Reklama

Reklama

Obsahy(1)

I z těžkého života, se dá udělat ještě těžší... Film s Martinem Dejdarem a Jiřím Lábusem v hlavních rolích vypráví o vztahu mentálně postiženého strýce (J. Lábus) se svým synovcem (M. Dejdar), které osud svede v jedné chvíli dohromady, aby postupně mezi nimi vzniklo pouto, které je prezentací síly a „moci“ přátelství. To je posléze vystaveno zkoušce ze strany těch, kteří se je snaží z různých důvodů od sebe rozdělit. Snímek je mj. i konfrontací dvou hlavních, charakterově bezelstných protagonistů s těmi, kteří svou bezelstnost dávno ztratili a řídí se převážně tím, co jim může přinést prospěch, a to často za jakoukoliv cenu. (APK Cinema Service)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

dr.fish 

všechny recenze uživatele

První film od Magnuska, který jsem viděl. S tímhle obsazením se to nedalo výrazněji zkazit. Jsou tam silné chvíle a zároveň momenty jako z telenovely. Průvodní hudba jakoby naváděla k neustálému dojetí. Prostě je to podivný přístup k látce, ale celkový dojem přesto pozitivní. Oproti tomu co se převážně nyní v Čechách točí je toto pořád nadprůměr. 70% ()

Timak 

všechny recenze uživatele

Neřeším věrohodnost. Tohle opravdu není drama ala Fincher apod. Ale je to snad opravdu jedna z mála rolí, kde je mi Dejdar sympatickej a snad asi jediná, kde je Lábus fakt machr. Ano, film hraje na city a chce vypadat světově, ale v tomto případě mu to odpouštím. Docela mi to sedlo. Ale soudě podle hodnocení ostatních, budu nejspíš v těžké menšině. ()

Reklama

bari68 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ Magnuskove vrcholné dielo, z ktorého som bol nečakane spokojný. Na druhú stranu nie je to určite film, ktorý bude plniť nominácie a už vôbec nie sošky českého leva, ale absurdity, ktoré sa objavovali v jeho minulých filmov je tu naštastie pomenej. Lábus film drží nad vodou, ale keď mu má sekundovať Dejdar, či Vejmělková, začína to byť vrtkavé a gýčovité. Oni obaja nevedia hrať, len prehrávajú a to film sráža. ...Ako som ale napísal v prvej vete, verím, že s jeho filmografiou už to pôjde vzostupne. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Magnusek nikdy nebude patrit mezi nejlepsi ceske rezisery, coz vsak u nej ocenuji je vyber temat. Dialogy sem tam drhnou, ale vytrvalost nekolika "dulezitych" lidi odtrhnout od sebe dva cleny rodiny je vykreslena celkem dobre. Labus podal dobry herecky vykon, i kdyz mu to jeho role usnadnila. Vejmelkova je porad hezka zenska. Urcite se u nas rocne natoci daleko horsi filmy, nez tohle. ()

mardun 

všechny recenze uživatele

Magnusek je odpornej jak zjevem tak svym umem natocit film. Labus se na tuto roli absolutne nehodil a s Dejdarem mam taky problem. Proste Katastrofa. Dejdarovi neverim hrani, je to strasne amaterske a Labus je proste dobrej jako komik, ale hrani si na blazna mu proste neslo, bylo to smesne. Magnuska by mel nekdo poslat do blazince a nebo sponzori prestat davat penize na jeho debilni filmy. Tenhle fim by slusel Hynkovi Bocanovi, skoda. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (9)

  • Film se promítal i v zahraničí, např. v Kalifornii. (tsatsiki)
  • Natáčelo se také v těchto lokacích: Rokytnice v Orlických horách, Říčky v Orlických horách, Náchod (Všeobecná nemocnice + policejní služebna), Studnice u Náchoda, farma Dubno Kleny, samoobsluha v Kunvaldu a hospoda v Hustiřanech. (jungewolf)

Reklama

Reklama