Reklama

Reklama

Cizinka

(seriál)
Trailer 1
USA, (2014–2024), 92 h 10 min (Minutáž: 51–90 min)

Tvůrci:

Ronald D. Moore

Předloha:

Diana Gabaldon (kniha)

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Caitríona Balfe, Sam Heughan, Tobias Menzies, Duncan Lacroix, Stephen Walters, Graham McTavish, Bill Paterson, Nell Hudson, Gary Lewis, Lotte Verbeek (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(91)

Píše se rok 1945 a právě skončila válka. Claire Randallová, bývalá britská válečná zdravotní sestra, je se svým manželem Frankem na líbánkách. Jako místo své svatební cesty si vyberou malebnou skotskou vesničku opředenou dávnými pověstmi a mýty. Frank zde nachází stopy, které ho přivedou až k jeho předkovi, kapitánu Jonathanu Randalovi, který byl v polovině 18. století velitelem anglické vojenské základny Fort William. Během jedné z procházek se Clair po doteku záhadných menhirů ocitá o dvě stě let zpět, do doby kapitána Jonathana "Black Jacka" Randalla, kdy vrcholí snahy Stuartovců o znovuzískání skotského trůnu a do boje jsou vtaženy i skotské rodinné klany. Bezcitný, krvežíznivý a drsný Jack je pravým opakem Franka z roku 1945. Claire je pod vlivem krutých okolností přinucena provdat se za Skota jménem Jamie Fraser, ale její srdce touží po jiných dvou mužích žijících ve dvou různých časových dimenzích – po Frankovi z dvacátého století a Jackovi z osmnáctého. (AXN)

(více)

Videa (44)

Trailer 1

Recenze (190)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Ano - o tomto seriálu jsem slýchávála od známé již dva roky....ale nikdy mě to nějako extrémně nelákalo..pak si zajedete na dovolenou do Skotska a ejhle dotazy, zdali jste tento seriál někdy viděly :D :D Dobře, tak jsem to zapla :D A ono - safra :) Jsem na začátku 2.série a jsem totálně v šoku ze závěru první série. Všechno je jinak než si celou dobu myslíte :D :D Je to tak silné, tak jiné a tak - safra jako vážně? :D :D Těším se na další díly a omlouvám se všem lidem ve fitku, když na páse budu zase trnout hrůzou co se tam děje a dávat to hlasitě najevo. Krajina je nádherná, oblečení - hmmmm - Skoti ;) ale ta myšlenka - je to opravdu možné? ;) ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Nový historický seriál od Starz. Opět jde poznat, že je to od nich. Docela se mi to líbí. Caitriona Balfe je vážně okouzlující. ;) Hraje Claire Bechump, která se po konci 2. světové války vydá se svým manželem na dovolenou do Skotska. Tam se záhadným způsobem dostane do roku 1743 přímo mezi bojiště. Je odchycena skotskými rebely a vydává se s nimi na cestu. Protože je zdravotní sestra, uplatní své dovednosti. Občas dochází k docela vtipným scénám, kdy muži neví, co je to například dezinfekce. Je to podle světového bestselleru, tak jsem zvědavý. Máme se ještě na co těšit. Jinak taky musím pochválit nádhernou skotskou přírodu. :) Občas se tu i mluví skotsky. Je to docela zvláštní jazyk. Jinak je to opravdu hodně zajímavé nahlédnutí do života tehdejších prostých lidí, jejich zvyků s kultury. Claire se dostane do mnoha nepříjemných situací. Claire a Jamie se opět dostávají do problémů a kapitán Jack Randall jim neustále dělá problémy. Finále končí trochu otevřeně. Spoiler: 2. série se přesouvá do Francie, kde bude pokračovat plánování Jakobínského povstání. Dostaneme se i do děje během postrání a bojů. Končí to dost překvapivě a objevuje se tam i jejich dcera Briana. 3. série nás přivádí opět do Skotska za Jamiem a do Ameriky za Claire a Frankem. Opět se stane spousta věcí a Claire se potká s Jamiem. Nakonec se dostanou až do Karibiku, kde děj končí. 4. série se celá odehrává v Americe a zaměřuje se hlavně na Rogera a Briannu, kteří si k sobě nakonec přes všechny překážky najdou cestu. "Nejsem kojná sestra!" :D ()

