Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


Long Long Time (S01E03)

(epizoda)
  • USA Long Long Time
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

V Billově táboře se objeví cizinec a z obou přeživších se stanou nesourodí spojenci. Joel a Ellie později požádají Billa o pomoc. (HBO Max)

Videa (2)

TV spot

Recenze (341)

T2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak to sa teda podarilo. Vypadalo to už trocha nádejne, že to naberie nejaký dejový vietor do plachát. Pri nástupe novej postavy, stavajúcej si svojské opevnenie okolo obydlia. Ale jeb ono sa to zvrtne na krásne romantickú seancu buzíkov, jejda, fakt silná originálna téma ako hrom. Úžasne vygradovanie, ktoré chytí pri tých plochých postavách za srdce. Nehorázne chladné bez emócii. A tu mladú na Mandovom mieste by som od maximálneho otrávenia len slušne zahrabal medzi tých popravených, fakt des jej prejav. To ako vážne ešte nejakých ortodoxsných toto ešte baví? /20%/ ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Romantický vztah těchto dvou postav i charakter zejména jedné z nich byl napsán moc hezky, ale neubráním se svému přesvědčení, že z žádného důvodu nebylo nutné obtěžovat diváky se dvěma buzeranty a vztah by měl minimálně stejnou hloubku, kdyby se odehrával v klasických heterosexuálních kolejích mezi mužem a ženou. Tím spíše, když se jedna buzna stejně jako žena chovala. Navíc bych během sledování nemusel mít po ruce kýbl a asi 8 x bych nemusel seriál stopnout a do kýblu se vyzvracet. Bylo to nechutné a tihle buzeranti neměli se hrou lautr nic společného a HBO zřejmě jen plnilo nějaké novodobé zvrácené regule. Nehledě na to, že spousta situací se zde mohla odehrát čistě jen v náznacích. Ženám pravděpodobně u tohoto dílu bude cukat v gagulkách, zato muži jej po zhlédnutí hodně dlouho nepostaví do pozoru. [70 %] ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Místní klika převážně slovenských homofobních (myšlenkově antiseptických) klouzků nezklamala. Buďme na ně hodný, nemají to na světě lehký, cítí svůj blízký konec. Mě spíš než Zkrocená hora štve to, že tenhle díl občas padá do sterilního romantického patosu. Že se linie Billa a Franka proti hře změnila a není zdaleka tak krutá, to dramaturgicky chápu. Třetí díl chce ukázat ostrůvek světa, kde ještě humanita odolává zubu apokalypsy a vytvořit tak kontrast k famózní dvojce. Závěr je vyřešený skvěle (protože pracuje s náznakem), oba hlavní herci výteční... přesto už se těším, až se pozornost vrátí naplno zpátky k Joelovi a Ellie. Mimochodem, tyhle odbočky umělo už Walking Dead a troufám si říct, že někdy i lépe! ()

dragon94 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bylo to špatné? Ne. Bylo to dobré? Taky bych neřekl.. Bylo to Last of Us?  Možná v těch posledních pár scénách s Ellie a Joelem. Sečteno podtrženo celkem průměrná epizoda, s průměrným nepřekvapivým odbočkovým příběhem, který nás ochudil o tolik výborných scén, které v této části přinesla hra. Hranice mezi 3* a 4* je hodně tenká a nebýt těch scén na konci.. Tak jsou to jasné 3*. ()

Klajnik

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na mě tahle homoromance vůbec nefungovala, ale je to vlastně jedno, protože celej projekt na mě nefunguje. Hádám však, že smyslem mělo být, že tito lidé v postapokalypse nachází (nebo aspoň můžou nacházet) větší klid než před ní, ale i to mi přišlo idealizované. Oceňuji však alespoň ten důmyslný symbolismus: Frank se vydal na kopec k opevněnému sídlu Billově. Chytí se však do pasti. Bill ho najde v díře, která symbolizuje jeho vlastní tužbu po análním sexu a doufá, že onen chycený muž by mohl "naplnit" i jeho vlastní díru. Pokusí se zvýšit své šance na dosažení tohoto cíle tím, že Franka vezme k sobě a pohostí ho. Frank mu za teplou vodu a dobré jídlo v této věci vyjde rád vstříc. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (25)

  • Keď si Ellie (Bella Ramsey) prečíta Billov (Nick Offerman) odkaz, spomenie, že si môžu vziať, čo chcú. V hre je Bill stále nažive, keď Joel a Ellie prídu do mesta, a stále hovorí Ellie, aby sa nedotýkala žiadnych jeho vecí. (molcan2)
  • Obsadenie Nicka Offermana do úlohy Billa bolo možno inšpirované jeho slávnou úlohou Rona Swansona v seriáli Odbor městské zeleně (2009-2015). Obe postavy majú pravicové prozbrojné a protivládne názory a obe majú Gadsdenskú vlajku s nápisom "Don't Tread on Me". (molcan2)
  • V čase 01:07:00, když Joel (Pedro Pascal) a Ellie (Bella Ramsey) přijdou do sklepa, je v pozadí slyšet skladba „Chains of Love“ od britské hudební kapely Erasure. (Trajektt)

Reklama

Reklama