Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Horké slunce, mafiánské peníze a dva vězni na útěku. Bernard Giraudeau a Gérard Lanvin v hlavních rolích francouzského thrilleru.
Policie si v oblasti francouzské Riviéry neví rady s mafiánskými gangy. Rozhodne se vyprovokovat mezi nimi válku, která tak částečně vyčistí pobřeží. Plán je jednoduchý - stačí vyloupit kasino, kde má své peníze "deponován" jeden z gangů tak, aby všechny stopy vedly ke konkurenci. K tomu ovšem policie potřebuje odborníka na bezpečnostní elektroniku a takový, který by se hodil, si zrovna odpykává trest. Náročnou akci, jak využít vězně Carellu a doslova ho donutit k útěku, vymyslí policista Paul Brandon. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (98)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Chvíli mi trvalo, než jsem se naladila, začátek o zbrklém útěku v poutech mě nijak nenadchnul, ovšem postupně si mě snímek získal.. Druhá polovina pro mě výrazně lepší, záživnější i vtipnější, no a v závěru už mě pánové měli na lopatě, ta loupež v kasínu byla bezvadná a konec parádní, bylo mi potěšením.. ()

Jonatána 

všechny recenze uživatele

Specialisty jsme s kamarádkou v prváku na gymplu viděly snad desetkrát, dialogy jsme znaly zpaměti. Já jsme milovala Bernarda, ona Gérarda. Nikdy jsme si nelezly do zelí (já Delon, ona Bebel, já Vaculík, ona Tofi :-D). To je mých krásných náct, méně než plný počet prostě dát nemůžu. A kromě těch báječných vzpomínek je to bezvadný film! ()

Reklama

Dr.film 

všechny recenze uživatele

Jako malý kluk jsem měl možnost vidět tuto francouzkou kriminálku nesčetněkrát (kino, kde ji promítali mělo volný vstup a já se v tu dobu neustále motal kolem). Možná proto mi několik výborných pasáží utkvělo velmi dobře v paměti a já si mohu být jist, že nikdy nezapomenu, jak se v tomto filmu chytře vybral sejf a to závěrečné (hodně úzké) projetí mezi dvěma betonovými sloupy by skvěle bodovalo i v dnešních filmech. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Ten scénář je neuvěřitelně děravý a drží pohromadě jen silou přátelství hlavních hrdinů. Padouši jsou po většinu doby někde v pozadí a povinná kráska je tu tak jen náhodně do počtu. Jenže tady jde o to, že si dva francouzští herci chtěli prostě jen tak zablbnout a la Belmondo, a jejich energie udělala z filmu hit jak ve Francii, tak i v Československu. ()

Iroquaise 

všechny recenze uživatele

jako děcko jsem to měl hodně rád....s odstupem už to nepůsobí tak epicky jako tehdy, když devadesátiminutovka trvala věčnost....ale je to pořád dobrý....překvapilo mě, jak je to svižný a komediální....zápletka a poetika trošku konstruovaný, ale poměrně brzy si mě to získalo tou souhrou a vývojem postav, celkovou rázností a střídmým dávkováním akce a napětí (doporučuju všem, co mají strach z výšek).....výborná scéna loupeže - propracovaná a napínavá.... a příjemně bohémský závěr... ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama