Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


Nakažení (S01E02)

(epizoda)
  • USA Infected
Z natáčení

VOD (1)

Obsahy(1)

Po útěku z karanténní zóny se Joel a Tess dohadují o Elliině osudu, zatímco si klestí cestu troskami dávno opuštěného Bostonu. (HBO Max)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (167)

Nach 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak se nám děj přehoupl do pasáže, který nám představí nakažené i riziko dlouhého pobytu mezi nimi. Práce s atmosférou je přímo excelentní. Tu atmosféru hry jsem tam cítil. Charaktery se o sebe třou a herci jsou výborní. Líbí se mi i Eliino odvážnější chování. Vím, že ve hře taková nebyla, ale mít postavu, která by byla natolik pasivní jako její herní verze, určitě by tím kvalita filmové verze utrpěla. Závěrečná změna oproti hře mi přišla lepší, neb nezakomponovala do děje lidský element, ale krásně tu vygradovala riziko nakažených a jejich nebezpečí. Moc se těším, co uvidíme dál. Snad dojde i na nějaké osobnější momenty. Nejen na epické výjevy. 85% ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Post-apokalypticky svet je vyobrazeny paradne...opat, ako v predoslom dieli to ma civilny start ozrejmujuci pociatky tejto huby. Ellie si to hlaskuje ako typicka pubertiacka a z rutinneho prechadzania ruin porasteneho mesta postupne narasta napatie a boj o prezitie, az k samotnemu zaveru. Velmi slusne 85% a trosku nadneseny plny pocet. ()

Reklama

RobinPM100 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti prvnímu dílu atmosférou konzistentní díl bez hluchých míst, skvělá předtitulková sekvence na styl jak to všechno začalo. Musim vyzdvihnout hlavně parádně zpracované vylidněné město se smyslem pro detail, tady si tvůrci vyhráli, kulisy jsou hře opravdu velmi věrné. Konec s armádou houbo-zombíků měl grády, tleskám, doufejme, že si to tyto kvality udrží nadále. ()

Litvicek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úvodní scéna měla grády a navodila patřičně atmosféru. Pak skočíme v čase, příběh něco přeskočí a naši hrdinové pokračují dál ve své cestě. Nebudu rozebírat odchylky oproti herní předloze, protože bych se neskutečně nasral (protože tvůrci se rozhodli ty nejlepší herní okamžiky přeskočit a udělat příběh/zásadní scény lehce jiné). Dostáváme do detailu propracovaný postapokalyptický svět a příběhově je zajímavé celý vývoj sledovat, nicméně akci bych čekal lepší a rozhodně jsem nečekal tak rychlý postup děje kupředu. Druhý díl a už se loučíme s jednou z hlavních postav, kterou jsme neměli moc možnost vlastně ani poznat, natož si ji oblíbit. A to je sakra škoda. Příběh pokračuje a já jsem přirozeně napnutý jak kšandy na další a další pokračování. 4 slabší hvězdy - baví mě to ale herní předloha je oproti tomuhle úplně jinde. ()

Rayen1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jiný a přece jenom stejný jako předloha, něco bylo vynechaný (procházení budov, podzemí), něco bylo přidaný (Tessino hledání cesty, pár dialogů), něco bylo upravený (situace kolem Tess, první střet s Clickerem)... ale pořád je z toho cejtit TLoU, a mě se to líbí. Jen ta Ellie... ale snad si už pomalu, pomaloučku zvykám... :D ()

Galerie (19)

Zajímavosti (3)

  • V úvodu epizody má divák možnost vidět ve scéně z Jakarty ceduly „Baťa“. (Punisher)
  • Když Ellie (Bella Ramsey) jí sendvič, je v průběhu střihů nakouslý vždy z jiné strany. (willy1)
  • V prízemí hotela sa trojica prebrodí cez cca 3/4 metra hlboký bazén vody. Po výstupe po schodoch hotela majú suché nohavice aj topánky. (andrejba)

Reklama

Reklama