ty jsou všechny psychicky postižené, jejich chování není vůbec pochopitelné a v podstatě není důvod jejich osudy sledovat dál. Takže končím. ()

Související novinky

Koruna našla prince Charlese

Koruna našla prince Charlese

21.10.2020

Tak se to obsazení začíná hezky rýsovat. Po dříve oznámených Lesley Manville jako princezně Margaret, Jonathanu Pryceovi jako princi Filipovi, Elizabeth Debicki jako princezně Dianě a Imeldě Staunton… (více)

Reklama

Reklama