Reklama

Reklama

Angelika a král

  • Francie Angélique et le roy (více)
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Po popravě milovaného manžela hraběte Jeoffreye de Peyrac žila Angelika jistý čas mezi pařížskou spodinou po boku přítele z dětství Nicolase. Navzdory hlubokému žalu se rozhodla získat zpět své postavení, majetek a čest. K tomu jí měl posloužit sňatek s bratrancem Philippem de Plessis-Bellieres. Její manžel však nečekaně zemře na bitevním poli a brzy na to je Angelika povolaná králem zpět na královský dvůr, aby splnila náročnou diplomatickou úlohu. Má přesvědčit perského velvyslance Batchary-Beje k podpisu důležité smlouvy s Francií. Její krása však nenechá chladným nejen velvyslance, ale ani krále, který ji hodlá učinit svou oficiální milenkou. Ale mezi nimi stojí stín mrtvého Peyraca. A tak zoufalý král přizná Angelice tajemství, které mělo být navždy skryto. I když je Angelika stále plná lásky k Peyracovi, v mužích kolem sebe vzbuzuje nepřekonatelnou touhu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (118)

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

V dětství jsem se fakt bál... Ty satanistické rituály byl pro mne v sedmi letech fakt terno a košile napůštěná jedem noční můrou... Nyní jsem starší a kouzlo se tak nějak vytratilo, výprava, kostýmy a prostředí opět na výbornou, nicméně dějově neskutečný výplach, mé hodnocení je značně ovlivněno nostalgií a (navzdory mé sexuální orientaci) i krásou Michèle Mercier a jejím perfektním hereckým schopnostem... ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Dalsia cast, v ktorej bolo sice dost dialogov a menej zivotunebezpecnych scen, ale predsa len nezabudnem na satanistov, ktori chceli zabit dieta alebo na saty, poliate smrtelnym jedom a okrem toho i mnozstvo komickych ironickych dialogov a ziarlivosti, kvoli Angelikinej krase... 16.01.2009 ____ Michèle Mercier - (Angelika) +++ Robert Hossein - (Jeoffrey de Peyrac) +++ Jean Rochefort - (Desgrez) +++ Jacques Toja - (Ludvík XIV.) - Michel Galabru - (Bontemps) +++ Hudba: Michel Magne +++ ()

Reklama

Sašenka165 

všechny recenze uživatele

A jsme na dvoře krále Slunce. Angeličin druhý manžel Filip umírá okamžitě, takže nemáte ani šanci ho litovat a zase se rozjíždí slabý odvar působivé knihy. Opět jsou tu spousty nesmyslů (jako například to, že udělají z Angeliky vražedkyni), opět jsou tu spousty zbytečností. Ludvík XIV. působí, s prominutím, jako úlys (lepší výraz mě vážně nenapadá) a pozvedá to zase jen hudba a Jean Rochefort. Ale to není vůbec nic proti katastrofálnímu závěru. Bože můj, to je i na mě (a to vydržím vážně hodně) fakt moc! No, co dodat - skoro mě to donutilo dát tomuhle filmu odpad!, ale je to film a nemůžu pořád soudit jen podle předlohy. Docela dost mě pobavil příspěvek pshimiho a ač je to trošičku proti Angelice, nemůžu než ho pochválit... jo a všichni fanoušci se určitě mrkněte na stránky www.angelique.cz ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

No, takový blaho jsem od Angeliky fakt nečekal. Začátek je sice trochu slabší, ale jako celek je to hodně na úrovni jedničky. Dvůr Ludvíka XIV, je zobrazen vážně skvěle, tak to umí jen Francouzi, takže ani po stránce kostýmní samozřejmě zase nemám žádné výhrady. Co se týče příběhu, ten hodně podržela druhá část, kdy se Angelika (božská), dozvěděla od Hosseina (krutej) o dalším osudu Peyraca (Hossein už neni takovej ďábel, ale jeho výkon je pořád dost mrazivý) a v celkem mrazivém finále se s ním znovu setká tváří v tvář, aby ho záhy zase ztratila. No, film je to dobrej, to jo a áni tenhle díl mi nepřipadal zas tak romantický, hlavně že je to super dobrodružství ve středověké francii, to můžu. 80%. ()

cherita 

všechny recenze uživatele

Joffrey žije!!!! A Angelika ožila s ním, aspoň trochu. Jinak si nedovedu vysvětlit, že jsem se bavila líp, než u předchozích dvou dílů. Stačilo se smířit s tím, že Angelika už asi jiná nebude a dál hodlá svádět každého chlapa, kterého uvidí, a taky že Ludvík XIV. vypadá neskutečně slizce. Na oplátku se mi dostalo záběrů na satanisty a noční košilku, po které vám na těle naskáčou dost ohavné vyrážky. Jean Rochefort se stále drží a navíc stoupá, co se týče společenského postavení. A můj pocit z romantického závěru by se dokonce dal s trochou nadsázky označit jakou dojetí. Takže příště nashledanou… ()

Galerie (72)

Zajímavosti (8)

  • Michèle Mercier (Angelika) chceli kvôli jej správaniu preobsadiť, lenže sledovanosť bola taká veľká a Michéle taká obľúbená, že sa to nakoniec nekonalo. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama