Reklama

Reklama

Obsahy(1)

I z těžkého života, se dá udělat ještě těžší... Film s Martinem Dejdarem a Jiřím Lábusem v hlavních rolích vypráví o vztahu mentálně postiženého strýce (J. Lábus) se svým synovcem (M. Dejdar), které osud svede v jedné chvíli dohromady, aby postupně mezi nimi vzniklo pouto, které je prezentací síly a „moci“ přátelství. To je posléze vystaveno zkoušce ze strany těch, kteří se je snaží z různých důvodů od sebe rozdělit. Snímek je mj. i konfrontací dvou hlavních, charakterově bezelstných protagonistů s těmi, kteří svou bezelstnost dávno ztratili a řídí se převážně tím, co jim může přinést prospěch, a to často za jakoukoliv cenu. (APK Cinema Service)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

Alden_Larson 

všechny recenze uživatele

Zrovna, když jsem si myslel, že Magnusek natočil něco kloudného, tak se film odvázal z řetězu a všechno podělal. Tenhle film mě tak naštval, štvala mě emočně manipulativní hudba, štvaly mě komicky anatagonistické postavy a obzvlášť mě naštval Magnuskův nedostatek sebeuvědomnění. Zápletka není originální a většina jí závisí na tom, že její protagonista je úplný idiot. Herecké výkony jsou fajn a film vypadá lépe než Magnuskovy ostatní výtvory, ale jako celek to je emočně manipulativní slátanina. Film jsem zkrátka vůbec nemohl brát vážně, obzvlášť potom, co se asi v půlce filmu v pozadí objevil film Bastardi, to mě dopálilo ze všeho nejvíc. 2/10 ()

PhillM. 

všechny recenze uživatele

Břidlicový plyn. Pro pána Jána, břidlicový plyn! Kdyby tam měli stavět obchvat, kdyby tam měli stavět hotel, kdyby tam měli stavět, já nevím, muzeum herectví, tak bych to pochopil. Ale břidlicový plyn? Na něčí zahradě, resp. na pozemku za pět mega? Jen a pouze na tom pozemku a kósek vedle ne? Proč? U tohoho momentu se mi zkroutily palce na nohách, to přiznám. Ale víte co? Ten zbytek, já nevím... ten zbytek se dal. Je to místy klopotné, na výkon Jiřího Lábuse jsem se vyloženě těšil a dostal jsem spíš rozpaky, Martinu Dejdarovi však sympaťák náramně šel, ostatní role byly jako z katalogu filmových postav, předvídatelné a čitelné, včetně postavy Evy Vejmělkové, u které snad nikdo nemohl váhat, jak se rozhodne a kdo to rozsekne. Ale nevadily a nezavazely. Jednoduchý film, na který se ale dalo dívat a pokud urazil, tak jen trošku a ne nepříjemně. U mě dobrý. ()

Reklama

ZHODNOTITEL 

všechny recenze uživatele

U pana Magnuska rozhodně pokrok. Byť je stále mnoho věcí na vylepšování. Musím přiznat, že mi Lábus ani Dejdar nakonec v takových rolích nevadili, přestože je znám spíš z veselejších rolí. Nakonec snad celému filmu nejvíc ublížil závěr, který na mě zapůsobil trochu amatérsky. Tedy, nevíme co s koncem, hlavní postavu zabijeme a všem aby to pochopili to ještě napíšeme do závěrečného shrnujícího titulku, buch, titulky. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že jsem k filmu přistupoval s velikým despektem, neboť pojem Tomáš Magnusek mluví za vše. Ale světe div se, tohle vůbec nebyl špatný film! Magnusek si dal asi hodně záležet a k natáčení přistupoval s odhodláním kvalitně natočit konečně něco, co by odpovídalo nějakému sdělení, bez amatérského feelingu. Ve snímku se obsadil i do role starosty a zahrál dobře! Oproti Bastardům a Jedlíkům to je jako nebe a dudy! Jak nemusím Martina Dejdara, tak tady byl civilní a přesvědčivý. Jiří Lábus v roli retardovaného strýce taky. Moje milovaná Adelheid, Emma Černá byla asi ze všech nejlepší. Potěšila i role dřívější krasavice Evy Vejmělkové. Hudba velice příjemně dokreslovala. Zkrátka a dobře : žádné převratné dílo a rozhodně ne komedie, ale příjemný a koukatelný film a pro mě překvapení, že Tomáš Magnusek šel do sebe. ()

Gekacuk 

všechny recenze uživatele

Velice pěkný film, který mne velmi překvapil. Opravdové drama, žádná komedie. Film, který zůstane divákovi v paměti, nutí ho přemýšlet. Skvělé herecké obsazení. Viděli jsme herce, kteří už mají něco za sebou a hrají jako z partesu. Ocenit si zaslouží především pan Lábus. Režisér Magnusek se hodně zlepšil. Doufám, že tomu tak bude i nadále. Naprosto nechápu lidi, kteří tomuto filmu dávají odpad. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (9)

  • Natáčelo se také v těchto lokacích: Rokytnice v Orlických horách, Říčky v Orlických horách, Náchod (Všeobecná nemocnice + policejní služebna), Studnice u Náchoda, farma Dubno Kleny, samoobsluha v Kunvaldu a hospoda v Hustiřanech. (jungewolf)
  • Film Kluci z hor je prvním filmem z distribuce APK Cinema, který se dostal do televize. (tsatsiki)
  • Film se promítal i v zahraničí, např. v Kalifornii. (tsatsiki)

Reklama

Reklama