Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 50 před Kristem. Celá Galie trpí v obležení Římanů... Celá?!? Ale kdeže! Julius Caesar je bezesporu vynikající stratég a vojevůdce, který dosud nenašel přemožitele. Jen hrstka nepoddajných Galů se nadále vysmívá přímo do zobáku slavného římského orla a odolává jeho válečným výpadům. Nyní má Caesar geniálně lstivý plán, jak se drzých Galů zbavit jednou provždy: svést prostoduché vesničany kouzlem civilizace v podobě monumentálních římských staveb. Tedy, vlastně se jedná o kompletní vykácení lesů a výstavbu mramoráků (předchůdce dnešních paneláků)... Ale rozhodně s honosným názvem – Sídliště Bohů. Jenže Asterix a Obelix svou malou vesnici, ukrytou v hlubokém lese, oplývajícím chutnými divočáky, nadevše milují. Přece nedopustí, aby se z jejich milovaného domova stal pouhý turistický skanzen. Musejí nabrousit veškerý svůj důvtip a pokusit se prohnaného Caesara v této podlé bitvě porazit... (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 5

Recenze (290)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Po pro mě nevydařeném druhém Spongebobovi jsem byl ohledně Asterixe v 3D dosti skeptický. Nakonec ale můžu s úlevou říct, že se mé obavy nenaplnili a že jsem si Asterixe: Sídliště Bohů docela dobře užil a už od prvního vtípku, kdy nám byl představen architekt, který je tak dobrý, že některé jeho stavby dokonce ještě stojí, jsem byl ve svém živlu. Humorem a provedením se nový Asterix opravdu mnohem více podobá starým kresleným filmům, než těm hraným a to je podle mého jen dobře. 3D animace nakonec k Asterixovi také poměrně dobře pasuje a i s dabingem a hudbou jsem byl spokojený. Pokud se budou příběhy o statečném Galovi ubírat i dál tímto směrem, tak mi to opravdu vadit nebude. 8/10 ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí Tajemství kouzelného lektvaru jsem se rozhodl koukout i na předchozí díl. .. No a neurazil, vlastně nejednou potěšil svými usměvavými vizualizacemi divočáků, chytré výsadby stromů, na budoucnost myslících otroků, atd... .. A díky mé oblibě v animácích, tomu ten nadprůměr dám. .... HODNOCENÍ: 70% (4*) ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Je to ztřeštěné, o něco víc, než je u Asterixů zvykem, je to praštěné a možná příliš moderní nápadem, ale co musím uznat, tak to je pár humorů, u kterých jsem se skutečně pobavil, pár dobrých rýpnutí si do současnosti a hlavně zpracování. Nevěřil bych, že schválím jiné než 2D zpracování, ale tady se 3D povedlo udělat tak, že je pěkné, ničím neruší a není ničím moderně odporné. Za hodně dlouhou dobu asi jeden z nejlepších Asterixů, ty hrané lehce překonává o několik hozených menhirů. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Absolútne najlepší filmový Astérix (hlavne vedľa tých hraných ohavností) a jeden z najzábavnejších animovaných filmov posledných rokov. Perfektná a dokonale využitá zápletka (klobúk dolu pred scenáristami), záplava vtipných nápadov a na európske pomery veľmi dobrá animácia. Navyše je to celé bezchybne v duchu predlohy - vizuálom i príbehom. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Co si budeme povídat, filmový Asterix skončil u Kleopatry, to co bylo pak byla čirá hrůza, neštěstí a zmar. Ale ještě sou tady ty animované filmy, jako třeba tenhle, jasná pecka. Je to vtipný, je to hravý, ale hlavně je to velká legrace, a o tom to má být. A bylo hezký, že tvůrci ukázali římské občany, jako normální lidi, kteří si taky chtějí utéct od uspěchaného dne a přeplněného městě, kde hrozí že skončíte v aréně se lvi. Animace zde je výborná a hezká, je nemůžu jinak než plný počet dát a doporučit. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (9)

  • Vo filme je viacero odkazov na iné filmy. Keď v závere Obelix behá po múre a hádže po Rimanoch, je odkazom na film King Kong (1993). Panoramix v závere vypustí čarovný nápoj zhora na Galov, jeden z nich drží Asterixa ako Kopa v Leví kráľ (1994). Panoramix pred Rimanmi chce uchrániť čarovný nápoj a povie formulku "neprejdete", čo povedal Gandalf v Pán prsteňov: Spoločenstvo Prsteňa (2001). (megajalec)
  • Ide o prvý animovaný film s postavami Asterixa a Obelixa, ktorý je v 3D formáte. (toi-toi)
  • Jedná se o nejčastěji vysílaný film s Asterixem na českém Minimaxu v letech 2009 až 2024. (Vitox)

Reklama

Reklama