The Eric Andre Show

(pořad)
  • USA The Eric Andre Show
Komedie / Talk-show
USA, 2012

Účinkují:

Eric André, Tom Kane, Gary Anthony Williams, Tatyana Ali, Brandi Glanville, Sinbad, Dolph Lundgren, Ryan Phillippe, Bruce Vilanch, Kristanna Loken (více)
(další profese)

V nejhlubších temnotách lidské mysli se skrývá kout, ve kterém se odehrává diskuzní pořad přímo z pekla. Jednou z obětí je Eric André, který zároveň slouží jako moderátor pro toto divadlo teroru. Své hosty společně se svým parťákem Hannibalem Buressem grilují na otevřeném ohni a nedopustí, aby se z této show dostali bez stejně pochroumané mysli a charakteru, jakým disponují tvůrci tohoto pořadu. Surrealistický humor se pak střídá s nejbizarnějšími výplody, které jsou na Zemi vůbec k vidění. (Atlantropa)

(více)

JamesSi

"Kdo zabil Hannibala?" "Bird Up!" "L. Ron Hubbard byl černoch! Jeho skutečné jméno je L. Ron Huyabembe! V Battlefield Earthu měl hrát Tyler Perry!" "Svoboda není svobodná!" Eric André je génius komediálního nonsencu. V jeho šou se rozhodl parodovat veškeré ty Late Night Jimmies (Jimmy Kimmel, Jimmy Fallon a staré Late Night moderátory jako Johnny Carsona) se surealistickou nihilistickou nechutností. Jak řekl Eric konspiračnímu teoretikovi Alexu Jonesovi po křivém obvinění, že je demokrat z Daily Show (asi jsi ho spletl s Trevorem Noahem) "Nejsem demokrat, jsem nihilista!". Show má podle mě velmi dobrou strukturu. I díky ní se dají části natáčet zvlášť a pak stvořit celý tvar ve střihu. (Např.: kapela se natáčí jindy než rozhovory). Začneme rozbíjením studia a zmlácením bubeníka (samozřejmě). Pak se Erik vyčerpaný posadí a studio se kolem něj opět postaví. Kdybych byl filosof či filolof řekl bych, že se seriál snaží říct, že ačkoliv se snaží Eric dostat ze svého "vězení" a samotné šou - nedokáže proti ní nic dělat. Samozřejmě však filolofem nejsem a proto tento závěr neudělám. Pak přijde Hannibal Buress, který je Ericovým spolumoderátorem. Eric přijde k mikrofonu a začne říkat úvodní monolog, který je k Late Night pořadům typický. Většinou však jde buď o nesmyslný monolog a nebo o úmyslně špatné vtipy. Hannibal si z Erikových vtipů dělá srandu (jako démon, kterým je). Pak je tu hlavní část - trollování céčkových celebrit prostříhané s nachytávkami na ulici. Tohle je hlavní část pořadu. Někdy si skoro říkáte, kam může Eric až zajít. A nakonec je tu v závěrečných titulkách vystoupení kapely, které je neméně kreativně pojato. Chcete vidět operní zpěvačku s rapovým hipemanem? Chcete vyšetřovat 311? A nebo by jste radši Rapperský Ninja Warrior!? Je tam všechno. A i když si myslím, že 4 a 5 série je horší (zvlášť po odchodu Hannibala), tak jde stále o skvělou zábavu, která nebere ohledy na diváka a hranice televizních cenzorů. Taková pochopitelná evoluce Tom Green Show a Ali G Show do naprostého extrému. A ještě jsem chtěl říct - Fuck Kraft Punk, that guy sucks! ()

Jaroslaf

Lze hodnotit pořad když něm nikdy o nic nejde a funguje jako jen sled velmi náhodných a velmi bizarních scén? Lze hodnotit pořad který si dal za cíl ztvárnit Dada a Surrealismus v tom nejpřesnějším slova smyslu? Odpověď je "nejspíš ano" protože já osobně za zbytečné časté nechutnosti strhávám dvě hvězdy 🙃 ()

DJ Obelix

Eric André je živel, který si dal za cíl natočit tu nejhorší talk-show všech dob. A... povedlo se mu to. Nebo je vše jinak? V klasických desetiminutových adultswimových porcích dostáváme takovou nálož surrealistického humoru, že je to až nelidské. Nelidsky dobré! ()

husokachna

To se snad ani nedá hvězdičkovat a doporučil bych to jako síto na kamarády. Jestli se vám to líbí a chcete zjistit, jestli si budete s člověkem rozumět, pusťte mu to. Něco vyhraněnějšího se snad ani najít nedá. Totální dada šílenost, zvrácenost, která má tak geniální momenty, že budete kroutit hlavou (Sub Zero Hadouuuuken :-D). A nebo to po dvou minutách znechucení vypnete. Jediný, co mi vadí, že Eric to prezentuje, že hosté nevědí do čeho jdou. A to se mi tak úplně nezdá, u některých interview OK, ale něco mi přijde nascriptovaný. ()