Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


Nakažení (S01E02)

(epizoda)
  • USA Infected
Z natáčení

VOD (1)

Obsahy(1)

Po útěku z karanténní zóny se Joel a Tess dohadují o Elliině osudu, zatímco si klestí cestu troskami dávno opuštěného Bostonu. (HBO Max)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (167)

AndrewNewman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Gradujúca atmosféra, vo vizuálne dokonalom obale, avšak keď nahliadneme za oponu vidíme len čistý gýč. Síce kvalitne zahraný a niektoré scénky sú pastvou pre oči. Všetko však kazí dokonalo predvídateľný dej a veľmi málo vykreslené postavy. Sklamaný však nie som a keďže som nikdy nehral hernú predlohu, som zvedavý na to, čo nám tvorcovia ponúknu ďalej. ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zvonu úchvatná, děsivá úvodní scéna. Následuje postupné budování vztahů. Pak ukázka toho, že clickeři jsou vážně nebezpečná hrozba, která nejde jen tak porazit. Chválím změny v příběhu. Je to dělané s citem a pro lepší vyznění v seriálové podobě. Tohle je projekt budovaný s láskou a pochopením původní látky. Samozřejmě to jde ruku v ruce s tím, kdo za seriálem stojí. Kéž by se k adaptacím dostávali týmy s tím zápalem, talentem a zručností. ()

Reklama

elanius 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodne posun k lepšiemu, ale stále nič čo by sme už nevideli. Hlavne som zvedavý na posun v deji. Zažili sme to už pri The Walking Dead, nekonečné presúvanie a chodenie od nikam do nikam. Treba rýchlo vzbudiť nejaké emócie vo vzťahu k Ellie lebo tu som trochu sklamaný. Nedá sa nespomenúť na Children of Men, kde som takmer nedýchal aby sa Kee alebo decku niečo nestalo. Na seriálový hype tohto roku zatiaľ nepresvedčivé. (6/10) ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čistá práce. Joel s Ellie ve své pouti možná popošli sotva pár metrů, pronesli minimum slov, ale hlavním hrdinou druhé epizody se stal širý, polopustý svět, který ohromuje šířkou a uchvacuje detaily. Jsou za tím nekonečně hodiny lidí od trikových studií, kteří tímto posunuli benchmark diváckého opojení na novou úroveň. Vzhledem k obsáhlosti materiálu je TV formát nutnost, 50“ obrazovky jsou však pro tento vizuální masterpiece málo. À propos, celá pasáž v muzeu je jedna velká žánrová paráda. ()

Litvicek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úvodní scéna měla grády a navodila patřičně atmosféru. Pak skočíme v čase, příběh něco přeskočí a naši hrdinové pokračují dál ve své cestě. Nebudu rozebírat odchylky oproti herní předloze, protože bych se neskutečně nasral (protože tvůrci se rozhodli ty nejlepší herní okamžiky přeskočit a udělat příběh/zásadní scény lehce jiné). Dostáváme do detailu propracovaný postapokalyptický svět a příběhově je zajímavé celý vývoj sledovat, nicméně akci bych čekal lepší a rozhodně jsem nečekal tak rychlý postup děje kupředu. Druhý díl a už se loučíme s jednou z hlavních postav, kterou jsme neměli moc možnost vlastně ani poznat, natož si ji oblíbit. A to je sakra škoda. Příběh pokračuje a já jsem přirozeně napnutý jak kšandy na další a další pokračování. 4 slabší hvězdy - baví mě to ale herní předloha je oproti tomuhle úplně jinde. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (3)

  • V prízemí hotela sa trojica prebrodí cez cca 3/4 metra hlboký bazén vody. Po výstupe po schodoch hotela majú suché nohavice aj topánky. (andrejba)
  • V úvodu epizody má divák možnost vidět ve scéně z Jakarty ceduly „Baťa“. (Punisher)
  • Když Ellie (Bella Ramsey) jí sendvič, je v průběhu střihů nakouslý vždy z jiné strany. (willy1)

Reklama

Reklama