Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


Napospas (S01E07)

(epizoda)
  • USA Left Behind
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Zatímco Joel bojuje o přežití, Ellie vzpomíná na noc, která všechno změnila. (HBO Max)

Videa (1)

TV spot

Recenze (184)

FaithZombie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tentokrát celkem zklamání. Sledovat dvě teenagerky, jak objevují krásy dávno ztraceného světa je sice nejdřív zábava, ale omrzí se to. Chápu, že se milují a jsem za ně ráda, ale celé to blbnutí okolo mohlo být kratší. Závěr byl ovšem hodně silný, i když ve výsledku jsme se v ději celkově neposunuli téměř nikam. ()

kubas369 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

7/10. Epizoda zpracovává rozšíření Left Behind, které samo o sobě neni moc akční na druhou stranu umně davkuje přítomnost s minulostí a celé to funguje na jedničku, bohužel tady jsme seklí celou dobu v minulosti a je to zbytečně dlouhý. Největší problém je v rozdílu hereckých schopností obou slečen, protože Bella naprosto dominuje o to víc je ten rozdíl markantní. ()

Reklama

fixaman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím asi nejslabší epizoda, kterou ale bylo třeba natočit, aby byl příběh Ellie kompletní a abychom chápali její motivace a citové problémy. Bella Ramsey už mě definitivně přesvědčila o tom, že JE Ellie a i tady byla skvělá. Celkově to ale mělo pomalé tempo a až otrocky se to drželo herní předlohy, přičemž ani DLC Left Behind nebylo nic moc. Škoda, že si to nějak neupravili, stejně jako zbytek série. Jinak myslím, že už teď je jasné, že první hra bude rozdělená na dvě série, v jedné to nemají šanci stihnout, když zatím zpracovali asi 35 % hry. Ale já bych za to byl rád, jen ať dají všem postavám prostor. Edit: Aha, tak jen trošku uspěchali konec. Škoda, že to na dvě série skutečně neudělali. ()

Slayaphine 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nechápem prirovnania k tretej epizóde vzhľadom k tomu že v polovici tejto nastáva geniálny žánrový obrat k hororu kvôli ktorému som bez dvoch hodín spánku. Využitie divákovej znalosti z predchádzajúcich epizód skombinované s veľmi hravým rozsahom vedenia ktoré neskutočne buduje napätie. Ramsey sú výborní ako vždy a tu dávajú asi najlepší výkon ktorým sa krásne komunikuje vnútorná melanchólia hanblivého tínedžera.  Trochu mimo, recenzie "expertov" sú zase hnus, nič o dieli nehovoria a argument "Však sa nič nestalo1!!11!!1!1!" je už tak zbytočný. Ak chceš aby sa stále niečo dialo prečítaj si anotáciu. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další krásný díl. Sice jsem čekala víc prolínání s přítomností, ale na konci začne dávát smysl, proč to nemohlo být (čekala jsem, že Ellie odejde a někoho v okolí pozná nebo něco podobného a Joel bude dole sám, protože nevěřil tomu, že by odešla, přestože to po ní chtěl a do toho minulost) a bylo to moc hezký přesně takhle. Jinak, ono nebylo moc velký překvapení, co udělá Ellie po vystoupání schodů sklepa, to muselo bejt jasný i trubce. Ale bylo fajn sledovat ten konkrétní důvod, proč by to nemohla udělat jinak. Proto to závěrečný sevření ruky tak dojme. A už jsem poměrně otrávená (v dobrém!!!) z toho, že seriál tohohle žánru nejvíc funguje po lince postav a emocí. Což je paradoxní, protože kolikrát to pořádně nezvládnou jiný seriály. A to především ty, který to mají určený žánrem. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (16)

  • Na jednom mieste v nákupnom centre sa zobrazí plagát na fiktívny film "Úsvit vlka 2". Presne tento plagát je vidieť nielen v hre, z ktorej je seriál adaptovaný, ale na samotný film sa priamo odvolávajú aj Joel (Pascal) a Ellie (Ramsey) v rozhovore. (molcan2)
  • Ve 27. minutě, když se Riley (Storm Reid) a Ellie (Bella Ramsey) točí na kolotoči, můžeme v pozadí slyšet skladbu „Just like Heaven“ od anglické kapely The Cure, kterou do instrumentální podoby převedla kapela Rockabye Baby!. (Trajektt)
  • Elliina (Ramsey) izba v internáte FEDRA je plná odkazov na jej postavu v hrách. Na prvý pohľad sme si všimli množstvo odkazov na Elliine obsesie, vrátane kresieb dinosaurov, plagátov Mesiaca a iných predmetov súvisiacich s vesmírom, komiksov "Savage Starlight" a plagátu "Mortal Kombat II", knihy Willa Livingstona "No Pun Intended Vol 1" a dokonca je tu aj obrázok žirafy. (molcan2)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno