Reklama

Reklama

Svéráz národního lovu

  • Rusko Osobennosti natsionalnoy okhoty (více)

Obsahy(1)

Mladý Fínsky mladík sa vyberie do Ruska na vysnívaný tradičný ruský lov. Zo sna však rýchlejšie vytriezve, ako z litrov ruskej vodky a samohonky ktorú dobrovoľne vypije lebo patrí k ruským zvykom. Partia, ktorá s zišla na love nemá asi v pláne uloviť nič živé, ale sa riadne spiť do nemoty. Nemožno sa preto čudovať, že i yetti sa zrazu stane skutočným. (andykovac)

(více)

Recenze (215)

Zodd 

všechny recenze uživatele

Výborná a nedoceněná komedie, kde se Rusové snaží karikovat svou národní hrdost. Je ovšem třeba se dívat v originálním znění s titulky, to české hodně kazí, zejména dialogy s mladým finským reportérem (a Skákal pes místo Ievan Polkky - WTF???!!!), a tím pádem by muselo hodnocení spadnout o tři nebo čtyři hvězdy dolů. Ale takhle já nehodnotím a jsem navíc rád za možnost se dívat v originále. Zároveň podle mě ze série nejlepší, poněvadž více vychvalovaná dvojka nemá v sobě tu poetiku a metaforu, navíc byl až na některé opravdu brilantní situace ve srovnání s jedničkou trochu prázdná a unavená (a viděl jsem ji v originále taky). Každopádně medvídě a policista ve mě budí záchvaty smíchu pokaždé. ()

kwaicheng 

všechny recenze uživatele

Film, u kterého by se dalo říct – nevím, zda se mám smát anebo plakat. Hezky po pořadě: Smát se je sem tam čemu, například postavičce generála Michaloviče, jeho finštině, fotce s medvědem či věčně dýmajícímu doutníku nebo Kuzmičovi, stěhování krávy bombardérem, jízdě za dojičkami, dělání lásky s losy atd. Co je ovšem k pláči je to, že nad 99% věcí, kterým se můžeme smát, můžeme zároveň i plakat, záleží zřejmě na momentálním rozpoložení. Společným jmenovatelem spouštěče našich slz se pak stává vodka, na které je celý film postaven. V tomhle Rusku, které nám film ukazuje, jsou totiž všichni včetně medvěda nacamraný tak nechutným způsobem, že se z toho standardnímu člověku musí dělat zle, natož kdyby to viděl pan Nešpor. ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

Pro mě je to zahraniční komedie všech dob! Bavila jsem se od začátku do konce, kdy jsem se nesmířila pouze s jedním zhlédnutím, ale několikerým v našem Minikině kavárna. Určitě doporučuji, ale jedině v původním znění s titulky. Český dabing je hrozný, víc si to užiju právě v ruštině. Kultovní hlášky jsou prostě nesmrtelné jako je generálův přípitek: "přípitek musí být krátký jako výstřel, jinak nezbude čas na rekreaci" nebo scénka s krávou v úložném prostoru pro bombu v bombardéru s hláškou "no co, taky by ses zapřel, kdyby Ti šlo o život" mě v kině napoprvé doslova smíchem složila pod sedadlo! Dávám deset hvězdiček z pěti! ;-) ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Neviem, teda nechápem, čo sa komu môže páčiť na tejto ruskej komédii. Možno je chyba iba vo mne a humor mi fakt nesadol. Takže sa prikláňam viac k mojej subjektivite a dávam 1*. Pretože film nemal príliš hlavu ani pätu. Dej bol dosť od veci a neoriginálny. Navyše v kratšej stopáži nudil a zabíjal to nevkusný a nevtipný humor. Nechápem také vysoké hodnotenie, ani objektívne by som tomu v živote nepridal. Každopádne mi film prišiel úplne trápny a od veci. Skoro vôbec som sa nezasmial a prišiel mi veľmi amatérsky. Rusko a humor mi nejak nejde dokopy. Už nikdy viac o tomto nechcem ani počuť a zďaleka sa vyhnúť pokračovaniu. 38% ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Sranda to sice byla (pro Rusáky to musí být modla), ale přišlo mi, že tvůrci s fóry hodně šetřili. Celá šílená situace načrtnutá během prvních pár minut totiž skýtala totiž tolik možností, že mě dost mrzelo, když jsem viděl tolik promrhaného potenciálu. Na lov se ale nakonec ožralové dostali a splnili si tím svůj sen. 70% ()

Zajímavosti (2)

  • Pokud film uvidíte v originálním znění, dočkáte se nemilého překvapení v podobě přemluvení anglických rozhovorů do ruštiny, a to jediným ženským hlasem. (cubajz)
  • Letoun stojící na letišti, do kterého nakládají Kuzmichovu (Viktor Bychkov) krávu, je modernější Tu-22 M3, zatímco v záběru na dráze následně pojíždí a startuje starší verze TU-22 M2. (ČSFD)

Reklama

Reklama