Reklama

Reklama

V novém filmu Pátá vlna nalézáme většinu Země zničenou čtyřmi vlnami stále se stupňujících smrtících útoků. Cassie (Chloe Grace Moretz) prchá světem, prostoupeným strachem a nedůvěrou, a zoufale se snaží zachránit svého mladšího bratra. A zatímco se připravuje na nevyhnutelnou vražednou pátou vlnu, spojí své síly s mladíkem, který by mohl představovat její poslední naději - jen kdyby mu dokázala důvěřovat. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (485)

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Ouch, tak tohle zabolelo. Vše podstatné, na co jsem se tak těšil (pět akčně-katastrofických vln, na které nás navnadil trailer), bylo shrnuto v cca 5 minutách děje. Zbytek filmu jsme museli protrpět společně s krásnou Chloë (bohužel ani ona to nezachránila) a jejími románky, plus spoustou klišé, patosu, nudy a nepříliš kvalitními CGI. Potenciál a originálnost děje obrovská, výsledek značně neuspokojivý a béčkový. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|40%| Trailer mě docela zaujal. Ikdyž herci nic moc, no. Hlavní hrdinka je taková rozporuplná – vzhledově se mi moc nelíbí, ikdyž tu má jistou přitažlivost. Ve filmu Carrie byla děsná, naopak v Equalizeru mi seděla. Zde tak napůl, no. Ostatní ? Nic moc. Ani Maika Monroe to moc nevytrhla, která se mi líbí. Sakra, proč z ní zde udělali černovlásku ? K tomu měla dementní postavu, jak kdyby utekla z odvykacího blázince pro fetáky. xD Takže ještě tak zpočátku si to pozornost udrží, pak už to jde z kopce. 1/3 je zajímavá, ikdyž to mohlo být trochu velkolepější. 2/3 je fakt divný, furt se něco děje a ne a ne zaujmout. Ta třetí – respektive blížící finále a finále – to už šlo mimo mě. Doslova jsem u toho usínal, bylo mi jedno, jak to dopadne. No, myslím, že nemá cenu se dále rozepisovat. 2 hvězdici dávám, jsou horší filmy, ale i tak je to velká nuda. ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se rozmýšlel, zda se na Pátou vlnu podívat. Pro: Hraje tam moje oblíbená Chloë. Proti: Už traileru to působilo na tuctový a nudný děj. Výsledek: Hraje tam moje oblíbená Chloë, ale děj mě vůbec nebavil. Herecky jistě potěší přítomnost Rona Livingstona a líbila se mi i Maika Monroe jako jedna z teenagerských rolí. Naopak ten co je na scéně skoro pořád, Nick. Tak ten mi přijde nesympatický už jen od pohledu. Pravda je, že ve mě trailer s Chloë trošku evokoval videohru The Last of Us. Ale scény kdy mladou holku doprovází mladík lesem s puškou je jako šafránu. Velký zvrat ke konci mě taky nečekal a většinu času jsem spíš fandil, ať už ten klučina dá Chloë pusu. I když mi nevadí teenagerský herecký tým, ba naopak bych chtěl nějakého nástupce HP, tak mi přesto přijde směšné, jak osmiletá holčička pobíhá s M4kou a helmou na hlavě. Evokuje to zas ve mě jinou videohru a to teenager Ghost Recon. Děj mě ale jednoduše nebavil. Některé dialogy vyzní do ztracena a následují roztahané a zbytečné dějové linky. Podle konce soudím, že bude pokračování, ale tentokrát už beze mě. (45 %) ()

D.Moore odpad!

všechny recenze uživatele

Tenhle film snad nemůže bavit ani ty teenagery, pro které očividně vznikl. Slátanina na úrovni Hostitele, kterému se podobá i tím, že tady v hlavní roli zahazuje talent jinak jistě dobrá herečka. Bohužel kde je stupidní scénář, navíc v rukou režiséra bez jediného nápadu, tam nemůže nic předvést ani Chloë Grace Moretz, ani Liev Schreiber, prostě nikdo. ()

Patw 

všechny recenze uživatele

Scénář tohoto filmu potřeboval pátou vlnu přepsání. Začátek je opravdu skvělý. První spatření létajícího objektu je až dech beroucí, opravdu detailně propracovaný létající objekt. Znázornění prvních vln je ještě lepší. První vlna, aneb výpadek elektrického proudu a ztráta kontroly nad vším elektronickým. Naprosto skvělé záběry bourajících aut a padajícího letadla. Druhá vlna sebou přinesla obrovské ničivé vlny a zemětřesení. Záběry jak se Cassie se svým bratrem běží zachránit před valící se vodou z jezera jsou perfektní! A dokonce i třetí vlna, která ukazuje následky smrtícího viru. Vypadalo to tak naděje, ale po těch skvělých dvaceti minut, když si divák říká, že to přeci jen nebude tak špatné to jde prudce z kopce. Film nám po svých prvních třiceti minutách začne servírovat předvidatelné zvraty a klasická young adult klišé. Co mě navíc vadilo bylo ono tlačení a prosazování filmového pokračování. Místo aby udělali jeden pořádný film, rozhodli se to zahrát na pokračování, kterého se stejně nejspíš nedočkáme a nikomu to vadit nebude. Za mě slabé dvě hvězdy. Zachraňuje to pouze prvních dvacet-třicet minut. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (10)

  • Zbraně, které používá Cassie (Chloë Grace Moretz) jsou: M4A1 Carabine a Colt 1911. Přeživší, kterého zastřelí, drží v ruce Smith & Wesson Model 64. Lovci v lese mají lovecké pušky .308 Winchester. Armáda používá Digital Woodland uniformy a mají zbraně typu M4A1 a pistole M92FS. (UncleMorty)
  • Natáčení filmu probíhalo ve městě Macon, přesněji v ulicích Bavlna Avenue a Cotton Avenue. Při natáčení poškodila exploze autobusu několik obchodů podél ulice Cotton Avenue. (willy1)
  • Podle vyprávění tsunami zničila pobřežní města, když však na záběrech vidíme opravdový průběh tsunami, jsou ukázána města Londýn a Bangok. Ty ale nejsou považována za města pobřežní, pouze nízko položená. (hansel97)

Související novinky

Další adaptace knihy pro mládež na cestě

Další adaptace knihy pro mládež na cestě

03.08.2014

S adaptacemi knih s dospívajícími teenagery, především dívkami, se v poslední době v Hollywoodu roztrhl pytel. Máme tu ságu Hunger Games, nedávno se rozjela další velká a nákladná série začínající… (více)

Reklama

Reklama