Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Počas bojovej operácie kdesi v Moldavsku zahynie elitný vojak Delta Force. No záznam z kamery, zobrazujúci jeho posledné chvíle, všetkým vyrazí dych. Čo sa stalo? Generál Orland (Bruce Greenwood) vidí akúsi spektrálnu anomáliu. Agentka Madisonová (Emily Mortimer) podozrieva nepriateľa z vývoja novej maskovacej technológie, ktorú chce získať za každú cenu. Jediný, kto môže do záhady vniesť trochu svetla, je vynálezca kamery - Dr. Clyne (James Badge Dale). Je to chyba kamery, alebo nová technológia? A ak ide o zbraň, ako sa pred ňou chrániť? (koba)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Reign of Fire, Edge of Tomorrow, Battle Los Angeles a Behind Enemy Lines (a všechno se stejnym scenáristickym vzorcem) zamícháno do obrovský oddechovky, která si na nic nehraje a přesto sází na diváka poměrně štědrý esa v podobě slušných efektů, vůbec ne špatný akce, několika parádních záběrů a zajímavých nepřátel. Že to třeba z vědeckýho hlediska postrádá logiku (byť zajímavý to je), že podobnej příběh tu byl nesčetněkrát, to lze aplikovat i na výše zmíněný Edge of Tomorrov, kterej jsem si osobně sice užil v kině, ale doma mě dost sral. Nuže Béčko jako řemen, ale baví! ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Příběh je děravý jak řešeto a tak předvídatelný, až to občas vážně bolí. Avšak občas se v záplavě všech filmů najde nějaký, u něhož o příběhovou linii vážně nejde. Spectral je právě jedním z nich. Je to totiž sympatické a oddechové "béčko", které nabízí slušně dávkovanou akci, která je rámována solidní nosnou myšlenkou. Co víc byste od nenáročného filmu ještě chtěli? ()

Reklama

Remivsremi 

všechny recenze uživatele

Netflix to znovu zkouší s válečnou tématikou, tentokrát s příměsi scifi. Bohužel se nejedná o stejně kvalitní počin jako v případě Beasts of No Nation či The Siege of Jadotville. Film na nic nečeká a rovnou vás vrhne do děje. V Moldávii probíhá občanská válka, ale během toho se objeví ještě neklidnější, záludnější problém. V Kišiněvi se začaly vyskytovat podivné bytosti, připomínající duchy. Obyčejně zbraně na ně neplatí. Na místo je tedy povolán člověk, který vytváří nové vojenské hračky a jeden jeho vynález, pomohl zpozorovat tyto tvory. Hon může začít. Film je velmi přímočarý. Dostanete hrubou průpravu a krátké seznámení a pak vás tvůrci hodí rovnou do akce. Ta je natočená kvalitně, ale nečekejte žádné opulentní záběry obřích armád. V tomhle hledisku se vše drží na uzdě. Opravdu zajímavý boj přijde ke konci snímku. Děj však postrádá nějakou výraznější postavu. Všichni vojáci jsou zobrazení spíše bayovsky, tedy gerojsky pojatá akční esence válečnictví a patriotismu. Něco hlubšího byste hledali marně a to kazí většinu zážitku z filmu, páč vizuálně působí přesvědčivě. Scénář je hlavní negativum celého projektu. Spíše se měl pojmout jako minisérie, kde by byl dostatek času na rozšíření příběhu a mytologie. Takto bohužel působí jako narychlo splácnutý polotovar. 50% ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

V dobách, kedy už podobné žánrové filmy stredného rozpočtu prakticky úplne zmizli je takéto parádne poctivé béčko veľmi príjemným spestrením. Originality sa tu moc nenájde, ale s tým nemám ani najmenší problém, film si berie prakticky to najlepšie z viacerých mojich obľúbených filmov ako Čierny jastrab zostrelený, Votrelci alebo prvý filmový Final Fantasy a robí to veľmi dobre. A tak už od samotného začiatku mi bolo jasné, že to bude presne pre mňa, dejovo mi to nadmieru vyhovovalo, je to militaristické, napínavé a aj správne tajomné, takže som bol zvedavý, čo z toho bude a síce v druhej polovici už ide úroveň filmu o trochu nižšie, keďže napätie a tajomnosť ustúpia akcii, ale stále ma to dosť bavilo, takže si nemôžem výraznejšie sťažovať. Jedine ma trochu sklamalo zistenie pôvodu samotných duchov, toto malo radšej zostať v tej hororovejšej rovine. Akcia sa dá prakticky len chváliť, nájdu sa tu tri hlavné bojové sekvencie, ktoré sú perfektne natočené a špičkovo technicky zvládnuté, zaujímavé lokácie, správanie duchov, špeciálne jednotky a vysoká úmrtnosť ich členov, je na ne skutočne radosť pozerať. Len pri nich postupne klesá hororová stránka a film skôr prechádza k sci-fi, takže ma vlastne každá ďalšia bavila o trochu menej, než tá predchádzajúca, ale stále si udržuje vysokú úroveň. Obsadenie síce nie je výraznejšie známe, ale filmu to len prospieva, vojaci pôsobia ako skutoční členovia špeciálnych jednotiek, no vyhovoval mi aj hlavný hrdina, ale aj známejšia Emily Mortimer a Bruce Greenwood. Veľkým prekvapením je aj réžia, na to, že sa jedná o debutanta je film až nadmieru kvalitne zvládnutý po všetkých stránkach. A ani ten nižší rozpočet nie je ani najmenší problém, ušetril sa na hereckých hviezdach a lokáciách, ktoré tu vôbec neboli potrebné, ale využil sa presne tam, kde sa aj mal, teda na parádnej akcii a efektoch. Takže ja si až na ten jeden spomínaný nedostatok nemôžem sťažovať, na Spectral som sa tešil a dostal som prakticky presne to, čo som aj chcel, parádny militaristický akčný sci-fi film s výbornou zápletkou, slušnými postavami, skvelou akciou, zručnou réžiou a kvalitnou technickou stránkou. Určite som to nevidel naposledy. 79% ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Kdybych býval v prvních dvou třetinách nebojoval zbytečně se spánkem a vzbudil se až na poslední půl hodinu, věřil bych do teď tomu, že Spectral je solidní scífko, které svým nápaditým řešením akce evokuje povedenou videoherní adaptaci. Bohužel ten paranormální Black Hawk Down jsem viděl taky, takže mi neuniklo ani trochu záhrobního herectví a scenáristické ektoplazmy. Škoda, Mathieu si z reklam přinesl cit pro efektní vizuál a production values jsou na "straight to VOD" slušné. Nebo možná za Orbána vypadá Budapešť hůř, než si pamatuju. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (3)

  • Časť scén sa natáčala aj na Slovensku, konkrétne v Komárňanskej pevnosti. (ambron)
  • Americké jednotky jezdí ve filmu v českých Tatrách vyrobených pro slovenskou armádu tzv. Tatrapan, ve filmu označených jako Mrap. (SsgtJira)
  • Film byl vyroben studiem Universal a původně měl jít do kin. Studio si s ním ale nevědělo příliš rady, a dokonce ho stáhlo z kinodistribuce. Nakonec byl snímek koupen a uveden internetovou televizí Netflix. (joker.george)

Reklama

Reklama