Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


Vydržet a přežít (S01E05)

(epizoda)
  • USA Endure and Survive
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Joel a Ellie se snaží uniknout povstalcům a přitom se dostanou do křížku s nejhledanějším mužem v Kansas City. Kathleen pokračuje ve své misi. (HBO Max)

Videa (1)

TV spot

Recenze (140)

muti 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečne vidíme o čom je celý ten humbuk okolo série. Sledujeme osud dvojice Henry a Sam, ktorí sa predieraju Kansas city po revolúcii a páde fedry. Záporáčka je tiež super, vidíme jej motiváciu, zanietenie aj zaslepenost. Hru som nehral ale tie herné pasáže a scény zo seriálu úplne sálajú. Konečne topka ()

Oyer 

všechny recenze uživatele

Musím říci, že jsem trochu zklamán. Prostředí sice vypadá dokonale, ale po obsahové stránce to trochu vázne. Proč se věnuje tolika času nevýrazným osobám, které na konci dílů stejně zemřou a úplně to zastavuje hlavní děj a posun dopředu. Tah na bránu nulový. Pokud bych měl toto srovnávat např.  s Walking dead (podobná tématika), tak je tu propastný rozdíl ve prospěch WD. ()

Reklama

PaTeXx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Krasojízda v plné parádě. Byl jsem trošku skeptický ze Samovy neschopnosti mluvit a především jsem se bál, jak by tím mohla být poznamenána finální scéna, ke které se od začátku schylovalo. Craig Mazin už před začátkem potvrdil, že chce udělat věci “jinak”, tak, aby i fanoušci herní série byly nějak překvapeni. Závěrečná scéna byla jiná, to si můžeme říct, ale v žádném případě ne horší. Posledních 20 minut bylo absolutně fantastických. Z hordy podzemních nakažených šel vyloženě strach. A Bloater? Ještě strašidelnější než ve hře. Od této epizody jsem měl velká očekávání a každé bylo na milimetr naplněno. ()

quido_zidle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já nevím... 5 dílů čekám, kdy mě to chytne a nepustí a ono furt nic. Na 5 hvězd je vizuál, ten zbytek průměr. Táhne se to jak smrad , keců zase jak na Netflixu no a navíc u toho nesmíte moc přemýšlet - protože by vás pak napadlo, proč ten protřelý Joel jede ve dne skrz město (Kansas city), kde je cca 110% šance na průser a neobjede ho (no joo, ale to by to celé bylo o dva díly kratší a my přišli o  tlustou Katku honící černýho Henryho, že). Na konci pátého dílu jsem se pak přistihl, že mi je úplně jedno kdo tam zařve - i když je to třeba malinkatej roztomilej němej bubák. P.S.Necítím se býti cynikem, jen mě to prostě nevtáhlo do děje...:-( ()

Lum1k

všechny recenze uživatele

Poté, co HBO uvedlo 3. epizodu, která vlastně pro příběh nemá žádný význam (prostě jen potřebovali znovu poučovat diváky a splnit si kvótu alespoň dvou homosexuálů), jsem se trochu bál. Na 4. epizodu jsem se proto bál dívat střízlivý a díky tomu si na 5. pamatuji jen mlhavě. Ale vím, že se mi líbila stejně jako 1. a 2., které jsem zvládnul sledovat střízlivý, bez nutkavé potřeby vypíchnout si oči vidličkou. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (18)

  • Celá štvrť, v ktorej sa odohráva scéna s ostreľovačom (a nájazd infikovaných), bola postavená od základov na veľkom prázdnom pozemku vedľa CFC (Calgary Film Center), kde sa natáčala veľká časť seriálu. Ulica bola dlhá približne 200 metrov a výstavba trvala približne mesiac. (molcan2)
  • Craig Mazin napísal Sama (Keivonn Woodard) ako hluchého (v pôvodnej hre nebol hluchý), aby jeho vzťah s Henrym (Lamar Johnson) nepôsobil ako opakovanie vzťahu Ellie (Ramsey) s Joelom (Pascal), čo by podľa neho bolo zdôraznené kvôli rôznym perspektívam série. Sledoval televízny seriál This Close (2018), ktorý sleduje dve nepočujúce postavy, a mal pocit, že to mohlo ovplyvniť jeho rozhodnutie. Zistil, že automaticky vnáša do scén intimitu vďaka ich tichosti, ktorá kontrastuje s Elliinou zhovorčivou povahou. Neila Druckmanna tento nápad okamžite zaujal a želal si, aby ho do hry zahrnul. (molcan2)
  • Lamar Johnson sa krátko po príchode do Calgary začal prostredníctvom Zoomu učiť americký posunkový jazyk a strávil čas mimo natáčania. Nechcel, aby si diváci mysleli, že jeho znalosť jazyka je falošná a svoje vystúpenie považoval za dôležité pre reprezentáciu nepočujúcich. Mal pocit, že čas strávený v blízkosti Keivonna Montreala Woodarda pri produkcii mu umožnil lepšie ovládať jazyk; Woodard mu niekedy opravoval chyby v scénach. Bella Ramsey sa podobne naučila ASL počas produkcie. (molcan2)

Reklama

Reklama