Reklama

Reklama

Film inspirovaný skutečnými událostmi  brutální občanské války v Súdánu, která začala v r. 1983. Po vražedném vojenském útoku na vesnici v Jižním Súdánu si zachránilo život jen šest dětí. Nejstarší z nich, Theo, musí na sebe převzít břemeno vůdce a zavést děti, včetně své sestry Abital, do bezpečí. Překonali stovky mil napříč Afrikou, prošly přes tři nehostinné země, bez vody a jídla, aby se dostali do uprchlického tábora v Keni- do Kakumy. Čas všal plynul a naděje na lepší život pomalu bledla. Teprve po třinácti letech dostaly novou možnost opustit tábor a usídlit se v Americe. V Kansasu se setkají s Carrie Davisovou (Reese Witherspoon), která jim pomůže nejen začít život v nových podmínkách, ale otevře jim i svůj domov. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (194)

Danikaa 

všechny recenze uživatele

Tak to bol pre nás citlivky , vážne doják. Cesta malých detí naprieč Afrikou, príchod do Ameriky, rozdelenie súrodencov, ich opätovné stretnutie. Neviem si to ani predstaviť. Cudzí ľudia, cudzia spoločnosť, zvyky, práca, technológie. Nesedeli mi tam tí Američania, ktorí sa nevedeli vžiť do kože sudánskych utečencov. Či už to bola Carrie, ktorá ich mala na starosti, alebo ich zamestnávatelia. No a koniec...... Ten ma skutočne odrovnal, v tom dobrom slova zmysle. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Zajímavý, dramatický i dost tragický příběh, ale působil na mě odtažitě. Jakoby hrdinové, kteří museli po léta překonávat nepředstavitelné věci, byli jen typizované figurky. Zatímco Reese Witherspoon se z toho naopak vyloupla jako plnohodnotná postava. Nedostatečně bylo ukázáno přizpůsobení se americké kultuře, která na vykořeněné Súdánce musela působit jako z cizí galaxie. Jen slabým náznakem se připomnělo, že následkem dlouholetého strádání mohou být i psychické problémy. ___ Na to, aby se tenhle snímek silněji dotknul i mého srdce, by musel obsahovat víc emocí a uvěřitelnější charaktery, které by měly dostatek času se rozvinout. /31. 8. 17./ ()

Reklama

U_S_O 

všechny recenze uživatele

"I don't want this! I don't want to work so I can be, what...? Be alone? Be nobody?" Film plný posolstiev a nádeje ale za akú cenu. Zachránia vás z pazúrov smrti, biedy a utrpenia, aby vás potom hodili do sveta kapitalizmu, byrokracie a pretvárky. Iste, človek si zvykne na mnohé ale musí pri tom veľa obetovať. Niekedy bohužiaľ aj šancu na lepší život. "What the hell are you doing?" – "It is a sin not to give to those in need." – "According to who?" – "Jeremiah." – "And who's that?" – "Me. My name is Jeremiah." ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Najprv som mal strach, ze sa bude jednat o dalsi film zo zanru blahorecime negrov v ktorych su vsetci negri cisty ako ľalie a belosi totálni zmrdi. Nastastie toto nie je ten pripad. Az na vedlajsiu postavu Reese Witherspoon, ktora tu je za hviezdu, ktora ma nalakat divakov do kina, je to skoro dokumentarne ladeny film v ktorom sledujeme osudy utecencov zo Sudanu do USa a ich prispôsobenie sa v novej vlasti. Prva tretina odohravajuca sa v Afrike ma este prilis nebavila. Ale akonahle sa ustredna trojica dostane do USA, tak zabavnost filmu isla prudko hore. Bolo fascinujuce sledovat kontrast medzi naivnymi utecencami a tvrdou realitou zivota v modernej spolocnosti. Po skonceni filmu som normalne dostal chut si par negrov adoptovat. :-) Nebyt pre mna nezazivnej prvej tretiny, tak dam o hviezdicku viac. P.S. Reese ako brunetka vyzera hrozne. 6/10. ()

progression 

všechny recenze uživatele

Hodně emocionální drama inspirované skutečnými událostmi. Působivý a dech beroucí příběh sourozenců plně vtáhne do děje a jejich strastiplná cesta za svobodným životem plná dramatických, tragikomických i hodně emocionálních scén nenápadně ovlivní diváka, že jim tak trošku začne i fandit a soucítit s nimi. I když některé scény vypadají trošku méně pravděpodobně, přesto dojem a celkové vyznění snímku diváka upoutá a na film jen tak lehce nezapomene. "Chceš-li jít rychle, jdi sám. Chceš-li dojít daleko, jdi s přáteli." (africké přísloví) ()

Galerie (42)

Zajímavosti (8)

  • Okrem amerického štátu Georgia prebiehalo natáčanie aj v Kanade, Keni a Juhoafrickej republike. (MikaelSVK)
  • Roku 1987 se tisíce osiřelých dětí z občanskou válkou sužovaného jižního Súdánu vydaly pěšky na pochod napříč subsaharskou Afrikou, který je po tisících ušlých mil dovedl přes Etiopii do Keni. O třináct let později bylo 3 600 z těchto uprchlíků přesídleno do USA. Jsou známí jako "Ztracení hoši ze Súdánu." (mac000)

Reklama

Reklama