Reklama

Reklama

Sedmá rota za úplňku

  • Francie La 7ème Compagnie au clair de lune (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tentokrát jsou Tassin, Pithivier a Chaudard v civilu a jejich dobrodružství začíná v roce 1942 na okupovaném území Francie. Tassin a Pithivier přijeli na návštěvu ke svému bývalému veliteli Chaudardovi. Plánují báječný společný odpočinek, který rozhodně nebude mít nic společného s válkou. Při první příležitosti se však zamotají do tajné akce a už jim nezbyde nic jiného, než se pro Francouze stát hrdiny odboje a pro fašisty nebezpečnými teroristy. Sedmá rota za úplňku je volné pokračování veleúspěšných francouzských válečných komedií Kam se poděla sedmá rota? a Návrat sedmé roty. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (127)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Filmová trilogie o sedmé rotě představovala v 70. letech ve francouzské kinematografii úspěšný pokus o příjemnou, ničím neurážející lidovou komedii o nepříliš vydařené etapě moderních francouzských dějin - tedy o bleskové ponižující porážce francouzské armády ve 2. světové válce a následné okupaci. K sedmé rotě se pravidelně po cca 10 letech vracím a na rozdíl od řady jiných tématicky a stylem blízkých titulů trilogie výrazněji nevyčpěla. Neodvažuju se tvrdit, že závěrečný díl je nejlepší, ale osobně ho mám nejraději. Přece jen, okruh postav se rozšířil, odbojáři vytvářejí k trojici lehkomyslných nešiků zajímavý kontrast a souhra náhod, které triu přisoudí autorství hrdinských činů, zase zajišťuje pro diváky spolehlivou zásobu gagů a úsměvných situací. K tomu si přidejte sympatické herecké obsazení v čele s Jeanem Lefebvrem. Celkový dojem: 70 %. ()

RedHot 

všechny recenze uživatele

Žádný dobrý nápad nelze omílat do nekonečna o platí to i pro Sedmou rotu. Zatímco mi předchozí dva díly byly sympatické právě tím, že zesměšňovaly neschopnost francouzské armády i celého jejího aparátu s neobvyklou grácií, trojka už baví jen groteskním pitvořením a stokrát omílanými gagy, které se hodí tak možná do populárních Četníků. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jak se stal vedoucí železářství Chaudard šéfem partyzánské odbojové skupiny Attila? Snadno. Stačilo jen, aby si šel v noci zapytlačit s ostatními útěkáři ze sedmé roty a pak už zbývalo jen hodit letadlo na nacistický náklaďák, převléknout se za anglické letce a zaminovat přístav. Že je to pitomost? No to jistě je, protože závěrečný díl trilogie je již daleko více humorný než válečný a patrně proto ho mám nejraději. ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Poslednímu dílu už opravdu nejde dát plný počet. Sice jsou to pořád sympatické postavy, má to jakž takž děj, ale už to nemá ten šmrnc. Když tak přemýšlím, kdyby to točili až dnes, tak z toho klidně mohli udělat seriál. V jistých chvílích i počítají s menší naivitou diváka a na to nejsem u francouzských nebo třeba britských filmů zvyklý. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Ani třetí pokračování slavné francouzské bláznivé převlekové válečné komedie neztratilo glanc a v rámci tak specifického filmového subžánru patří k tomu výrazně podařenějšímu. Francouzi jsou prostě na utahování si ze svého protinacistického odboje vysazeni a i pro nefrancouzského diváka je to, byť nenáročně, zábavné... ()

Galerie (11)

Zajímavosti (8)

  • Francouzká Milice byl vytvořena až 30. ledna 1943 a její činnost je pak omezena na svobodné pásmo. Proto není možné, aby měli milicionáři kancelář na Komandantuře v roce 1942. (Jan.Kanak)
  • Chaudardovo křestní jméno v prvních dvou filmech je Louis. Na čelní straně jeho železářství však můžete vidět, že se nyní jmenuje Paul. Stejně ho oslovuje i jeho žena. (Jan.Kanak)
  • Letoun, který přiletí vyzvednout agenty a následně ho hlavní hrdinové pošlou proti náklaďáku s vojáky, je typ Fairchild UC-61 Forwarder, v Anglii označovaný jako Argus. (Foxhound#1)

Reklama

Reklama