Reklama

Reklama

Svéráz národního rybolovu

  • Česko Svérázný rybolov (více)

Obsahy(1)

Ruští bohatýři opět na lovu, tentokrát však v nebezpečné blízkosti státní hranice... Volné pokračování úspěšné komedie Svéráz národního lovu.  Naši svérázní lovci se tentokrát vydávají na ryby. A opět s vodkou. Parta chlapů jede na ryby a vezme si na cestu 16 kartonů vodky. To vše ve jménu kulturní rekreace. Avšak stane se, že je proud zanese (i s drahocenným nákladem) do Finska. Nestačili ještě vypakovat pruty a došlo jim, že překročili státní hranici. Kvapem se vrátili do vlasti, přičemž v cizině zapomněli škatule s pitivem. Jednu nebo dvě - to by ještě šlo vydržet, ale všech šestnáct, to už je státní kauza. A ve jménu takové je ruské vojenské námořnictvo připraveno se potopit. Třeba až na dno... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (209)

campix 

všechny recenze uživatele

Docela mě překvapuje, že i Rusové mají smysl pro humor a dokáží vytvořit takto humorný film. Po zemi se smíchy válet sice rozhodně nebudete, ale velké množství situací je více než úsměvné. Spousta absurdních a účelných situací nedokáží film úplně prodat, ale pokud máte Svéráz národního rybolovu jako rychlou jednohubku, tak se bude jednat o příjemné zpestření volného času. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Film potvrzující národní stereotyp, že pro Rusy je jakákoli aktivita jen doplňkovou, nedůležitou činností k hlavní činnosti - chlastání vodky. Jinak jsem furt čekal, že se na konci zjistí, že ten plukovník byl agent CIA - páč správnej vysloužilej ruskej voják nechodí v moderních maskáčích, ale v kabátu ála Dzeržinskij, a taky nekouří doutníky, ale machorku. No i když... ty doutníky mohly bejt z Kuby, že jo. ()

Reklama

darthvader77 

všechny recenze uživatele

"Nemáte zapnutý pásy. Zbláznil ses Karle, jseš tady novej. Kuzmiči zavedli novou uniformu. Jste opilí co tohle s vámi dělá? Nejdřív napravo pak nalevo víš Kuzmiči? Ne. Díky chlapče a uč se rusky, ještě se to hodí. Maty co se děje? Ti Rusáci jsou drzí, jezdí si tu opilí jako doma! V prvním díle převáželi krávu v bombardéru ve druhém díle zase vodku v ponorce. Skvělé pokračování, nejvíc se mi líbili scény plánování operace na záchranu vodky a jak generál mluvil o ruské vodce atd. Po skončení jsem dostal neodolatelnou chuť nějakou vypít. ()

3n3my 

všechny recenze uživatele

Môj prvý stret s ruským svojrázom nedopadol najhoršie, avšak zdá sa že bez vodky to ani pri pozeraní nie je ono, pretože s čistou hlavou mi scény prišli silené a taký je aj môj výsledný dojem z filmu. Holt menej je niekedy viac, mohlo napadnúť tvorcov rybolovu, pretože sa zdá že nie som sám kto nemá rád absurdity. Inak nápad fajn. 70% ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Platí všechna pozitiva z prvního dílu věnovanému svérázu ruského lovu, stále výborná a pro Středoevropana exotická a velmi neotřelá zábava, ale přeci jen již trochu schází ten prvotní šok ze střetu s absurdním světem ruského loveckého bahatýrství a neotřelost a objevnost Svérázu národního lovu... Toto je už přeci jen mírně okoukané, ale stále velmi vtipné a absurdní, deja-vu... Ať žije ta širá ruská duše...:-) ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Miniaturní ponorka byla skutečným plavidlem sovětského, později ruského námořnictva. Šlo o plavidlo typového projektu 865 (kód „Piraňa“), které bylo v leningradských loděnicích vyrobeno v pouhých dvou kusech, první spuštěna na vodu v r. 1986. Technické údaje: délka 28,2 m, šířka 4,7 m, max. rychlost pod hladinou 7 uzlů, mohly se potápět do hloubky 200 m. A i když posádku standardně tvoří 3 muži, ponorka je plně ovladatelná i jediným (velitelem), takže rovněž v tom film odpovídá skutečnosti. V r. 1999 byly vyřazeny oba stroje ze služby. (chamonix)

Reklama

Reklama