Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 50 před Kristem. Celá Galie trpí v obležení Římanů... Celá?!? Ale kdeže! Julius Caesar je bezesporu vynikající stratég a vojevůdce, který dosud nenašel přemožitele. Jen hrstka nepoddajných Galů se nadále vysmívá přímo do zobáku slavného římského orla a odolává jeho válečným výpadům. Nyní má Caesar geniálně lstivý plán, jak se drzých Galů zbavit jednou provždy: svést prostoduché vesničany kouzlem civilizace v podobě monumentálních římských staveb. Tedy, vlastně se jedná o kompletní vykácení lesů a výstavbu mramoráků (předchůdce dnešních paneláků)... Ale rozhodně s honosným názvem – Sídliště Bohů. Jenže Asterix a Obelix svou malou vesnici, ukrytou v hlubokém lese, oplývajícím chutnými divočáky, nadevše milují. Přece nedopustí, aby se z jejich milovaného domova stal pouhý turistický skanzen. Musejí nabrousit veškerý svůj důvtip a pokusit se prohnaného Caesara v této podlé bitvě porazit... (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (290)

mortak 

všechny recenze uživatele

Podrobit si národy a rasy ekonomicky, to je daleko jistější cesta než armáda, která remcá a chce zavádět pochybné demokratické praktiky. Satira Asterixovi vždy slušela (nezapomenutelných 12 úkolů pro Asterixe), a proměna galské vesnice na tržiště pro bohaté je vtipná... až k pláči (občas si přeji, aby se vrátil Český Krumlov mého dětství - oprýskané historické centrum plné tajemných uliček a vojenský cvičák za železničním nádražím, jenže to už je pryč, teď je to nový Řím). ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Po jednom fajn a dalších blbých dílech hraného dua z Gálie je tu návrat ke kořenům. Sice ne tak úplně vizáží, ale charakteristikou postav, prostředí a příběhem určitě. Co se vzhledu týče, určitě nejde o přešlap. Naopak animace Asterixově partě sluší. Postavy jsou zase takové jak je známe z dětství a to prakticky všechny. A příběh? Římani mají zase další geniální plán na zničení poslední, odolávající vesničky a nebojí, tedy vlastně trochu bojí se ho uskutečnit. Co víc si přát. Pro ty z nás co jsme na Asterixovi a Obelixovi vyrůstali je to návrat se vším všudy. 75 procent. ()

Reklama

dee-key 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že jsem na komiksech o chrabrých nenažraných Galech nevyrostl, ale jejich animáky mám celkem zpracované. Také je pravda, že to kouzlo osmdesátých let a toho klasického Asterixe se v tomto novém trochu ztrácí, protože film je evidentně přizpůsoben dnešnímu publiku. A taky je pravda, že to asi není vyloženě na pět hvězd a jedničku podtrženou, ale já bych se toho nebál. Zasmál jsem, a to tak že doopravdy, tzn. nahlas, animace je prostě a jednoduše pěkná, pár těch popkulturních odkazů a jinak duch starého dobrého galského svérázu tam je. Především je to požehnání, po tom posledním průseru s olympiádou. Já jsem spokojený a i když to možná není ten top, co mohlo Asterixovo universum nabídnout, dávám plnou. ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Po prvních zmínkách a traileru jsem se trošku bál, ale po shlédnutí (i s CZ dabingem, který minimálně pro hlavní dvojici zanechal správné obsazení) mohu s klidným svědomím říct, že je to po spoustě let konečně zase pořádný Asterix, ač 3D animovaný, tak vracející se zpět k vlastním kořenům. Vizuálně je to film, řekl bych, krásný a animace jednoznačně překonává těch několik posledních kreslených Asterixů (vikingové, amerika,..). ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí Tajemství kouzelného lektvaru jsem se rozhodl koukout i na předchozí díl. .. No a neurazil, vlastně nejednou potěšil svými usměvavými vizualizacemi divočáků, chytré výsadby stromů, na budoucnost myslících otroků, atd... .. A díky mé oblibě v animácích, tomu ten nadprůměr dám. .... HODNOCENÍ: 70% (4*) ()

Galerie (50)

Zajímavosti (9)

  • Písnička, která ve filmu zazní, je „Sarà perchè ti amo“. (mar48)
  • Ide o prvý animovaný film s postavami Asterixa a Obelixa, ktorý je v 3D formáte. (toi-toi)
  • Film vznikol na motívy komiksu „Le Domaine des Dieux“ od autorov Rene Goscinny a Albert Uderzo, ktorý vyšiel v nakladateľstve Pilote, v roku 1971. (toi-toi)

Reklama

Reklama