Reklama

Reklama

VOD (1)

Po rozvodu se Allyson přestěhuje se svou devítiletou dcerkou Claire do starého domu za městem. Poté, co Claire najde starou panenku, kterou v domě nechali předchozí nájemníci, začne Allyson na své dceři pozorovat zlověstné změny... Poté, co se Allyson Simonsová rozejde se svým manželem Jonathanem, přestěhuje se i s devítiletou dcerkou Claire do velkého starého domu na venkově. Brzy se však dozví, co před ní její realitní makléř zatajil - že tu byla před pěti lety brutálně vyvražděna celá rodina. Jak Allyson, a později také Jonathan, s hrůzou zjistí, v domě zůstala ďábelská jihoamerická panenka. Ta dřív patřila desetiletému chlapci, jenž byl za smrt své rodiny zodpovědný. Nebezpečná hračka nakonec začne ovládat i Claire a promění ji v děsivé, vražedné monstrum, v němž už Allyson s Jonathanem nedokáží rozpoznat svou holčičku. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (70)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Srpnová bída pokračuje - tři z posledních čtyř hororů dopadly skoro tragicky, a nemění se to pro mě ani s děvkou Lilith. Ta se převtělila do jedné z nejnudnějších panenek B (C?) - filmů vůbec. Nechci moc prozrazovat... ale víte co? Já na nějaký spoilery seru, protože tahle malá svině za ten čas a nervy nestojí. Odrovná sice pěknou řádku vedlejších postav, ale k čemu to je, když všechny proběhnou off screen, a co je horší, ani u jedné z nich neuvidíte panenku v akci. Ta se za celou dobu totiž ani nepohne! Jigsaw navíc nemá co hrát a Jamie neukáže ani podprsenku. Tak vidíte, jaká je to bída! ()

zolo23 

všechny recenze uživatele

Úplne v pohode. Že to vytvorilo Syfy som zistil až na konci, takže množstvo užívateľov tu boduje práve spoločnosť a nie film. Seriem na to, že je to 100x obohraná téma, tu sa aspoň od začiatku neustále niečo deje a na prvú vraždu nemusíte čakať do polovice filmu. Z tejto bábiky ide určite väčší strach (výzor sa podaril) ako z preceňovaného Chuckyho a to sa ani nemusela hýbať. Za mňa pekných 60%. ()

Reklama

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Slobodná mamina sa s dcérou nasťahuje do nového domu, kde si decko obľúbi škaredú bábiku a stane sa ňou posadnuté. Začína byť čoraz viac psycho a vynára sa otázka, či je problém iba s deckom, alebo v tom má pazúre aj ošklivá bábka... Toto by si mali pozrieť ľudia, ktorí sa sťažovali na tohtoročnú "Annabelle", aby videli, že sa to dá urobiť omnoho horšie :-) Aj keď je pravda, že toto je iba neambiciózna a nenáročná SyFy produkcia, na ktorú sa onedlho zabudne. Nič to však nemení na tom, že ide o zo všetkých strán totálne vyplagiátovaný a predvídateľný, rodinný „killer doll“ horor. Tými 2* nadhodnocujem len pre obstojné spracovanie a účasť viacerých hercov, ktorých mám celkom rád. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Panenka z pekla je poměrně povedeným televizním hororem, který má velmi slušnou atmosféru a nadmíru dobré obsazení. Ano speciální efekty jsou děsné  a příběhově není film nijak inovativní, ale v rámci možností a rozpočtu to není vůbec zlé. Velkým plusem je skloubení hudby s napínavými scénami, protože u televizních hororů se mi moc často nestává, že by byla až takhle dobře odvedená práce. Za mě rozhodně nadprůměr a doufám, že na filmy takové kvality v této kategorii narazím častěji. ()

chlebo 

všechny recenze uživatele

Ako to nejako distingvovane a zároveň odborne, no stručne zhodnotiť? Slovné spojenie: "Panenka je piča!" celú problematiku vystihuje podla vyššie uvedených kritérií. Keď sme už pri kritériách, myslím, že tie tunajšie hodnotiace boli k tomuto bezbrannému snímku viac ako kruté, čo by ma ani tak neiritovalo, keby tá prísnosť bola na mieste a aj ďaleko kolosálnejšie megakokotiny by boli hodnotené rovnako prísne. Ale to sem už zase ťahám priveľa svojich názorov a filozofie, skrátka a dobre, ak opomeniem fakt, že som sa po zhliadnutí cítil ako po vyjdení z DVD požičovne, keďže si Finders Keepers prepožičiava spoustu nápadů, musím s miernymi rozpakmi priznať, že som sa bavil, dej pekne odsýpal, Jigsaw ako nezáporák bol príjemným prekvapením a odpustiteľný je aj ten hepyend, Lilith, to zober. Možno je to enormnou zaneprázdnenosťou a privysokým pracovným nasadením v poslednej dobe, ale po malej abstinencie od filmov mi na také akurátne ukojenie stačí aj bubu rozprávočka s mierne naštrbenou logikou. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Po prvních odstavcích se ze zpráv, které Alyson (Jaime Pressly) najde na internetu, stanou blábolivé spekulace o zápletce, které boří čtvrtou stěnu, a čtenář je pokárán za to, že se dostal tak daleko. (Johnny.ARN)
  • Natáčelo se v americkém státě Kalifornie a to na místní vysoké škole Pierceově a ve studiu Remmet. (Terva)
  • Rodinný dům, ve kterém se film odehrává, je přesnou kopií domu z filmu Dům (1985). (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama