Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Počas bojovej operácie kdesi v Moldavsku zahynie elitný vojak Delta Force. No záznam z kamery, zobrazujúci jeho posledné chvíle, všetkým vyrazí dych. Čo sa stalo? Generál Orland (Bruce Greenwood) vidí akúsi spektrálnu anomáliu. Agentka Madisonová (Emily Mortimer) podozrieva nepriateľa z vývoja novej maskovacej technológie, ktorú chce získať za každú cenu. Jediný, kto môže do záhady vniesť trochu svetla, je vynálezca kamery - Dr. Clyne (James Badge Dale). Je to chyba kamery, alebo nová technológia? A ak ide o zbraň, ako sa pred ňou chrániť? (koba)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Je tam až priveľa vecí, ktoré majú logické diery. V jednom okamžiku anomália jednu vec dokáže, pretože to v konkrétnej scény fajn pôsobí. V ďalšej už to nedokáže, pretože by tým rozbíjala inú scénu. Hlavný mozog útokov/obrany Dr. Clyne je v jednom okamžiku technický génius (výroba zbraní v bunkri, ktoré vo výsledku vyzerali ako funglovky z fabriky) a zároveň nedokáže poskytnúť užitočné rady (nedal základni info o efekte železa a podobne). U filmu sú uvedení štyria scenáristi, čo sa podpísalo na výsledku. Zlepenec nápadov u ktorých nefunguje prepojenosť. Béčko, ktoré sa samo zrazilo do céčka. ()

humanbeing 

všechny recenze uživatele

Mělo by se mi to líbit už jen kvůli námětu a ono to navíc vypadá fakt dobře, jenže výsledek je takové prázdné něco, které se sice blýská, ale postrádá všechno ostatní důležité, aby bylo zábavné se na to dívat. Působí to děsně sterilně. Nevěřím, že na scénáři pracovali jen čtyři lidé - spíš tak dvojnásobek. Režisér zřejmě teprve vyšel filmovou školu, ten nedostatek zkušeností je vidět. Pokud by mi někdo ze Spectral pustil pět minut ze začátku, z prostředka, z konce, asi bych se zaradoval - samotné scény rozhodně nejsou špatné -, jen v kontextu celého filmu působí jako kousky z jiných filmů, některé i z těch, které jsem už viděl. ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Vetřelci, Předátor, i trochu toho Terminátora jsem tam našel a těch inspiračních zdrojů bude více. Kupodivu je tahle směska celkem koukatelná, i když supertajný výzkumný komplex postavený přímo uprostřed města (jakož i další veselé nápady, např. energetické zbraně snadno a rychle) vzbuzuje úsměv. Největší chybou pak je přílišná anonymita vojenského týmu, což atmosféře neprospívá. Ale na jedno podívání to docela ujde. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Spokojenost. Koktejl akčního filmu z válečného prostředí se skoro hororovou zápletkou má sám o sobě předpoklady chutnat. Když přihodíte příjemné herce (dva z nich z Bayova válečného 13 hodin, jeden ještě navíc z The Pacific), je o zábavu postaráno. Vizuál je super, Junkieho hudba taky, takže kdyby se malinko přitlačilo na dané stopáži na peru (102 minut čistého času), plus kdyby se ubralo na amerikokapitánství, mohla to být klidně i pětka. Dá se doporučit jako kvatliní načančané béčko. 80% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Dosť som sa na to tešil. Trailer vyzeral celkom namakane a ja takéto military sci-fi môžem. Príbeh nebol zlý a viac menej mi bolo jedno, či sa Nic Mathieu inšpiroval filmami I Am Legend, Aliens, Black Hawk Down alebo hrou Call of Dutty. Prvá polka kde sa odhaľovalo tajomstvo bola celkom dobra, druhá, ta akčná už o niečo slabšia, ale ako celok a fanušik tohoto typu filmu, ktorých nie je veľa som spokojný. Taktiež potešila aj dosť dobrá vizuálna stránka. Akurát by to chcelo zaujímavejšie postavy a lepšiu atmosféru, ktorá by vydržala až do konca, ako napríklad u Camerona v Aliens. 70% - 3* ()

Galerie (3)

Zajímavosti (3)

  • Americké jednotky jezdí ve filmu v českých Tatrách vyrobených pro slovenskou armádu tzv. Tatrapan, ve filmu označených jako Mrap. (SsgtJira)
  • Časť scén sa natáčala aj na Slovensku, konkrétne v Komárňanskej pevnosti. (ambron)
  • Film byl vyroben studiem Universal a původně měl jít do kin. Studio si s ním ale nevědělo příliš rady, a dokonce ho stáhlo z kinodistribuce. Nakonec byl snímek koupen a uveden internetovou televizí Netflix. (joker.george)

Reklama

Reklama