Reklama

Reklama

Into the Forest

Trailer 1

Obsahy(1)

V nedaleké budoucnosti dvě ženy, žijící na samotě v odlehlém lese, postupně zjišťují, že se svět kolem nich ocitl na pokraji zkázy. Informovány pouze nejasnými zvěstmi, musí se vypořádat s vetřelci, chorobami, hladověním i osamělostí. (skrblik007)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (75)

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Klišé praví, že skvělé sci-fi lze natočit za nulové peníze. Into The Forest dokládá, že za nulové peníze lze točit i průměrné postapo. Stačí dvě herečky, jedna nic moc pěkná a herecky přeceněná, druhá krásná, která to za tu populárnější celé oddře. Druhým pilířem je v tomto případě scénář spoléhající na odlehlé lokace, kde pro navození atmosféry nepříliš vzdálené budoucnosti postačí nemnoho triků a děravá střecha, kterou do stavebně odfláknutého vystajlovaného obydlí zatékají kyselé deště. Protože potom vypnou proud. Co chybí storce na sci-fi rafinovanosti, substituuje v rovině věrohodně složitých sesterských interkakcí. Kdyby to celé nepáchlo adolescentní podbízivostí, která cílovému publiku hledajících se slečen sugeruje důvodné podezření, že jediný slušný chlap na světě je tatínek (kterej nemá ani v životě ani ve filmu tolik času se zdiskreditovat), a kdyby mi nebyla Ellen Page tak protivná, možná bych byl štědřejší. ()

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Přecitlivělý apokalyptický midcult, který nemá z čeho čerpat skutečné emoce, načež je nucen je nasimulovat skrze hudební motivy. Patricia Rozema je totiž příšerná vypravěčka. A to na celém snímku není to nejhorší. Nejhorší je, že děvčatům spadl internet a zbyly jim poslední dvě žvýkačky. Tohle celé bylo prostě k smíchu, a ten průser šel cítit doslova od první minuty. Abych to teda celé trochu rozvedl: Drama tohoto příběhuje je odvislé od faktu, že hlavní postavy (na přání autorky) jsou neschopní idioti, ukrytí před světem v lesích, ačkoliv jejich civilizační, tj. technická závislost není o nic menší než je u obyvatel měst. Logicky tedy jejich adaptabilita na prostředí, které si zvolili ke svému životu nemůže být vyšší než u průměrného městského blba, jakým mohu být třeba já nebo vy. OK, já to respektuji, Patricia Rozema je kravka, proto i její postavy mají být kravky. Ale co může čekat od diváka, který v příběhu bude hledat hrdiny, se kterými se chce ztotožnit? Anebo jinak, polopatě, a teď asi BACHA NA SPOILERY: Jak může hrdinka nechat vybít autobaterii, když na ní tolik závisí jejich přežití? Jak můžou nemít zajištěnou dostatečnou zásobu benzínu, když je pro ně tak strašně složité se dostat do civilizace jinak než autem? Jak zvládnou půl roku škudlit pár litrů benzínu, a pak ho div neprohýřit kvůli nějaké sentimentální dívčí jízdě? Navíc, když ví hovno, co se stalo se světem? Jo, sentimentu je tady plný kýbl, za to akce a rozvahy v předvečer vlastního zániku opravdu pramálo. A dále: Jak jim může (15 měsíců od výpadku) spadnout kvůli bouřce celý barák na hlavu? Jak můžou výpadek elektřiny vydávat (v době solárního boomu) za globální problém, zatímco pozitivní zprávy (viz Boston) jsou pro ně pouhé zvěsti? Jak si mohou být jistí svým bezpečím doma, když se nakonec stejně vydají kamsi do neznáma, navíc s kojencem na krku? (A jo vlastně, jedna kravka ucítila kouř z nedalekého tábořiště.) Jak může někdo tohle natočit a chtít při tom moji účast? Já nechodím na takové naivní kryptolesbické přednášky o tom, jak i ženským rostou koule. Mimochodem vážně to není sci-fi. 23% Jinak slušná kamera. ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Já tyhle filmy moc nechápu.. Nemá to ambici přinést něco nového (byť třeba jen v mantinelech subžánru), není to ani dost osobní ani dost osobité aby se to dalo prodat jako umělecký film..není to ani mainstream ani underground.... Člověk si říká, jestli to není prostě jen takové řemeslné cvičení.... Survivaly mám rád, ale tady jsem -přes všechnu tu technickou vybroušenost- měl pocit, že cokoliv z toho jsem už viděl jinde a většinou lepší a údernější.. ()

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

ČSFD Hodnocení 1.8 2016 | 64% | Počet Hodnocení 65 | Zkrácený obsah: Tatíček umře, sestra potřebuje benzín aby doplnila generátor, přičemž druhá sestra jí to rozmlouvá a obě dvě se náhle dostanou do sraček a sporů mezi nimi a dalšími hovny..Těch filmů o apokalypse a bezmoci v lese je už přece jenom dost, ale u ITF to tak prostě není... Film mě na začátku vcucl do sebe a nepustil až do samotného konce... Byly tam i mrtvé záběry, které se zbytečně moc prohlubovaly až to diváka začne opravdu srát... Je to asi jediný snímek, ve kterém uvidíme Ellen cecky a jako dodatek znásilnění či Evan cecky taky! Těch cca 95 minut podívané bohatě stačí a už je jenom škoda, že scénář nerozvinul lepší konec, ale třeba je to vodítko na druhý díl.. Zajímavě realisticky natočeno.. Skvělá kamera.. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Low Budget Sci-fi se zajímavým námětem a osobitým zpracováním. Evan Rachel Wood je moje krásná princezna, ale její charakter mi zde nebyl moc sympatický. Postupem času se přestala chovat arogantně a sebestředně a ukázala, že není vůbec taková kráva:) Zato Ellen Page ukázala, co v ní je. Ta holka je fakt zatraceně dobrá. Už je to dlouho, co jsem ji v nějakém filmu viděla, nebo se mi tam nelíbila tolik, jako zde. Uprostřed nádherných lesů, daleko od civilizace se nachází dokonale moderní baráček, který si bude muset poradit s jedním z nejkrutějších a nejmocnějších nepřítelů. Časem. Člověk si nakonec řekne, že ten jejich dům vlastně moc dlouho nevydržel:) Zatímco svět se pomalu řítí vstříc svému konci a zkáze, který mu výpadek elektřiny způsobí, veškerý děj, který sledujeme, se odehrává převážně v prostorech lesa a domu. Bylo by docela zajímavé sledovat projevy "post-apo downfall" i v jiných částech světa. Scéna porodu v závěru filmu mi přivodila i slzy v očích. Into the Forest může někoho nudit, jiný bude nadšen. Toto není žádný letní blockbuster s dokonalými efekty a vysokým rozpočtem. Pokud však máte náladu na spíše minimalisticky zpracovaný snímek, který se soustředí na charaktery postav a využívá při tom minimum prostoru, tato Chata v lesích by mohla být přesně pro Vás. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (2)

  • Film měl premiéru na Toronto International Film Festival v Kanadě a to 12. listopadu 2015. (AffectedFace)
  • Snímek byl natočen v lesích kolem řeky Campbell na východním pobřeží ostrova Vancouver a na místech v oblasti nazvané Lower Mainland, která se nachází v kanadské provincii Britská Kolumbie. (Trajektt)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno