Reklama

Reklama

Film vypráví příběh gangsterů, dvojčat Reggieho a Rona Krayových, jedněch z nejznámějších neblaze proslulých zločinců v historii Velké Británie a jejich říše organizovaného zločinu, kterou v 60. letech dvacátého století vybudovali ve východní části Londýna. Hlavní dvojroli Rona a Reggieho ztvárnil Tom Hardy. (Freeman Ent.)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (552)

klerik 

všechny recenze uživatele

Od Helgelanda väčšinou čakáme príbehovejší film, ale ani toto nie je zlé. Ide predovšetkým o Hardyho a i keď neprekonáva THE TAKE je táto gangsterská prierezovka zaujímavá. Nič prevratné neprináša, ale ak máte radi Hardyho a nesadli vám artové experimenty typu VEREJNÍ NEPRIATLIA ani akčné šialenosti v štýle LOVCI GANGSTROV, mohli by ste sa baviť... Nejde o scenáristický skvost, ale pár scén ("Príde paranoidný schizofrenik do baru...") je celkom vtipných... ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Řeknu vám vtip : Přijde takhle do baru schizofrenní psychopat s kladivy v rukách... '' ----- Míval jsem rád gangsterky. Hlavně ty z Ameriky ze třicátejch. Mívaly styl, chlapům padly obleky i klobouky , krásný káry brázdily Brooklyn a z fešnejch holek se nejednomu motala hlava... Byla to doba, kdy si od rozpálených hlavní thompsonů tvrdý kluci původem z Itálie či Portorika připalovali doutníky a cigára... Ale ta doba je ta tam. Dneska je opět v módě tořit gansterky. Nejen ve světě, ale i u nás. Krejčíř, Mrázek a spol. Kdyby někdo natočil něco o hodně chytrém podvodníkovi třeba typu Franka W. Abagnale nic proti. Člověk by rád žasnul nad všemi těmi fígly. Ale ne. Většinou se vybere za vzor nějaký exot, kterého si sice možná svého času někde báli, bylo to však pro jeho brutalitu. Bráchové Krayovi nejsou vyjímkou. Jeden je úplný magor a druhý bez primitivní síly a násilí není nic. Oukej, asi vládli nějaký čas Londýnu. Ale co dál? Šedesátky ve filmu celkem ušly, ale to bylo tak vše. Zbytek bavil první hodinu, pak už se to jen táhlo a já vlastně jen čekal, jak hoši dopadnou. A že si je bobíci i kluci od S.Y. dají k snídani se slaninou a vejci bylo zcela jasné.... Palec nahoru za Hardyho, chvílemi z něj šel fakt strach. A příště prosím něco o nějakých chytřejších bratrech... Dávám za tři citronové bonbony, ty se šumivou náplní uvnitř. * * * ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Od Legend Zločinu jsem čekal hodně, ale bohužel nejsem moc nadšený. V hlavní roli Hardy a Hardy, což je dvojitá porce skvělého herce. Oba bratry zvládl skvělé, každý je úplně jiný a s mimikou v obličeje umí pracovat dobře. Tohle nezvládne jen ledajaký herec. Vše bohužel stojí právě na něm, ač se třeba dočkáme skvělých scén, tak jich není tolik. Vše je zbytečné utahané, dialogy občas nemastné a celkový pocit není úplně ideální. Netvrdím, že jsem se jako divák nezabavil, přes průměr se Legendy dostanou, ale na víc nedosáhnou .. 6/10 = 60% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Ti co Hardyho nemusí si odstraní z hodnocení dvě hvězdičky, protože jsou to právě jeho herecké výkony, které tahají poměrně standardní gangsterku nahoru. Legendy jsou až moc dlouhé na to jak málo se v nich stane. Buď to chtělo zkrátit nebo Krayovic Odysseu rovnou protáhnout na minisérii. Vůbec to není špatný film, ale potenciálu tu bylo mnohem víc. V konkurenci - v televizi Peaky Blinders - v kině libovolný Scorsese je vždy až ten druhý vzadu. Hardyho Reggie a Ronnie jsou ovšem tahouni za všechny prachy. Jak nad tím tak přemýšlim postava Emily Browning to možná zbytečně brzdila a zlidšťovala. Helgeland pořád umí, ale zvládá to i líp. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Slušná, drsná gangsterka o nemilosrdných bratrech, kteří poměrně brutálním způsobem vládli britským ulicím v 60. letech. Hardy v dvojroli je obstojný, ale nijak neexceluje a určitě potěší celá řada povedených (většinou krvavých) scén. Škoda, že se slušný rozjezd udrží do poloviny filmu, poté už dojíždí na neutrál. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (14)

  • Bratři Krayovi měli ještě staršího bratra Charlieho, který také zemřel ve vězení v roce 2000 ve věku 79-let. (cihlenka)
  • Během natáčení si Tom Hardy zlomil palec na pravé noze, v bojové scéně v hospodě posléze i kotník. (Petrasuvicka)
  • V čase 1:09:47 pri fotografovaní sa bratov Krayovcov s policajtom, tvorcovia odflákli animáciu hlavy a tváre jedného z bratov. Celá jeho hlava je neúmerne veľká a oranžová. (Mike24)

Reklama

Reklama