Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva dobrovolníci Max a Albert souhlasí s nabídkou na otestování přístroje a nechají se na dobu tří let zmrazit. Místo v roce 1993 se ale probudí o padesát let později v podivném, sterilním světě bez mužů. Všude kolem nich jsou jen samé ženy, které žijí v podzemním městě, protože ovzduší na povrchu planety je kontaminováno. Max a Albert jsou proti své vůli považováni za primitivní archeologický nález a hrozí jim smrt, anebo násilná přeměna v ženy. Ženy převzaly vládu nad světem a naši hrdinové se stávají pokusnými králíky. Díky dívce jménem Lamia, která zcela nepropadla feministické propagandě, se mužům podaří uprchnout. Ukáže jim cestu na povrch a spolu s nimi se rozhodne i ona zemřít na zamořené planetě mimo svůj bezpečný podzemní domov. Jenže na zemi je vše jako kdysi, dokonce je tam i dům, ve kterém tajně bydlí šéfka podzemního ženského společenství. (TV Nova)

(více)

Recenze (509)

misterz 

všechny recenze uživatele

Film dávali u nás v telke prvý krát na Silvestra 1986/87 no a ja som pritom samozrejme nemohol chýbať :), dodnes mi v pamäti utkvelo pár scénok, pričom ani po toľkých rokoch sa môj názor na film nezmenil. Ako to s najväčšou pravdepodobnosťou dopadne, keď je mužský a ženský princíp v značnej nerovnováhe... Zaujímavé, no pritom veľmi zábavné. 80/100 ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Jakoby někdo zfilmoval moje vzpomínky na střední... To jsme si na pajdáku s pár klukama taky nejdřív mysleli, že musíme bejt poslední samci na světě a jak to bude čupr. První asi tři ročníky jsme nedělali nic jinýho, než běžeckým stylem "Na spermie" zdánlivě chaoticky pobíhali po škole i internátu a zneužívali naše postavení. Společenský, jaký jiný. Někdy před maturitou nám ale došlo, že ta samičí nadvláda nás postupně a zcela zákeřně naturalizovala podle svých představ, čili dřív než si první z nás začal kupovat tampony jsme se stejně jako Max s Albertem pustili do hledání únikovýho tunelu. Strčili jsme ale palice do špatný díry, takže Pavel pokračoval v otrokářství na vošce a já s Ondrou skončil, jak jinak, na pedagogický fakultě. A mohla začít další dívčí show... K filmu prosím vás toto: 1. Polská komedie? 2. Sexy holky v roce 84? 3. Kozy a lulín před kamerou zrovna v mekce puritánství? 4. Zábava jak hrom. (Challenge Tour 2015, film č.17) ()

Reklama

HellFire 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem a čekal a čekal. A nedočkal jsem se. Podle zdejších reakcí jsem předpokládal polskou obdobu italských komedií typu Fantozziho, ale dvě hodiny (příšerně dlouhé! příšerně!!) uběhly a já jsem se nezasmál ani jednou. Ne že by vtipné situace nebyly vtipné, ony tam totiž žádné takové scénky ani nebyly, takže se nebylo čemu smát. Tohle mi fakt nesedlo. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tuhle polskou komedii plnou nahoty a satirického humoru mám opravdu hodně rád. Už snad ani nespočítám, kolikrát jsem jí viděl. Nejen nahota a krásné ženy jsou doménou tohoto filmu, ale především dvojice hlavních hrdinů, která se musí poprat s nenadálou situací, do které se po rozmražení dostali a čelit „feministickým útokům“ a zachování mužského rodu. Navíc některé hlášky jsou vskutku geniální. Pro někoho šílená a ujetá podívaná, pro jiné nezapomenutelná komedie a nadprůměrná záležitost… ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Polské komediální sci-fi. Neskutečná kombinace, která však vyšla a dokonce mile překvapila. Tak 2/3 filmu se tváří strašně feministicky, ale pak přijde závěr, který to celý otočí a potěší všechny nositele mužského pohlaví :-))) Opravdu jsem se tady dobře bavil a když k tomu přičtu závěrečné rozuzlení, tak mi z toho vyjdou krásné 4 hvězdičky. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (25)

  • Partenogeneze, tedy samooplození bez „pomoci“ samce, se v přírodě objevuje především mezi bezobratlými, krom toho byla pozorována například u některých druhů žraloků, plazů (například Varana komodského nebo druhu ještěrky Aspidoscelis neomexicanus, u kterého existují pouze samice) a dokonce i u některých ptáků, například Krůty domácí, byť se většina takto vzniklých embryí nikdy nevyvine. U savců dosud nebyla partenogeneze přirozeně pozorována, nicméně v roce 2004 byla vydána studie, ve které se japonským vědcům podařilo vyvolat partenogenezi uměle u myší. Tato studie byla vydána v časopisu Nature pod názvem „Birth of parthenogenetic mice that can develop to adulthood“ a bylo při ní také zjištěno, že partenogeneze je u savců blokována geneticky, přičemž tento „blokační kód“ přenáší výhradně otec. (vojtaruzek)
  • Olgierd Lukaszewicz, ktorý stvárnil jednu z dvojice hlavných postáv, Alberta Starského, pochádza z jednovaječných dvojčiat a práve jeho brat Jerzy stál pri Sexmisii za kamerou. (Raccoon.city)
  • V roku 2003 zažaloval režisér Juliusz Machulski rádio RMF FM a požadoval sumu 150 tisíc zlotých zato, že použilo kultovú frázu z filmu "tma, vidím tmu" v reklame bez jeho súhlasu. (Raccoon.city)

Související novinky

5. ročník festivalu Future Gate

5. ročník festivalu Future Gate

07.02.2018

Pátý ročník festivalu science fiction filmů zavítá do pěti měst. Jako každý rok představí časem prověřené klasiky i filmové novinky, a nově i dokumenty, workshopy, velkolepý koncert nebo diskuse se… (více)

Reklama

Reklama