Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


V časech nouze (S01E08)

(epizoda)
  • USA When We Are in Need
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Ellie narazí na skupinu pomstychtivých přeživších – a zaujme pozornost jejich vůdce. Oslabený Joel čelí nové hrozbě. (HBO Max)

Videa (1)

TV spot

Recenze (128)

HNTR 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příjde mi, že posledních pár dílů šlo postupně kvalitou trošku níž, tentokrát zde máme epizodu, která to zase nakopává a doufám, že tak dostatečně, aby za to stál i ten poslední díl, který nás čeká příští týden. Setkáváme se s další skupinou, o které na začátku nic nevíme a postupem času se dostáváme k pointě. Vidíme, že pro ostatní postavy naši hlavní hrdinové můžou působit jako záporáci. David funguje skvěle, je v něm vidět takový ten typický slizák. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělý emoční a napínavý díl. Bohužel jde na něm poznat, že je osmý z devíti. Lze z toho prostě cítit klasická hbo produkce. Prostě jejich trademark. Na začátku nikam nepospíchají, protože ví, že tohle přesně divák chce, a potom jim za druhou polovinou dojde, že je vlastně skoro konec a zbytečně moc přidají, za což jim divák nepoděkuje. A nechci říct, že to z dílu dělá něco míň nebo z jejich seriálů obecně. Jenom to trochu zamrzí. Třeba, že jsme se se skupinou nezdrželi déle. Mě tak obecně vždy zajímá zpracování tématu alternativní stravy po katastrofě. Poměrně nedávno jsem to viděla jinde. A tam tomu dali celý díl. Jak to postavám dochází a principu, jak ta skupina funguje a že to všichni ví. Ale tady byl čas jenom na náznaky a ne na konkrétní lidi. Protože prostě musíme pospíchat do finále. Ale bez zbytečného přemýšlení nad detaily, musím říct, že to bylo opět skvělé. Samozřejmě konec dost drsnej a úplnej konec doják jako kráva. Já jsem spokojená. Jenom mi dělá starosti krátká stopáž posledního dílu.... ()

Reklama

Rayen1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi musí bejt prostě jeden díl s pachutí a jeden díl, co vyrazí dech. Sekta skvělá, Troy Baker pro fanoušky asi trochu schizofrenie, když byl původně Joel :D Seriál je to skvělej, ale jak píšu prakticky u každý epizody (a počítám, že to budu psát i v celkovým hodnocení seriálu), na to, že je to post-apo-zombie svět, těch nakaženejch jsme za celejch (teď aktuálně) osm dílů moc neviděli. Určitě si dám repete a schválně si budu dělat čárky, kolik runnerů, clickerů a bloasterů (to je ale asi jasný, zatím jednoho) jsem viděl... pořád super adaptace, která na mě působí jako fan-made série s vyšším rozpočtem. A Bella, ať je jaká chce a ať se hodila nebo nehodila do role Ellie, byla v tomhle díle fakt skvělá, při závěru v jídelně? Husina... ať si říká kdo chce co chce... ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bella si poslední scénou tuto epizodu získala pro sebe a vlastně ji i vykoupila, páč jinak ve mně zanechala herní verze více emocí, dramatu a naléhavosti, že se jednalo o stěžejní část tohoto putování. Jsem na vážkách jaké hodnocení udělit. Opět se pospíchalo. Chtělo to přidat větší základy pro novou osadu. Střih druhé poloviny se nepovedl a nedával příliš smysl. Vlastně kromě závěrečného zúčtování se nedostavilo nic zásadnějšího. Zbytečně se pospíchá do cíle, který měl být lemovaný košatým a hutným představením postav, světa okolo a budování pouta mezi Ellie a Joelem. Takto se spíše odškrtávají kapitoly hry, a je to zbytečná škoda. ()

Triple H 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobré a znova vystihujúce to podstatné, ale ako posledná zastávka pred veľkým finále...začínam mať pocit, že Druckmannovi sa to v druhej polovici trochu rozpadá, resp. že seriál začal expozične a pozvoľna, ale nakoniec sa stále akoby točí v kruhu, čo je aj údel predlohy a podľa mňa kľudne zniesol o dva diely navyše. Kritické hlasy, ktoré hovoria o príliš málo nakazených majú pravdu. Nemusí sa to nimi hemžiť, ale o pár viac by neuškodilo, aby sa aspoň vytvoril ten pocit určitej tiesne či strachu kde na ne môžu hrdinovia naraziť. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (6)

  • Ellie (Ramsey) používa na lov jeleňov pušku. V hre používala luk. (molcan2)
  • Joel (Pascal) volá Ellie (Ramsey) "dievčatko", tak volal svoju dcéru Sarah. Takto konečne vníma Ellie. Vo featurette k epizóde Neil Druckmann hovorí, že Joel túto prezývku nepoužil už 20 rokov, odkedy jeho dcéra zomrela. (molcan2)
  • Když David (Scott Shepherd) donese uvězněné Ellie (Bella Ramsey) tác s jídlem, tak ta ho během hádky odkopne stranou. V dalším záběru je ale tác zase na předešlém místě. (Duoscop)

Reklama

Reklama