Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Když globální pandemie zničí civilizaci, přeživší Joel se ujme čtrnáctileté dívky, která může být poslední nadějí lidstva. (HBO Max)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (320)

korbitch22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hrou jsem šmrncnutý jenom lehce, ale sám dokážu uznat, že Casting hlavní dětské role je opravdu absolutně mimo. Potřeba obsazovat retardy s Downovým syndromem do hlavních rolí je děsivá. Pokud přehlídku tuhle čistě subjektivní a druhořadou věc, je Last of US perfektním hororovým seriálem, s výtečnou výpravou, atmosférou a neskutečným vizuálem. Seriálové a filmové tvorbě podle úspěšných videoher se na streamovacích platformách začíná velmi dařit. Dalším bonusem je opět "výtečný" komentář místního hororového čuráka Psychora. Podle toho chorýho mozku by se měla psát příručka prvního ročníku studentů psychologie. 89%. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Tak tady u toho jsem trávila obědovou pauzu. Pak mě vyděsily kutálející se špatně srovnáné ocelové disky kol v naší dílně. Ten železný zvuk po dlaždících hned nevymažu. Pro mě je tenhle příběh velké překvapení a musím říct, že i milé, tedy pokud se to dát říct o postapu. Počítačová hra mě totiž úplně minula. Bavilo mě a budu pokračovat v seriálu. ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slabší rozjazd, ako som po vrelej pozitívnej odozve čakal, ale dostatočne zaujímavý na to, aby som si pozrel ďalšiu časť. Pacal je ako Joel skvelý a už teraz som zvedavý na to, čo sa o jeho postave dozvieme v ďalších častiach. To však nemôžem tvrdiť o ostatných hrdinoch, ktorí mi zatiaľ prišli mierne nevýrazní – vrátane Ellie. Fungovanie sveta po pandémii neznámeho vírusu je v prvej epizóde objasnené na môj vkus trochu  nedostatočne, ale verím, že sa k tomu ešte v nasledujúcich častiach dostaneme. Už len načrtnutie sporov medzi FEDRA a odbojom však vo mne vzbudilo zvedavosť a pokiaľ sa ukáže svet za bránami mesta z pilotnej časti dostatočne pestrý a plný napätia, môže byť The Last of Us celkom zábava. ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Předlohu jsem nehrála, neboť jsem klasický PC hráč a nemám doma konzoli, což mě uchránilo srovnávání a případného zklamání ze seriálové adaptace. Pilot The Last of Us sice není žádná velká pecka typu první díl Černobylu, ale je to slušná post apokalyptická vztahovka, v mnohém připomínající první, ještě dobré, série The Walking Dead. Navíc mám slabost pro Pedra Pascala, takže to půl hvězdičky přidá. :D PS: Kéž by Zaklínače adaptovalo rovněž HBO a napsal ho Craig Mazin, pak by z něj jistě nevyšla taková, předlohu urážející, sračka. 3*. ()

Dakken 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborný štart seriálu a to aj pre neznalca hry, ako som ja. Veľa som si o seriáli nezisťoval, takže som iba okrajovo vedel o čo pôjde. Prvá epizóda ale dokonale vtiahne do deja, načrtne tento svet a po celý čas drží slušnú atmosféru. Bol som zvedavý na “zombie” drámu zasadenú do post-apokalyptického sveta, ktorá stavia na príbehu a na skvelých postavách, no výsledok predčil moje očakávania.  Už viem, že pondelky vôbec nebudú zlé.  Na záver si dovolím vyjadriť sa ku “zdejšímu hororovému expertovi” ktorého recenzie nemajú žiadnu výpovednú hodnotu a ani logické odôvodnenie hodnotenia, iba zaujaté drísty  Ak je toto objektívne recenzovanie, tak už potom naozaj neviem. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (12)

  • Keď Joel (Pedro Pascal) kráča sám ulicami bostonskej karanténnej zóny, na soundtracku zaznie niekoľko akustických tónov piesne "Future Days" od Pearl Jam. Túto pieseň Joel hrá Ellie na gitare v úvode hry "The Last of Us Part 2". (molcan2)
  • V hre sa ľudia môžu nakaziť porušením kože (zvyčajne uhryznutím) alebo vdýchnutím spór. Preto nosia plynové masky vo vnútorných priestoroch, kde sa huba rozšírila. V tejto epizóde Joel (Pascal) a Tess (Anna Torv) v takýchto priestoroch nenosia masky, čo naznačuje, že v tejto verzii príbehu nedochádza k nákaze prostredníctvom spór. (Šírenie pomocou spór je skutočnou vlastnosťou huby cordyceps u mravcov.) (molcan2)
  • V čase 00:04:50 můžeme na stole u Sarah (Nico Parker) v pokoji spatřit přání k narozeninám. Jedná se o téměř stejné přání s dinosaurem, které Sarah zapomněla dát Joelovi (Pedro Pascal) ve hře. Dinosaurus je na přání, protože Sarah v něm píše, že Joel ještě není fosilie. (DavidSe)

Reklama

Reklama