Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


Long Long Time (S01E03)

(epizoda)
  • USA Long Long Time
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

V Billově táboře se objeví cizinec a z obou přeživších se stanou nesourodí spojenci. Joel a Ellie později požádají Billa o pomoc. (HBO Max)

Videa (2)

TV spot

Recenze (342)

Tereza_T 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když se do postapozombie seriálu dostane romantický minifim skoro jako by to bylo pro mě na míru. Parádní díl od začátku do konce… mám prostě ráda ty omáčky kolem a tohle podává mimo slaďárny typu “nikdy jsem se nebál, dokud jsem nepotkal tebe” i hezkej obrázek o životě PO, aspoň u těch velmi připravených jedinců. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle mě tak akorát naštvalo. Vůbec nejde o tu gay trapárnu, ale pokud bych si přál sledovat rádoby romantickej slaďák pln milostných scén a klišé, nebudu přeci zapínat post apokalyptický akční horor! Dostaneme se konečně k tomu, co nám bylo slíbeno??? Ani mne nepřekvapuje, že to příběh za celou hodinu nikam neposune, musí se přeci splnit kvóty. I možná proto je výsledek zhruba tak zajímavý, jako sledovat trávu v zimě růst (minimálně stejně tak akční). Bohužel to však ani není příliš promyšlené. Chlapíci evidentně mezi třiceti, čtyřiceti se za dvacet uplynulých let dostanou snad až k sedmdesátce, zatímco přibližně stejně starý Pedro Pascal za stejnou dobu prožil nanejvýš dva roky. Střílení vprostřed silnice bez krytí bylo opravdu velmi inteligentní a na závěr to vypadá, že snad i vynalezli perpetuum mobile. Škoda, že až po zániku civilizace. V žádném případě však tento díl nemá dobrý nápad, ani atmosféru a je zbytečně zdlouhavý. 30-40% ()

Reklama

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když byl seriál oznámený, tajně jsem si přál vidět příběh, který nebyl ve hře, než dostat obyčejné převyprávění stejného v rozdílném médiu. Chtěl jsem rozšíření tohoto světa a například i další osudy Joela a Tommyho. Přece jenom museli něco dělat dvacet let. A tato epizoda mi nabídla alternativní variantu. Jinak pojatá část, ale zcela v duchu Last of Us. Zatím největší odklon od herního originálu, přesto mě to neurazilo, páč byl představený krásný příběh nesoucí se v duchu původní látky. ()

Marius_ss 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatiaľ čo v hre bol Billov príbeh a jeho orientácia podané s citom a veľmi umne, tu skrátka cítiť (a koniec koncov aj vidieť), že sa brutálne tlačí na pílu. Neexistuje aby vyše hodinová epizóda bola celá o tom, ako si dvaja gayovia v pokoji nažívajú vo svojom hniezdočku lásky. Toto nie je romantický film pre Krista. A niečo mi hovorí, že práve ich orientácia bol dôvod, prečo sa im venovalo toľko času, nakoľko neverím, že ešte niekedy dostaneme podobnú epizódu, ktorá sa bude venovať hetero páru (napríklad zaujímavý vzťah Tess a Joea by si podobnú epizódu zaslúžil oveľa viac,,ale viete čo ? Majú smolu ! Lebo nie sú gay). Týmto sa jedná o jasnú agendu a to skrátka vo filmoch, hrách..atď, neznesiem. Neil Druckmann (známy to provokatér) pri prvej hre ešte nemal také právomoci, ale postupne sa zbavil "nežiadúcich" kolegov v Naughty Dog, a nakoniec si presadil svoje (viď TLOU Part: Two a z časti aj Uncharted 4). A zdá sa, že mu to nestačilo, a v seriály sa chce vybúriť ešte viac. Asi ma komplex spasiteľa. Anyway... a teraz to myslím v dobrom... spamätajte sa ľudia. Lebo čo tu tak čítam komentáre, tak tie nenávistne pochádzajú (už štandardne) od malej skupiny sfanatizovaných deciek, či "umelcov v najlepších rokoch", čo majú potrebu automaticky hájiť všetko, čo je gay. A robia to takým štýlom, že sú ešte horší, než ten najhorší homofób. Nenávisť plodí len ďalšiu nenávisť. Ak chcete byť akceptovaní, naučte sa akceptovať. Umelým navyšovaním skóre a nadávkami si rešpekt, ani pochopenie nezískate. ()

MajklCZsk 

všechny recenze uživatele

Hýkání místní anti-lgbti zásahové jednotky jsme se dočkali. Ale všichni víme, že tito lidé vůbec nehráli hry. Protože Bill je gay i ve hře a queer téma je jedním z důležitějších v sérii. Tato epizoda neposouvá děj Joela a Ellie, ale prohlubuje zákonitosti světa. Ukazuje, že ne všude jsou morálka a hodnoty věcí minulosti. Byl jsem dojat a jako fanoušek předlohy díky! Navíc jsem konečně viděl epizodu, která byla pro mě něčím novým oproti hře a to kvituju! ()

Galerie (22)

Zajímavosti (25)

  • V seriáli sa neuvádza, akou degeneratívnou chorobou Frank (Murray Bartlett) trpel. Podľa spolutvorcu Craiga Mazina to bola buď SM (skleróza multiplex) alebo raná ALS (amyotrofická laterálna skleróza). (molcan2)
  • Hra ukazuje, že Bill a Ellie majú medzi sebou zlý vzťah. Neustále sa na ňu naváža, že sa dotýka jeho vecí, ona mu takmer zlomí ruku fajkou a dokonca Joelovi poradí, aby sa na ňu vykašľal. V seriáli sa však táto dvojica ani nestretne. (molcan2)

Reklama

Reklama