Reklama

Reklama

Sedmá rota za úplňku

  • Francie La 7ème Compagnie au clair de lune (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tentokrát jsou Tassin, Pithivier a Chaudard v civilu a jejich dobrodružství začíná v roce 1942 na okupovaném území Francie. Tassin a Pithivier přijeli na návštěvu ke svému bývalému veliteli Chaudardovi. Plánují báječný společný odpočinek, který rozhodně nebude mít nic společného s válkou. Při první příležitosti se však zamotají do tajné akce a už jim nezbyde nic jiného, než se pro Francouze stát hrdiny odboje a pro fašisty nebezpečnými teroristy. Sedmá rota za úplňku je volné pokračování veleúspěšných francouzských válečných komedií Kam se poděla sedmá rota? a Návrat sedmé roty. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (127)

Terva 

všechny recenze uživatele

Již třetí setkání z trojicí vojáků ze Sedmé roty, Pitiviérem, Tassinem a nadrotmistrem Chaudardem. Tentokrát jsou již v civilu, ale válka ještě neskončila. Pitiviér ( Jean Lefebure ) a Tassin ( Henri Guybert ) přijedou na návštěvu za " šéfem " Chaudardem ( Pierre Mondy ) do jeho rodného města. Heslo : Miluju jen tebe, polní kvítku, rozjede škálu nedorozumění, která naše hlavní aktéry zavede až do sfér teroristické sítě. Komedie je na stejné úrovni jako dva předcházející příběhy. DIALOG : TASSIN - Měli bychom myslet na jídlo. PITIVIÉRE -Ano, šéfe, má pravdu. CHOUDARD - Hm, hmmmm, ehmm. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Hrdinové z nevlastní vůle a jejich poslední ohlédnutí za ne zrovna lichotivým obdobím francouzských dějin. Opět lehce ztřeštěné, opět příjemně lidské, opět stavěné na sympatickém castingu. Pro někoho slabý odvar, pro něho nejlepší z trilogie…..pro mne prostě Sedmá rota. Tassin, Pithivier a Chaudard si bezesporu zaslouží titulovat označením legendy. ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Je dobře, že třetí pokračování je oblečeno do jiných uniforem. I když jde opět především o útěk a převlékání. Na výsluní se dostává stará známá trojice Chaudard (dobrý Pierre Mondy), Pithivier (Jean Lefebvre) a Tassin (Henri Guybet), pro kterou se zdánlivý čas bezstarostnosti stává, díky sérii náhod a nehod, během o vlastní život. Tato série náhod nešťastných i šťastných z nich v očích jejích blízkých dělá hrdiny a Chaudard nabývá zcela opravdovou velikost v srdci své ženy, která je najednou plná lásky a hrdosti. Z dalších postav: Chaudardova žena Suzanne (Patricia Karim), která tak ráda přehodnotila svůj přezíravý pohled, odbojářský velitel Gilles (Gérard Hérold), jenž svým šarmem okouzluje ženy, Chaudardův švagr Gorgeton (Gérard Jugnot), překvapený během událostí, popletený převaděč Albert (Jean Carmet), vystrašený konečným zjištěním, neúnavný chytač odbojářů Lambert (André Pousse), překvapený totožností uprchlíků, Henri (Francis Lemaire), naštvaný z trojice smolařů, nebo pomáhající doktor (Yves Peneau). Do neobyčejného dobrodružství může kohokoliv zahnat pouhá náhoda, naštěstí trojice je na náhody již dávno uvyklá a zkušeně a s dávkou štěstí si klestí cestu přes každou překážku. Za svobodou, za záchranou života. A za příjemně hravou zábavou, plnou lehkého humoru. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Možná o chlup nejslabší, přesto pořád dobrá Sedmička slouží v odbojovém rozpoložení do roztrhání (cizího!) těla. Původní dabing z dílny Hlavní redakce pořadů ze zahraničí ČST Praha 1987 je určitě lepší volba než zbytečně vyráběný devadesátkový. Gérard Jugnot tu sice hraje jen malou roli, do party ke třem šikulům se ale docela hodí. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Ani třetí pokračování slavné francouzské bláznivé převlekové válečné komedie neztratilo glanc a v rámci tak specifického filmového subžánru patří k tomu výrazně podařenějšímu. Francouzi jsou prostě na utahování si ze svého protinacistického odboje vysazeni a i pro nefrancouzského diváka je to, byť nenáročně, zábavné... ()

Galerie (11)

Zajímavosti (8)

  • Konrad von Bork hraje dvě různé role v prvním a třetím filmu. V prvním filmu hraje velitele Wehrmachtu, zde se stal plukovníkem SS. (Jan.Kanak)
  • Když Gaston Gorgeton veze velitele Gillese náklaďákem, zastaví se před depem Primagazu, nad nímž je nápis „Nicoll“, ale tato společnost byla založena až v roce 1956. (Jan.Kanak)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno