Reklama

Reklama

Svéráz národního lovu

  • Rusko Osobennosti natsionalnoy okhoty (více)

Obsahy(1)

Mladý Fínsky mladík sa vyberie do Ruska na vysnívaný tradičný ruský lov. Zo sna však rýchlejšie vytriezve, ako z litrov ruskej vodky a samohonky ktorú dobrovoľne vypije lebo patrí k ruským zvykom. Partia, ktorá s zišla na love nemá asi v pláne uloviť nič živé, ale sa riadne spiť do nemoty. Nemožno sa preto čudovať, že i yetti sa zrazu stane skutočným. (andykovac)

(více)

Recenze (214)

lonewolf 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od rybolovu jsem zde nenašel cokoliv vtipného. Pociťuji absenci sebemenší scénky typu: "ti rusáci jsou drzí, jezdí si tu ožralí jako doma...", zapomenuté zásoby vodky, pro které bylo třeba se vypravit tajnou vojenskou ponorkou, přivázání krávy místo auta a spousta dalších. Možná je to tím, že jsem rybolov viděl před lovem, ale názor to bohužel nezmění. ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Tady to sice všechno začalo, a přestože s ruskýma ožralama sympatizuji, tak se mi to nezdá lepší než nástupce. Snad to ani nebylo tolik vtipné a ke všemu děj mi přišel strašně zmateční a to i kdyby odstranili tu vsuvku "ze středověku". U komedie ten děj nemusí dávat smysl, ale skákalo se nesmyslně z jedné scény na druhou. ()

Reklama

PDcz 

všechny recenze uživatele

1* hvězdička 80%.. samé vysoké hodnocení.. hmm.... Nám se to nelíbilo. Po 10-ti minutách jsme se nudili, ale chtěli jsme mu dát šanci. Bohužel se ani pak nic nezměnilo. Buď jsme to totálně nepochopili, nebo jsme totálně jiní než zde hodnotící. [X] Minus 4**** hvězdičky Za divnej film, který nám zas tak vtipnej nepřišel. Možná kdybysme u toho pili vodku jako ti ve filmu, mohl by to být grandiózní zážitek. Ale bylo by nám pak stejně jako po skouknutí tohoto dílka. Jednu hvězdu jsme nechali, tuším, že jsem se 2x pousmál. [X] Tradiční ruský lov nepatří do naší kategorie vysněných zážitků. Nebo to nebylo tím lovem? ()

HonzaMag 

všechny recenze uživatele

Když mne před časem na tento snímek upozornil kamarád, má odpověď byla jednoznačná - "Hele, si snad upad ne?! Myslíš, že půjdu dobrovolně do kina na ruský film, o kterým jsem nikdy neslyšel?!" Musím podotknout, že v dobách (dnes již pro mnohé dávno minulých) jsme se školou chodily povinně na ruské snímky a v drtivé většině se jednalo o propagandistické bláboly nebo prostě o nedokoukatelná "veledíla". Nicméně kámošovy přesvědčovací schopnosti zabraly, film jsem viděl a byl jsem nadšený. Dlouho jsem se tak nepobavil a myslím, že lepší ruskou komedii jsem určitě neviděl (když nad tím tak teď přemýšlím, tak jsem vlastně kromě pokračování tohoto snímku žádnou jinou ruskou komedii neviděl...). Ale jedná se opravdu o mimořádné zábavné dílko! ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Příjemně zábavná komedie, která si utahuje z ruských zlozvyků a návyků a předváděno je nám to v míře vrchovaté až se dostáváme do absurdně vtipných situací, jako je kráva vzpříčená strachy v bombardéru. Přatelé bodrý Kuzmič (Viktor Byčkov), generál Michalyč (Alexej Buldakov), kriminalista Ljova Solovejčik (Semjon Strugačjov), smolař Sergej Olegovič (Sergej Russkin) a Žeňa Kačalov (Sergej Kuprjanov) s finským hostem Raivou (Ville Haapasalo) a příležitostně i policista Semjonov (Sergej Guslinskij) se scházejí na podzim na tradiční lov. Kuzmičovi s Raivou se podaří ulovit alespoň dojyčky v kravíně. Ostatní se svrhávalo ve filozofování nad rozpitým pitím, veselé příběhy s medvídětem alkoholikem a naháněním krávy v domění, že jde o losa. V tom záběry z lovu hraběte (Igor Sergejev) z dob carského Ruska. A tak párty o velikosti a hloubce duše ruského člověka, který se z těžkého života probírá litry vodky a ruskou lázní a hrou na lov. Příjemně pobaví, odkrývá a zlidšťuje ruskou povahu, divokou po životě, chtivým po zapomění. ()

Zajímavosti (2)

  • Letoun stojící na letišti, do kterého nakládají Kuzmichovu (Viktor Bychkov) krávu, je modernější Tu-22 M3, zatímco v záběru na dráze následně pojíždí a startuje starší verze TU-22 M2. (ČSFD)
  • Pokud film uvidíte v originálním znění, dočkáte se nemilého překvapení v podobě přemluvení anglických rozhovorů do ruštiny, a to jediným ženským hlasem. (cubajz)

Reklama

Reklama