Reklama

York 

všechny recenze uživatele

Prvni poznamka - posledni veta z popisu tady na CSFD je hovadina. Nekde jsem cetl, ze je to serial pro zenske (mozna jsem si to ale myslel proto, ze hrdinkou je zena a je to romanticke). Kazdopadne jsem cely serial sledoval s pocitem, ze je to serial pro zensky. A bylo to dost zajimavy :-) Skotsko je tu nadherne, ale ponekud nerealne - prselo asi jen jednou, jinak bylo hrozne hezky. Sexu bylo vic nez v Strike Back (ktery jsem videl pred timto serialem) a to uz je dost rict a celkove byly sceny delsi a vic takove jakoze romanticke. Nejvic romanticky byl ale hlavni hrdina, (krome toho, ze to byl pravdepodobne hezoun), tak mel hrozne pochopeni pro svou zenu a uplne bezmezne ji miloval (no, aspon, ze ji narezal na holou...). Kazdopadne to byl hodne dobry serial, jen jsem cekal vic interakce mezi pritomnosti a minulosti (Claire se pokusila jen jednou "dostat zpatky"). Co me ale dost zklamalo, byl posledni dil, ten byl dost o necem jinem, nez ty predchozi a mam z neho hodne pocit, ze to byla hovadina... ()

LuccinyFilmy 

všechny recenze uživatele

Vydržela jsem polovinu první série. Mám ráda Skotsko, historii, intriky, konflikty podmaněných národů s Angličany ai cestování v čase. Co mi na seriálu ale velmi a neomluvitelně vadilo byla nesnesitelná hlavní hrdinka, evidentní self-insert autorky, se kterým se na oplátku asi máme identifikovat, která celý příběh sráží na úroveň laciné fantazie o tom, jak jedna emancipovaná a extrémně svůdná a inteligentní žena propadne do minulosti, kde se z ní všichni rovněž můžou posrat. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

I když je skotská příroda čarokrásná a Caitriona velmi půvabná, s lítostí v hlase tenhle seriál (zatím) odkládám na neurčito. Jednak kvůli mému nabitému kalendáři a pak hlavně k pocitu, který mě málokdy zklame. A ten mi radí, abych přestal a nekazil tohle vysoké hodnocení, které bych po pár dnech nejspíš srazil trošičku dolů. Takže výjimečně poslechnu a kdo ví, třeba se za pár týdnů, měsíců, nebo let někdy vrátím. ()

Galerie (2 771)

Zajímavosti (50)

  • Přestože si Ron Moore od televize vyžádal ještě větší rozpočet, než měl k dispozici na druhou řadu, seriálový štáb z důvodu finanční úspory „zrecykloval“ nejen kulisy, ale i kostýmy. Claire (Caitriona Balfe) a Jaime (Sam Heughan) se proto ve 3. sérii objevují ve stejných šatech, které nosili ve Versailles ve 2. sérii seriálu, a např. Claiřin bostonský byt vznikl přestavěním „pařížské rezidence“ Frazerových v Paříži. [Zdroj: love.iprima.cz] (PenelopaW)
  • Při natáčení 2. řady seriálu strávili autoři v natáčecích lokacích mnohem méně času, než by se dalo čekat. Kupříkladu v Praze se natáčelo pouze jeden týden, čistě kvůli exteriérům. [Zdroj: Diana Gabaldon, Tara Bennett – kniha Jak se točí Cizinka: oficiální průvodce sériemi 1 a 2] (PenelopaW)
  • Tuto epizodu režírovala Anna Foerster, stejně jako epizodu Svatba (2014). Měla za úkol propašovat do děje několik paralel, a tak např. v okamžiku, kdy Jaime (Sam Heughan) poprvé dovolí kapitánu Randallovi (Tobias Menzies), aby spatřil jeho jizvy, Randall kolem něj krouží stejně jako Claire (Caitriona Balfe) o svatební noci. Další podobnost je později, když Jaime padne na zem, nebo když Randall natahuje ruku a přemýšlí, jaké by to bylo, kdyby cítil Jaimeho záda. [Zdroj: Diana Gabaldon, Tara Bennett – kniha Jak se točí Cizinka: oficiální průvodce sériemi 1 a 2] (PenelopaW)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno