Reklama

Reklama

Mauglí - příběh džungle

  • USA Mowgli: Legend of the Jungle (více)
Trailer 4

VOD (1)

Osiřelý chlapec, kterého vychovala zvířata v džungli, přijme svůj osud, když se musí postavit nebezpečnému nepříteli – a vyrovnat se se svým lidským původem. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 4

Recenze (132)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Tak pozor, pozor! Jak mohl tenhle skvost po uvedení v polovině prosince začínat zde na databázi s hanebnými 57%? Já sám jsem k němu byl skeptický od chvíle, kdy jsem měl za sebou Disneyho verzi z roku 2016 a čerstvě vyšla do světa zpráva, že debutující Andy Serkis hodlá pohádkovou klasiku oživit po tak krátké odmlce znovu. Skepse se stupňovala s příchozími problémy, které Mauglího nakonec vyhnaly z kin a skončil pod křídly Netflixu. Díky Bohu za to! Sice bych si tohle vizuální porno rád dopřál ještě na ostřejší platformě, nejsem si ale jistý, zda bych se do kina dostal a zásluhou dnešních streamovacích služeb můžu jejich tvorbu sledovat v pohodlí domova okamžitě po vydání. Přál bych si, aby se tohle nevšední pojetí příběhu, který byl doposud především pro dětské oči, vyšplhalo v hodnocení ještě výše, přece nemůžu být sám, koho si tak získalo a nemůžete mi z něho udělat prosté guilty pleasure. Vždyť tahle mírně drsnější variace musí každému dospělému člověku sednout o chlup více než ta předloňská. Já jsem se vyloženě snažil hledat chybičky, na které si ostatní snaží stěžovat. Nepovedlo se, protože Mauglí se panu Serkisovi povedl na výbornou. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Disneyho (ani už nevím kolikátá verze) se mi hodně líbila. V Imaxu jsem si jí hodně užil a hezky jsem se pokochal nad bezchybou animací, která bere dech. Ačkoliv jsem nechápal, proč je Hollywood posledlý zdvojováním, Serkisova verze má své opodstatnění a popravdě je příjemná změna oddechnout si od přísně rodinného a písničkového podání a vychutnat si o něco temnější verzi, jež Mauglí bezpochyby je. I na Netflixu mi spadla brada, jak nádherně film vypadá i zní a první půlhodinu jsem se opět kochal, jak rozdílně a jak dokonale vypadají naši staří zvířecí známí a Warnerům se nedivím, že si nechtěli zopakovat faux pas taktéž výborného, leč propadáku, Legend of Tarzan a po vzoru Paramountů film nemilosrdně střelili. Co na to říkal Serkis těžko říct, ale pevně doufám, že film dostane k haldě lidem, kteří si jej doma užijou a přeju si, aby takové snímky nevymizely, jenom by to mohly být nové značky a ne x-krát zpracované látky. ()

