Reklama

Reklama

Obsahy(1)

I z těžkého života, se dá udělat ještě těžší... Film s Martinem Dejdarem a Jiřím Lábusem v hlavních rolích vypráví o vztahu mentálně postiženého strýce (J. Lábus) se svým synovcem (M. Dejdar), které osud svede v jedné chvíli dohromady, aby postupně mezi nimi vzniklo pouto, které je prezentací síly a „moci“ přátelství. To je posléze vystaveno zkoušce ze strany těch, kteří se je snaží z různých důvodů od sebe rozdělit. Snímek je mj. i konfrontací dvou hlavních, charakterově bezelstných protagonistů s těmi, kteří svou bezelstnost dávno ztratili a řídí se převážně tím, co jim může přinést prospěch, a to často za jakoukoliv cenu. (APK Cinema Service)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

ZHODNOTITEL 

všechny recenze uživatele

U pana Magnuska rozhodně pokrok. Byť je stále mnoho věcí na vylepšování. Musím přiznat, že mi Lábus ani Dejdar nakonec v takových rolích nevadili, přestože je znám spíš z veselejších rolí. Nakonec snad celému filmu nejvíc ublížil závěr, který na mě zapůsobil trochu amatérsky. Tedy, nevíme co s koncem, hlavní postavu zabijeme a všem aby to pochopili to ještě napíšeme do závěrečného shrnujícího titulku, buch, titulky. ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Samotný příběh docela slušný, bohužel provedení slabé. Herecké výkony minimalistické, zbytečné moc "hvězd", stačilo obsadit do vedlejších rolí nějaké nové tváře, které by se aspoň snažili. Scénář slabota, některé scény docela k smíchu (facka v posteli, pád ze schodů...). Opět takové tmavé, jak je často u Magnuska vidět. Konec jasný od začátku. Ale něco mě na tom relativně zaujalo, že jsem to chtěl i dokoukat. ()

Reklama

Ashar 

všechny recenze uživatele

Tak trochu zklamání, komedie se nekonala. Čekal jsem víc humoru a pokud to mělo být drama, tak ten konec byl velice zbrkle odbytý. Neckář po písničkách jako Půlnoční a Andělé strážní si zahrál faráře, co si o tom mám Vašku myslet??? Martin Dejdar se zde pokouší omládnout o 10 let, což se asi moc nepovedlo. Když to shrnu, dokoukal jsem jen abych zjistil, jak to dopadne. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

První film od Magnuska, který jsem viděl. S tímhle obsazením se to nedalo výrazněji zkazit. Jsou tam silné chvíle a zároveň momenty jako z telenovely. Průvodní hudba jakoby naváděla k neustálému dojetí. Prostě je to podivný přístup k látce, ale celkový dojem přesto pozitivní. Oproti tomu co se převážně nyní v Čechách točí je toto pořád nadprůměr. 70% ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Moc povedený film. Tato pochvala má o to větší váhu, že jde o milionkrát vytěžené téma. Velkým plusem je pro Kluky v akci fakt, že jejich vztah je popsán bez příkras a utopického idealizování. Vděčnou roli dostal Jiří Lábus, který se jí zhostil na jedničku. Ač nejsem obdivovatelem herectví Martina Dejdara, musím uznat, že se díky určité dávce frajírkovství (ke které mu na začátku filmu umetl cestu jeho syn) na roli také hodil skvěle. Tomáš Magnusek už umí režírovat, jen bych na jeho místě zvážil, zda se ve svých filmech neobsazovat do trochu menších rolí, než byl starosta. Poněkud podivnou sestavu "komise" rozhodující o tom, co s Emilem, filmu odpouštím, co mi však vadilo, bylo, že Evě Vejmělkové bylo rozumět tak každé druhé slovo. Každopádně chválím, určitě si dám někdy i reprízu. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (9)

  • Natáčelo se také v těchto lokacích: Rokytnice v Orlických horách, Říčky v Orlických horách, Náchod (Všeobecná nemocnice + policejní služebna), Studnice u Náchoda, farma Dubno Kleny, samoobsluha v Kunvaldu a hospoda v Hustiřanech. (jungewolf)
  • Samotné natáčení probíhalo hned v několika lokacích, které jsou srdeční záležitostí nejen samotného režiséra, ale i Martina Dejdara. „Natáčelo se ve východních Čech, v Orlických horách. Byli jsme v Chrasti u Chrudimi, kde se narodil Martin Dejdar, i tam, kde žiji já, což je Náchod, přesněji do Jaroměře,“ popsal místa režisér Tomáš Magnusek, kde točili celkem 20 natáčecích dní. [Zdroj: tojesenzace.cz] (sator)

Reklama

Reklama