Reklama

Disk 

všechny recenze uživatele

Kiplingova Kniha džunglí (s nepřekonatelnými ilustracemi Zdeňka Buriana), která je fakticky sbírkou povídek než uceleným románem, patří k základním knihám klasické dobrodružné literatury a vyrostlo na ní už několik čtenářských generací po celém světě. Není divu, že Mauglího příběh zlákal filmové tvůrce k několika celovečerním adaptacím. Mezi ty nejslavnější patří snímek z roku 1942 a posléze animovaná klasika ze studia Walta Disneyho z roku 1967. V minulém desetiletí vznikly hned dva snímky, které kombinují hraný film a motion capture animaci. Verzi Jona Favreaua jsem neviděl, tudíž ji se Serkisovým filmem, který je předmětem tohoto komentáře, nebudu nijak srovnávat. Serkisův film je skutečně podmanivý a překvapivě hodně dospělý. Velký prostor dává osamělosti, která bývá následkem odlišnosti vzhledem ke skupině, ve které žijete. Celým filmem se prolíná určitý smutek a rozhodně nejde o nějakou veselou taškařici jako v případě Disneyho animované klasiky. Což je mi velmi sympatické, veselí za každou cenu ve filmu opravdu nemusím. Serkisův Mauglí má fantastickou atmosféru, krásnou hudbu, výborné hlasové obsazení a hlavně nádherně smutnou duši. Není úplně snadné to sledovat, ale konec vás ubezpečí, že to nebyla marná snaha. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Strhávam jednu hviezdu za to, že je ( v tomto prípade ) Andy Serkis slaboch ( a aj štúdio WB ). To, čo sa mohlo vynímať a trblietať na veľkom plátne ( podporené dobrým 3D ), skončilo na streamovacom kanáli, pretože tvorcovia akosi prišli na myšlienku, že tento príbeh je vo svojej podobe pre kiná komerčne neatraktívny. Zbabelci! Alebo je to dopytom? Takže ľudia, to už fakt nechcete pohnúť zadnými svalmi a vyraziť do atmosférickej kinosály, užiť si ten pravý filmový zážitok? ()

drackula 

všechny recenze uživatele

Mám rád Knihu džunglí od Disney Doteraz úplne nechápem, prečo sa Andy Serkis rozhodol natočiť svoju verziu tohto notoricky známeho príbehu. Pravdepodobne chcel svetu ukázať svoju temnejšiu a surovejšiu víziu. A po zhliadnutí Mowgliho musím uznať, že ak bolo toto jeho hlavným motívom, podarilo sa mu to. Mowgli ukazuje džungľu oveľa realistickejšie a špinavšie. Je tu cítiť, že na každom rohu ide o život a rozprávkový faktor úplne absentuje. Postavy krvácajú, nespievajú a riadia sa zákonmi džungle. Myslím, že Batman by tam zapasoval geniálne. Hlasový kasting je skvelý, či už Cate Blanchett ako Kaa, alebo Smaug ako Shere Khan. Celkový dojem je teda veľmi dobrý a oceňujem aj záverečnú eko myšlienku. 80% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (8)

  • Albínský vlk Bhoot a lovec John Lockwood (Matthew Rhys) jsou postavy vytvořené pouze pro film. V knize se neobjevují. (NiWi)
  • Mowgliho provázelo několik přesunů data premiéry. Z původního října 2016 se premiéra zprvu přesunula na říjen 2017, a nakonec se měl snímek objevit v kinech v říjnu roku 2018. Avšak studio Warner Bros. od svých plánů upustilo a na konci července roku 2018 se rozhodli práva prodat streamovací službě Netflix. Ta se rozhodla snímek ve 3D verzi uvést jen v pár vybraných kinech. Nejprve byl film uvedený 29. listopadu v několika amerických metropolích a Londýně, a následně byl zveřejněn pro celý svět 7. 12. na Netflixu. (CrypzzXD)

Související novinky

Netflix koupil Serkisovu Farmu zvířat

Netflix koupil Serkisovu Farmu zvířat

02.08.2018

Nejdřív Mauglí, teď Farma zvířat. Streamovací gigant Netflix si v Andy Serkisovi (Válka o planetu opic) pravděpodobně našel nového nejlepšího kamaráda, po odkoupení práv na jeho temnou verzi Knihy… (více)

Mauglí míří na Netflix

Mauglí míří na Netflix

28.07.2018

Temná adaptace Knihy džunglí Andyho Serkise (Válka o planetu opic), pojmenovaná jednoduše Mauglí, právě změnila distribuční model. Původně film vznikal pod studiem Warner Bros., a to současně s… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Cumberbatch jako další ultimátní padouch

Cumberbatch jako další ultimátní padouch

21.08.2014

Představitel televizního Sherlocka Benedict Cumberbatch se loni objevil ve dvou výrazných záporáckých rolích. Nejdříve zatopil kapitánu Kirkovi ve sci-fi Star Trek: Do temnoty, následně jste jej… (více)

Reklama

Reklama